Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kar naj ropotajo!

14. junij 2008 ob 8:27 | Denis Sarkić |

Minister za razvoj Žiga Turk je v odgovoru na obtožbe nekaterih opozicijskih strank v zvezi z brošuro Slovenija danes pojasnil, da so proti njej tisti, ki so pred časom najbolj nasprotovali spremembam. Po njegovih besedah jih je ob tem najbolj zadelo to, koliko je bilo v tem času narejenega na vseh področjih. “To je protivolilna retorika, vendar s tem ni nič narobe,” je obtožbe komentiral Turk. Osnovno sporočilo brošure je po besedah ministra to, “da, v kolikor se spreminjamo in moderniziramo, pridejo tudi rezultati”. To bi po njegovem mnenju moral ceniti vsak politik, ki ima ambicijo spreminjati stvari na bolje. Glede na očitke na račun celostne podobe brošure je minister poudaril, da je to najbolj absurdna obtožba. Služba za razvoj namreč uporablja ta način predstavljanja, odkar obstaja, je dejal. Na očitek, da nihče v brošuri ni podpisan s funkcijo, pa je odgovoril, da javnost pozna funkcije posameznikov, ki so v njej sodelovali.

Minister Žiga Turk o vladni zloženki in tajkunih:




Minister je spregovoril tudi o očitkih v zvezi s časom izida. Po njegovih besedah je normalno, da se na začetku mandata pove nekaj o načrtih, na koncu pa se poroča o rezultatih. Kot je poudaril, ne drži, da se v brošuri samo hvalijo, saj je v njej zapisano tudi tisto, česar niso naredili. Je pa res, da država ostaja skrbna za socialne potrebe ljudi, saj veliko več ljudi ima zaposlitev, plače in pokojnine so pravičnejše, izobraževanje se izboljšuje, znižali so davke, državna uprava pa je bistveno prijaznejša, je pojasnil Turk.

Minister Turk o vladni brošuri - 1.del odgovorov:




“Pred nami pa so še izzivi, o katerih se je potrebno pogovarjati,” je menil minister. Ob tem pa je dodal, da solidarnost in socialna pravičnost morata ostati temeljni vrednoti, da je potrebno na trgu dela še marsikaj narediti, da ostaja potreba po stalnem prilagajanju pokojninskih sistemov ter da mora pravna država delovati bolje. Zato so na ministrstvu naredili spletno stran, kjer so vsi prispevki za uvod v razpravo in tudi dodatna vprašanja. Odgovori na ta vprašanja pa so lahko predmet volilne kampanje, je dejal Turk. Minister je še povedal, da je bilo za brošuro namenjenih 107.000 evrov, od tega 57.000 evrov za distribucijo ter nekaj čez 40.000 evrov za tisk.

Minister Turk o vladni brošuri - 2.del odgovorov:




Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 31 x komentirano
  1. JB pravi:

    Pa kaj ta minister dela - a te zgibanke piše, kjer povzema podatke stat-a? Pizda, da bi bil minister za pisanje zgibank in bi za to dobil 6000 eur.

  2. Arh pravi:

    Veliko časa je barve skrival, sedaj je pa že oblečen in v pravi uniformi. Resnično sem upal, da so nastavili vsaj enega, ki je malo manj privržen režimu.
    Sedaj je pa priden vojak in neumorno brani stranko in šefa.

  3. Štrigon pravi:

    Rinister za mazvoj je v svoji božanskosti pozabil nekaj zelo pomembnega.
    Ko on izjavi “naj kar ropotajo”, ne ve da to velja za vse volilce, ki so volili opozicijo.
    Najverjetneje pa velja tudi za del pozicijskih volilcev.

    SPloh pa to sprenevedanje okrog grafične oblike….ma lepo vas prosim, koga imate pa sedaj za norca ?
    Prvo na kar sem pomislil, ko sem odprl poštni nabiralnik :
    “Madona, ma kaj ta SDS je že začel volilno kampanijo ?”

    Sicer pa se je tudi on našemil v SDS-ovsko obleko.

  4. Tomaz pravi:

    Štrigon - Evo - enako;
    Osebno, ko sem zgibanko potegnil iz nabiralnika, (to je bilo še predenj so “obrvi” dvignili novinarji, politiki z drugih bregov..), res mislil, da gre za SDSovski propagandni letak. Ne samo zaradi barv, al pa slike JJ-a ampak tudi zato ker “gre tej Sloveniji res dobro”… In tako je letak po 10 sec. že letel v koš.

    In potem me gre Turk po TV, prepričevat, da se mu sploh niti od daleč ne zdi, kakšna podobnost z SDS itd…
    Res škoda našega denarja in novinarskega časa za take politične blefarije. (tako desne, kot leve..)

