Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

UM na Kosovo komisijo

12. junij 2008 ob 10:23 | Vesna Lovrec |

Na torkovo manifestacijo, ki jo je ŠOUM organizirala zaradi enostranske prekinitve najemne pogodbe za prostore Štuka s strani Univerze v Mariboru, je univerza odreagirala s tiskovno konferenco. Medtem, ko so študentski funkcionarji manifestirali pred rekotratom univerze so na UM pojasnjevali, da Štuka študentom ne nameravajo vzeti. Da bo z njim ne bo več upravljala ŠOUM.

Mitja Kotnik, vodja kabineta rektorja je povedal, da je ŠOUM za namero o prekinitvi pogodbe vedela že od januarja, na ŠOUM to zanikajo:


UM študentom očita slabo gospodarjenje študentskega podjetja Gaudeamus d.o.o. in hkrati očitke s strani ŠOUM, da v ozadju enostranske prekinitve pogodbe stoji prikrita privatizacija UM preko različnih povezanih podjetij, ustanovljenih s strani oseb, ki so v preteklosti sedeli v upravnem odboru univerza ali celo delali na ŠOUM. Na univerzi se branijo, Zavod CIMRŠ je bil po besedah dr. Boštjana Brumna, glavnega tajnika univerze ustanovljen s soglasjem vlade in je v popolni lasti UM. Študentskim funkcionarjem to smrdi in kot so napovedali, bodo zaradi povezanih podjetij obvestili protikorupcijsko komisijo:


Kot že omenjeno, je medtem, ko je ŠOUM manifestirala na ploščadi pred rektoratom, UM novinarjem sklicala tiskovno konferenco. Zanimalo nas je, zakaj je UM kot razlog za prekinitev pogodbe navedla zgolj potrebo po prostorih za izobraževalne namene, ne pa tudi dejstev, o katerih na univerzi govorijo sedaj. Ker smo izvedeli, da je ŠOUM prosila UM za sestanek, nas je zanimalo, če se bo slednji sploh zgodil:


Direktor študentske organizacije Drago Žura je po sestanku z univerzo novinarjem postregel s hobotnico, kjer se po njihovem mnenju nezakonito meša javno, zasebno in politično. Kot že omenjeno, je ŠOUM zadevo prijavil protikorupcijski komisiji:

Hobotnica

Ne glede na vse pa je ŠOUM še zmeraj zelo zainteresirana za najem Štuka tudi v prihodnje. Zdi se, da so, glede na to, da UM očitno ne namerava več sodelovati z njimi, pripravljeni tudi na partizanske akcije:


Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Sedite! Zaslužite čisto petico premalo za 6!

  2. JB pravi:

    a lahko hobotnico povečate - nič se ne vidi je pa najbolj pomembna

  3. Vesna Lovrec pravi:

    ce kliknes na sliko z desno tipko na miški in jo nato shraniš, dobiš potrebno vidnost

Komentiraj