Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kakovost Štuka

11. junij 2008 ob 18:34 | Vesna Lovrec |

O tem, da je Univerza v Mariboru (UM)enostransko odpovedala pogodbo, ki jo je s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM) sklenila za nedoločen čas, smo na Vesti že poročali.

Univerza je napovedala, da bo Štuk po novem poleg možnosti za izvajanje obštudijskih dejavnosti namenjen tudi izobraževalnemu procesu.

ŠOUM je že prejšnji teden napovedala včerajšnjo manifestacijo, ki se je dogajala na ploščadi pred rektoratom mariborske univerze.

UM je pred pričetkom ŠOUM manifestacije sklicala tiskovno konferenco, na kateri so poudarili, da študenti s tem, ko je UM enostransko odpovedala najemno pogodbo, ne bodo prikrajšani. Štuk ostaja oziroma po njihovih besedah postaja študentski. Univerza napoveduje, da bo ponujala bolj kakovostne dejavnosti v Štuku, študentski organizaciji pa je očitala, da je slednja prej kot kvalitetne obštudijske dejavnosti ponujala tržne gostinske storitve, ki so identične ponudbi v drugih mariborskih lokalih.

V ŠOUM so hudi, ker univerza posega po Štuku. Na manifestaciji so tako večkrat predvajali jingl, v katerem so se bolj kot iz univerze, ponorčevali iz rektorja dr. Ivana Rozmana in njegovega pomočnika Mitje Kotnika.

O kakovosti programa na Štuku sta spregovorila Andrej Krček, predsednik ŠOUM in Alen Vidonja, prorektor za študentska vprašanja na UM:





Da sta si UM in ŠOUM že precej let precej v laseh, je znano, včeraj pa je med metanjem očitkov tako iz ene kot druge strani na dan privrelo kar nekaj skritih cvetlic. Kmalu vam postrežemo z njimi.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. zderi pravi:

    Dragi podporniki ŠOUM, edino pravilno je, da tudi UM primakne svoj lonček. Nerazumno se mi namreč zdi, da na eni strani imate prostore za đabe, na drugi pa brezsramno služite z njimi in na študentih. Iz malih študentskih funkcionarčkov pa zrastejo velike barabe. Žalostno.

  2. Zlata lisica pravi:

    Se popolnoma strinjam: STUK ima zelo slab program. Za zjokat se.

    SOUM si ne zasluzi vec vodenja tega “projekta”, pa naj bo to mnenje se tako resnicno in bolece.

Komentiraj