  5. tiib pravi:

    “Prvo na kar sem pomislil, ko sem odprl poštni nabiralnik :
    “Madona, ma kaj ta SDS je že začel volilno kampanijo ?””

    “Osebno, ko sem zgibanko potegnil iz nabiralnika, (to je bilo še predenj so “obrvi” dvignili novinarji, politiki z drugih bregov..), res mislil, da gre za SDSovski propagandni letak. Ne samo zaradi barv, al pa slike JJ-a ampak tudi zato ker “gre tej Sloveniji res dobro”… In tako je letak po 10 sec. že letel v koš.”

    Kako smo si podobni…
    Po treh sekundah mi je knjižica brez da bi jo odprl kar sama poletela v koš, enako kot se to zgodi z “literaturo” katere koli druge stranke. Precej napora sem moral vložiti, da sem jo kasneje izbrskal iz kupa odpadnega papirja. Me je začelo zanimati čemu tak vik in krik okrog tistih sklamfanih papirčkov…

  6. Tečnstrdesc pravi:

    Višek arogance in sprenevedanja, toda škoda je dobrega človeka, tudi njega veza z JJ uničuje, kakor je uničila mnoge pred njim.

  7. konec pravi:

    Ropotajte, kar ropotajte.

  8. konec pravi:

    Mislim, da če komunisti ne pridejo ponovno na oblast jeseni, jim bodo počila jetra.

  9. zurman pravi:

    Meni se zdi smešno, da se ta minister tle prsi tako, ko pa se vsako leto manj denarja namenja znanosti…kr neki d ministra…zan samo lepo govorit..in skrbi za razvoj samega sebe!

  10. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    jah, “malo” samokritike mogoče tudi ne bi škodilo - NDA ?! _ _ _

  11. medek pravi:

    Minister dizajniran štil od WC ščetke.
    Faflja in faflja neko dnevnosobno domačijsko politiko.
    Spet deklamiranje “osnovno” šolskega referata, a bo še kaj primitivnega narisal zraven.

    Kaj ta govori, to pa je ekonomija za neandertalce, a ta misli, da smo sami debili v Sloveniji?

    Jaz nimam pojma, a vem več o ekonomijo od tega debila.

    Umiritve, zmanšanja, a to si se na pamet naućil žiga žaga, a dej dej dej , nima pojma razvojnio janšitek, to je postan banana split.

    Piar gobcanje ministra in čisto nič drugega, gofljaško sranje.

    Mater taki slamomlatci mi pa res odnesejo pokrovko, se mi začne pljuvalna slina nabirat.

    WC interpret, žiga žaga bo razvil najdajšo diarejo.

    Fuj in fe, fwej ,fej ,…

    Se opravičujem , ampak če ne bi ministroval take kričeče nebuloze, mi ne bi bilo treba pluvat.

    Taki dreki, nesposobni čvekači, mi enostavno pojejo vse sočutje.

  12. Carlos Contreras pravi:

    Minister končno upravičuje svoj obstoj! Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda je razširil svoje delovanje! Kar toplo nam je pri srcu.

  13. Tadej pravi:

    Moj predlog: naj še opozicija naredi letak, noter vržejo svoje statistične podatke. Izjave o tem kako dobro nam gre poberejo od opozicijskih voditeljev in ljudstva. Edina razlika bi bila v tem kdo bi plačal stroške in ravno obratna vsebina letaka…

    Ko sem bil v srednji šoli, sem doma povedal kakšno oceno sem dobil v šoli samo če je bila lepa ocena. Na koncu leta pa še vedno nisem bil odličen. Kolikokrat je v knjižici omenjena npr. inflacija?

  14. netajkun pravi:

    Ja , pa

  15. netajkun pravi:

    Kaj je tudi na tem laškem blogu udbovsko-kozorogovaa cenzura ? Samo vljudno vprašam!

  16. Rok pravi:

    Glede stroškov: mislil sem, da jih tudi opoziciji plačujejo davkoplačevalci. No, vem, v predvolilnem času dodajo kaj tudi finančni mogotci, lastniki medijev in drugih firm …

    Najboljša reklama je zastonj reklama in pametna stranka to dobro ve. Ideja: Pivovarna Laško naj sponzorira socialne demokrate, ali pa še koga, ti pa naj s tem denarjem oglašujejo zlasti v šrotovih medijih. Tako denar ne bo zgubljen.

