Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kranjski protest

11. junij 2008 ob 2:56 | Nejc Jemec |

“Wanted dead or alive,” je pisalo na vrhu letaka, s katerim so organizatorji — Društvo za rehabilitacijo Rock’n'rolla — vabili na kranjski protest proti politiki ameriškega predsednika. George Bush in njegova fašistična administracija z Dickom Cheneyem na čelu,” je bilo moč prebrati v nadaljevanju, “zaradi vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti …, če ga kdo opazi, naj ga takoj prijavi na Haško sodišče.”

Na drugi strani so našteli nekaj Bushevih “grehov”. “Invazija na Irak, na osnovi lažnih informacij o iraškem orožju za množično uničevanje, povezave z Al Kaido in odstranitve diktature Huseina, kljub nasprotovanju Varnostnega sveta, v kateri je umrlo že od 700.000 do 1.000.000 ljudi.” Spisek se je zaključil s pojasnilom, da je na tem kosu papirja za vse njegove zločine zmanjkalo prostora.

Na Slovenski trg v Kranju so pripeljali tovornjak, ki je služil kot oder. Odprti mikrofon je bil na voljo obiskovalcem, ki se jih je do večera zbralo približno 200. Opogumili pa so se le redki. Svoje sporočilo so glasneje posredovale nastopajoče skupine. Med njimi tudi Najboljši in Goliwog.

Protestno dogajanje se je sicer pričelo po odhodu predsednika ZDA iz Slovenije. Glavni organizator Andraž Šulc pa je pojasnil, da se je Bush sicer odpeljal, še večji problemi pa ostajajo, zato da se je treba še bolj upirati.


Andraž Šulc: “Teli predsedniki ameriški, so še zmeraj ene lutke, eni klovni …, ameriška politika je gospodarstvo.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 23 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Lovec tičko lovi, tička pa že prej odleti!

  2. Gregor pravi:

    Hmm … tole mi pa ni všeč … na koncu izpade, da je proti sam ene par zapitih in zakajenih pank-rokerjev … (pa ne da bi imel kaj proti njim)
    Za takimi izjavami bi morale stat univerze … a kaj ko jih Micro$oft fila z brezplačno opremo zanje in za vse študente …
    Kupli so nas za brezplačno windows Visto :P in par seminarjev v družbi “velikih” in “uspešnih” :P

  3. Gregor pravi:

    BTW, všeč mi je banner “When history repeats …”, edino škoda, da ni v slovenščini …

    Se ga da dobit v spletni obliki?

  4. Bljak pravi:

    …, ameriška politika je gospodarstvo.”

    Kdo pa so gospodarstvo? Kdo so korporacije? Imena?

  5. Štrigon pravi:

    Joooj uboga slovenska “alternativa”.
    Najbrž sem malce prestar za komentirati tele “alternativne happeninge”
    (podobno smo delali v 70′tih), toda stvar je prav klavrna.
    Še naci-Podobnik in njegovi skinheadsi so bolj številni…..
    Ja gospoda ni kaj, v Sloveniji NI LEVICE (in je ni nikoli bilo)

  6. marjeto pravi:

    kranstrdam = zakon

  7. konec pravi:

    Pajaci!

  8. dolejo pravi:

    Tut taki imajo pravico žvet. Pustmo kih, naj povedo, kar mislijo. Potem naj pa poskušajo še kaj narediti, ne samo govoriti.
    Tudi njim se lahko dogodi, kakor se je slovenskim levičarjem, ki so toliko govorili o enakosti in pravici. Potem pa so vsi povrsti postali najhujši kapitalisti, tajkuni, lopovi in zatiralci drugače mislečih. Slabši od slovenskih desničarjev.

  9. Dave pravi:

    Gregor dobro si to povedal, problem takih dogodkov je v tem, ker izpadejo vse prej kot verodostojen protest proti obstoječi politiki. Vsekakor mislim, da se ogromna populacija ne strinja z takšnimi obiski.

  10. medek pravi:

    Bravo Šulc, kontinuiteta :), ne v armijo - še vedno najboljša uniforma s knoflami :), ampak v prve vrste proti fašizmu. Pohvalno, kje so turbaši?

  11. Carlos Contreras pravi:

    Ena velika žalost.

  12. konec pravi:

    medek, kot dober komunist vidiš povsod sovražnika, v vsakem grmu fašista. Patetičen.

  13. Carlos Contreras pravi:

    Konec, a si se spet predolgo zijal v špeglu? Pa naj ti dam stilski nasvet: naslednjič si kupi nekaj, kar ima gumbe in ovratnik.

