Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS poziv

11. junij 2008 ob 8:55 | Vesna Lovrec |

Predstavniki mariborske SDS so včeraj občane pozvali, da 22. junija s svojo prisotnostjo na posvetovalnem referendumu o pokrajinah doprinesejo k čim večji udeležbi.

Govorniki na včerajšnji tiskovni konferenci so bili mnenja, da je čimprejšnja ustanovitev pokrajin nujna, ker bodo edino s tem odpravljene prevelike razvojne razlike med regijami.

Na posnetku govorita Jožef Jerovšek, državnozborski poslanec SDS ter predsednik mestnega odbora SDS Gregor Pivec:


Jožef Jerovšek: …”Moramo rečti dovolj jasno, gre za tatvino prihodnosti…”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. Pero. pravi:

    Se popolnoma strinjam!

  2. mj pravi:

    Moramo rečti dovolj glasno, gre za popolno zavajanje (kar se tiče referenduma); ne omogoča namreč odločanja o številu pokrajin.

    BOJKOTIRAJTE!

  3. netajkun pravi:

    rdeča drhal in njihovi murgeljski povzpetniki že ob samem imenu SDS, Jerovšek, Pivec popolnoma iztirijo in ponorijo.Geni in še naprej geni jim ne dajo miru.

  4. medek pravi:

    Tatovi prihodnosti so troti tipa Jerovšek.
    A bo Jerovšek tudi enega Cruiserja ruknil?
    Slovencelj poje preveč klobas, zato pa klobasa neprestano. Vsaj zenf bi si z goflje obrisal.

  5. Igor Đukanović pravi:

    Če ne bi v tej oskubljeni pokrajini bila še Bistrica, bi ji lahko dali ime kar CEGOR (Regijski CEnter za Gospodarjenje z Odpadki - oziroma permutacija iz teh besed). In kaj si sploh lahko pomagamo s takšno pokrajino? Maribor itak glasuje usklajeno z Duplekom, tako da sploh ne potrebujemo formalne potrditve te naveze.

  6. tomazh pravi:

    PREVEČ POLITIZIRATE. ČEPRAV JE SDS ZADNJA STRANKA KI BI JO VOLIL, JE PROJEKT POKRAJIN USTAVNI DOGOVOR VSEH STRANK. KOLIKO, KAKO SE BODO IMENOVALE IN KAKŠNO BO NJIHOVO FINANCIRANJE NE MORE BITI RAZLOG ZA NASPROTOVANJE TEMU RAZVOJNEMU PROJEKTU SLOVENIJE.ČE KAJ N I DOBRO BODO NOVI VLADARJI POPRAVILI. DAJTE ŽE ENKRAT MISLITI POZITIVNO IN ZA NAŠO BODOČNOST.

  7. B.G. pravi:

    tomazh, ali lahko argumentirate, kaj pozitivnega vidite za našo bodočnost pri tolikem številu pokrajin. In kako bi vi zmanjšali število občin, če bi prišli na oblast, saj je danes občina že vsaka vas. To vas sprašujem zato, ker ne bi bilo tako enostavno tudi spremeniti število pokrajin.
    Po mojem mišljenju jih lažje povečaš kot zmanjšaš.

  8. marjan pravi:

    Na TVS je vsak večer po koncu odmevov informativna oddaja, kjer predstavljajo pokrajine. Prikazani so uranoteženi prispevki nasprotnikov in podpornikov.
    Nasprotniki pokrajin- skupni nastop Zares-a LDS in SD je bil prava poslastica za objektivno merjenje argumentov.
    Cveta Zalokar Oražem je modrovala, “če odmislimo osrednjoslovensko pokrajino je na vzhodu precej več pokrajin kot na zahodu Slovenije kjer so le tri pokrajine in to je njen argument zakaj je ta delitev nestrokovna. Prav zanimivo je opazovati človeka, ki komaj za silo argumentira zakaj nekaj misli ter poda nek pavšalni pogled na dogajanje, ki pa seveda nima stvarne podlage .
    Podporniki Podravske pokrajine so za razliko predstavnikov opozicijskih strank podajali stvarne argumente in projekte, ki se bodo izvajali z nastankom pokrajine.

    Vsem tistim, ki pa mislite, da ima vsaka vas svojo občino ste pa taki “pavšalci” da stvarno nimate pojma o čem govorite. Pokrajine so za prihodnost ne pa preteklost.
    ZA pokrajine.

  9. Igor Đukanović pravi:

    Marjan, tudi jaz se strinjam s podravsko pokrajino. Ne strinjam se pa z mariborsko pokrajino, ki je komaj kaj večja kot bivša samoupravna občina Maribor. To je brez veze. To je skoraj tako, kot ce bi uzakonili, da se morata po dve in dve obcini zdruziti v par obcin. Pari obcin ne bi bili bistveno bolj funkcionalni kot obcine same in bi bili samo potrata denarja. Celo Belorusija in Rusija se nista zdruzili v tak “par drzav”, ker bi, kljub močni politični volji, to bila samo potrata denarja in energije.

  10. marjan pravi:

    Igor je Mariborska pokrajina že bila predstavljena?

  11. tomazh pravi:

    B.G.
    Da so pokrajine nujne zaradi reševanja večjih skupnih problemov občin, ki jih občine same ne morejo rešiti,je menda vsakomur jasno. Odlaganje odpadkov, oskrba z vodo, zdavsvstvo, itd so problemi, s katerimi se vsakonevno spopadajo občine in zaradi velikih finančnih vložkov z malo uspeha.
    Da je občin preveč se strinjam in dokler bodo občine od države dobivale izravnave, toliko časa bo vsaka vas hotela biti občina.
    Pokrajin bi moralo biti toliko in v takem obsegu, kot je statističnih regij, ki so zaokrožene geografsko in zgodovinsko utemeljene, saj so v preteklosti nastala v njihovih središčih večja mesta.
    Slovenija je geografsko tako razčlenjena, da recimo enotna Primorska, za katero se zavzemajo nekateri, bi bila od Trente do Portoroža dolga 200 km. Kako naj prebivalci Trente rešujejo svoje probleme v Kopru, če bi bil sedež tam, ko pa je bolj daleč kot Maribor in še boljše prometne povezave so.Pa tudi kaj bi lahko Trentarji prispevali pri pomorstvu ali drugih specifičnih problemih, tudi dvojezičnim problemom.
    Sam mislim, da bi moral biti pogoj za pokrajine vsaj 100.000 prebivalcev.

  12. Milan pravi:

    Čeprav Jerovška težko prebavljam pa mu dam tokrat čisto prav.
    Ali veste, da se vsak dan 2000 ljudi vozi iz Maribora v Ljubljano na zaposlitev? Brez regionalizacije se bodo razlike dejansko še povečale. Skoraj vse evropske države imajo pokrajine. Dejansko je bil že dosežen politični konsens za pokrajine, a je opozicija nato prelomila besedo. To velja zlasti za Pahorja. Sami so se še leta 2003 zavzemali za 14 pokrajin, danes pa govorijo, da je to absolutno preveč. Hoteli so referendum, zdaj pa pozivajo k bojkotu.

    Mj
    Očitno zelo slabo poznaš zadevo, saj je referendum jasno razdeljen na 13 refendumskih območij. Če bo referendum padel v eni pokrajine se bo ta pridružila sosednji.

  13. B.G. pravi:

    Milan pravi: Če bo referendum padel v eni pokrajine se bo ta pridružila sosednji.

    Tako, kot hoče imeti vsaka vas svojo občino, bo hotelo vsako mesto imeti svojo pokrajino.

Komentiraj