Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Preveč sodnikov

11. junij 2008 ob 23:30 | Urh Maček |

Na novinarski konferenci je predsednik odbora LDS za pravosodje Aleš Zalar dejal, da je v Sloveniji sodnikov preveč in to vsaj za tretjino. Dodal je, da se jih ne more “odpustiti čez noč”, zato predlaga postopno zmanjševanje. Poudaril je še, da LDS nasprotuje morebitnemu sodniškemu bojkotiranju pokrajinskega referenduma in državnozborskih volitev.


Predsednik odbora LDS za gospodarstvo Matjaž Gantar je na novinarski konferenci dejal, da bi bilo treba pravico do pokojnine “razvezati od pravice do zaposlitve”. To pomeni, da se lahko nekdo, ki izpolnjuje pogoje za upokojitev, upokoji in obenem ostane redno zaposlen, je pojasnil. V tem primeru delodajalec za takšnega redno zaposlenega upokojenca ne bi plačeval prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje, je dodal Gantar. Ob tem je pojasnil, da še nimajo ocene, koliko bi uvedba takšnega sistema stala državni proračun. Prepričan pa je, da bi bila uvedba takšne ureditve finančno ugodna.


Odgovori na vprašanja novinarjev:


Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    No ja! Zmanjševanje se je začelo že s tem, ko je odšel Zalar. Samo LDS bo postala ONP (odlagališče nepotrebnih pravnikov)!

  2. Rock pravi:

    Eh Gantar, narobe si je odločil, moral bi iti v Zares, to je sedaj v bistvu nova LDS.
    Edino, če nima nekih spceifičnih interesov in mu LDS zadostuje.

  3. 1tastar pravi:

    Za noben denar ne bom delal. Si me bo še LDS lastila!

  4. Peter Božič pravi:

    Za železničarje pa si nobeden ne upa povedati,da jih je pol preveč,,ker se boji,da bi jih res odpustili in bi potem imeli na dan dve železniški nesreči.Na sodiščih se nesreče ne vidijo,jih ljudje samo trpijo,to pa ni važno,samo da jih na belem svetu ni Peter Božič

  5. Fonzi pravi:

    Železničarjev je preveč za 30%. Ampak to je off-topic. Sodnikov je tudi preveč, pa tudi njihova produktivnost bi bila lahko boljša.

  6. Aschmodei pravi:

    Ha, ne za pol preveč, ampak za 30% procentov! Kako ga je zabil.

  7. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Zalar, MRŠ ! _ _ _

  8. 1tastar pravi:

    Na sinočnja Trenja pa niso povabili LDS, ampak samo tisto debeluhinjo iz SD.

    Sploh so me povabljenci iz sodniškega foha hoteli prepričati, da oni niso poklic, ampak ablast.

    Ne ablast, diktatura! Saj so kar naprej vsakemu segali v besedo! Jebem jim dušo oblastniško. Če me bodo spet kdaj dobili v umazane kremplje, se bom zagovarjal samo še z molkom. Bom rajši počakal na sodbo, potem pa jo bom pisno tako raztrgal, da bodo onemeli!

  9. Fonzi pravi:

    Tastar - moraš pa priznati, da je nenavadno, da eno vejo oblasti (sodno) ureja druga veja oblasti (izvršilna). S tem, ko vlada sodnikom določa plače in ostale pogoje dela, težko govorimo o neodvisnosti sodstva. Tisti, ki mu nekdo drug po lastni volji (in nevolji) privija ali odvija pipco, je težko neodvisen.

  10. Lolek pravi:

    Izgleda, da bi bilo res najbolje, da bi si sodniki sami urejali plače :)

  11. Auimbaue pravi:

    Zares = Nova LDS Bwahahahahahahahahahahahahaha ha ha

    Golobič, Zalokar, Biščak, Jakič, Gantar, … novi… hehehe

Komentiraj