  17. simpatikus komunalis pravi:

    Kaki minister je tale žigec?kva je pa pokazu do zdej?Kaki razvoj pa te mamo?naj bo tih in gre nazaj tam od koder je prišu.Se opravičavlem,ker je še moja pisava v razvoju.Dobite domov brošuro,keri bu pa vse v v najlipšem vredi in cart.

  18. 1tastar pravi:

    Kdor molči, stotim odgovori.

  19. Pepo pravi:

    Neverjetno, Turkov Žiga se je v v svojem kratkem mandatu fizično kar spremenil. Živ dokaz, da Heisenbergova teorija o tem, da opazovalec učinkuje na potek eksperimenta, drži. A opazovalec seveda ni Žiga.

    Žal se Žiga ni spremenil sebi v prid. Bog, ne daj mu še enega mandata, kakšna spaka pa bo čez pet let?

  20. sproscena.slovenija pravi:

    No minister Ziga mora zagovarjati brosuro, saj je na kocki tudi njegova sluzba. Nakladanje se je naucil ze od oceta, ki je spretno molzel, hm koga ze, ali je on molzel obrtnike pa njegov kolega direktorje ali je bilo obratno. Ziga ze ve, o cem govorim. Tako taktiko ubira tudi on in njegova stranka. Namolzli so si veliko, zdaj pa so o tem hvalijo v neki kvazibrosuri…

  21. vinetu pravi:

    konec, koga misliš z komunisti?
    predvidevam da Janšo, Jambreka, Brejca in vse ostale zagrizene partijce, ki tvorijo jedro stranke SDS?

  22. 1tastar pravi:

    No kravice, vas ni nihče mogel pomolzti, ker vas je en sam gobec!

  23. Carlos Contreras pravi:

    “Takes one to know one”, a ne, tastar?

  24. lucko pravi:

    Zdej pa a Pahor laze ali pa Ziga, ker Pahor je rekel, da ni tega avtoriziral…

    Rekel pa je, da je te besede izrekel javno in da nima problema s tem, da se jih uporablja.

  25. lucko pravi:

    Aja pa se to, Ziga pozabil si, da dolocenih stavri, recimo inflacije ne omenjate, ali pa recimo posredno zadolzevanje preko garancij za kredite proracunskim prorabnike, ki je v zadnjih dveh letih naralo za 7% BDPja. To je vcasih bil proracunski primanklaj, danes pa samo kredit, ki ga odplacuje drzava in vcasih tudi drzavljani preko kaksnih prikritih davkov… Toraj to moramo imeti v mislih, ko poslusamo njegov zadnji odgovor v drugem delu…

  26. Revolucija pravi:

    Minister Žiga Turk: “Shit! Tudi Luthansine barve promoviramo v brošuri Slovenija danes. Še en primer korupcije? Bom dobil kako zastonj karto” (http://blog.zturk.com/ )

    na svojem blogu
    ha ha ha!!!!

  27. Saša pravi:

    Vidi se, da Turk ne verjame v to, kar govori. Politika je res kurba. Še tako dobri kadri morajo v politiki lagat zaradi politike. Škoda. Še ena prodana duša.

  28. 1tastar pravi:

    Edina napaka, ki jo očitam brošuri, da v njej ni Lahovnika in Ropa, kako ju hudiči natikajo na kol!

  29. konec pravi:

    netajkun, ni ga medija , ki ne bil imel “levičarski” background.

  30. konec pravi:

    netajkun, ni ga medija , ki ne bil imel “levičarskega” backgrounda.

  31. LogIC pravi:

    konec, tajkun, vidva ocitno zivita pod zlato lampo, ko vama je tko lepo, al sta pa na post placana :) glede na to so vajini zagovori vlade samo da vsi ostali lazejo, skoraj tako kot si”imidz” dela vlada zanika, da je karkoli res, ko se to ne da poiscejo korenine zla v preteklosti, ce se to ne deluje pa malo potihnejo pa izdajo zgibanko kjer ali drzijo ali pa ne fakti, povejo da smo lepi in uspesni, da nas princ iz lizbone na belem konju caka, to uokvirijo v uradni report in se pustijo spet voliti, ko toliko zrtvujejo za narod.

    Osebno se ne stejem ne med leve ne med desne, pa za koji k**** bi kot drzavljan brez “vez”, ki verjetno naredijo svet lev ali desen, trudil gledati levo ali desno, a ni logicno da hocemo Slovenijo narediti uspesno ali pa boljso??? recimo postanimo prva eko drzava z mesti brez avtomobilov in ekoloskim pridelovanjem na drzavni ravni, postanimo drago pocitnisko pribezalisce bogatih, kjer jim nudimo ekologijo. sej bo to tako ali tako edina resitev za zanamce… recimo :)

Komentiraj