  14. medek pravi:

    there is one quality that is evident from examining Blackwater’s business history, it is the company’s ability to take advantage of emerging war and conflict markets. Throughout the decade of Blackwater’s existence, its creator, Erik Prince, has aggressively built his empire into a structure paralleling the US national security apparatus. “Prince wants to vault Blackwater into the major leagues of U.S. military contracting, taking advantage of the movement to privatize all kinds of government security,” reported the Wall Street Journal shortly after Nisour Square. “The company wants to be a one-stop shop for the U.S. government on missions to which it won’t commit American forces. This is a niche with few established competitors.”

    http://www.alternet.org/story/87200/?page=entire

    Zabetonirani smo, za vekomaj. Cult blackgold nas je povozil. Jeeahh, I feel Slovenia.

  15. jurij pravi:

    Šulc ma prav.

  16. Rock pravi:

    Šulc ne se tok obremenjevat s svetom in ljudmi, …kar se bo zgodilo se bo,…na to tud Američani nimajo vpliva. Očitno imamo v genih samodestruktivnost, čeprav nikoli ne obupat.

    Saj ne pravim, da je treba vse prenašat, ampak včasih je bolj koristno v globalnem smislu, poskrbeti zase, za čisto svoj mikro privat life, otroke in družino. Če poskrbiš zase in za njih, poskrbiš za cel svet.
    Tisto kar imaš v glavi je v bistvu celo vesolje, če rešiš sebe, na nek način rešiš celo vesolje in zemljo z njo. Malo far-out budistično se tole sliši, ampak drži.

    Osvobodi se anarhistične ideologije, fanzinov, blogov, sloganov,…itd,…kakorkoli se čudno sliši, ampak ravno ta svobodnjaškost te prav tako omeji in zasužnji človeka.

    Punk’s not dead.

  17. dahvor pravi:

    …pravzaprav se je zelo dobro vprašat, kaj, česa smo lastniki, ker na to lahko le uplivamo, Vesolja nismo, Planeta tudi ne, Države še manj, Telesa le malo, Usode le naslednje, o Času pa raje ne bi, ker je samo rekim razumljivo …
    torej, ker pank ni mrtev, pomeni tudi, da pank skrbi da ne bi bilo bolj, za , da preživi, da ne umre … tudi pank ni vaš.

  18. dahvor pravi:

    … kdo sem jaz, kaj je moje poslanstvo, se ta moment ob spremljavi krasne glasbe, glasbene opreme, zelo dober Voditelj, na Radiu študent sprašuje, ob pomoči Buldožerjev.

  19. dahvor pravi:

    …ampak vseeno naj Kranj večno živi … za tretjo, mi nič drugega ne pade v glavo, ta hip, ni padlo…še, da bi bil rad radio študent ne.

  20. dahvor pravi:

    …sem se še to spomnu, šele, ko izgubimo vse zobe, postanemo lastniki svojih, pošteno plačanih, zob-proteze.

  21. jurij pravi:

    lepa dahvor!

  22. Ayč pravi:

    Dokler ne bo pravice, ne bo miru! Dokler ne bo svobode, ne bo miru!

  23. anze-paraz... pravi:

    poglejte… to kar je šulc povedal, to točno ste, gledate doma fuzbal ker bolj zanimiv kot pa da bi si zrihtal en pošten lajf… to hoče šulc dosežt, dost je zatiranja in poniževanja… vse dela ta kapitalizm, pr kešu se nč ne ustav… zarad keša se folk pobija, zarad keša je nastalo globalno segrevanje… in vi bi doma sedel in vas boli kurac za politko… pol greste na volitve in volte samo tiste ki so prikazani v lepi luči… poglejte, vi boste skoz naselje pripeljal 60 namest 50km/h in vas bodo kaznoval… bush je pobil za nafto od 700000 do 1000000 ljudi, in naši fejkerski politiki ga sprejmejo z največjimi nasmehi, dobrodošlico in darili… zakaj? zato ker je prnesu keš ki ga je zaslužil z nafto iz iraka… pa nisamo nafta… vojna je največji biznis… lepo ane, sedijo izvoljeni politiki, gledalcev tv2 ki gledajo fuzbal, na krvavmu kešu… da nebom omenjov afrike… kgdo bo kej naredu? kje so humanitarne akcije… kje je vs keš ki je namenjen za afriko? vrjetn je ostov lepo v sloveniji, evropi, pri ljudeh ki jih boli kurac za soljudi… sam da se mate fajn… kaj pa lahko naredimo, ko pravte, da samo govorimo… vas so nategnil, vse so nas nategnil, fukajo nas brez naše privolitve, to se zavedejte da nas bo slovence zmerej rit pekla…

Komentiraj