Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Edini pravi luksuz

11. junij 2008 ob 21:51 | Črt Butul |

Družbi Istrabenz hoteli Portorož, d. o. o., in Kempinski Hotels S.A. sta sklenili pogodbo, s katero hotelska veriga Kempinski za obdobje 20 let prevzema vodenje in upravljanje hotela Palace v Portorožu. S prvim slovenskim luksuznim hotelom postaja Portorož ponovno turistična destinacija za zahtevnejše mednarodne goste.

Prenovljeni hotel se bo tako imenoval Kempinski Hotel Palace. S 185 prestižnimi sobami in suitami bo združil najboljšo turistično in zdraviliško tradicijo Portoroža s ponudbo sodobnih luksuznih hotelov.

Nekaj delov novinarske konference, vestna vprašanje ter (ne)odgovor Bavčarja na (ne)izrečeno mu vprašanje:





Še obvestilo za javnost:


Hotel Palace se v svetovno verigo luksuznih hotelov Kempinski vključuje v zaključni fazi prenove, ki jo vodi njegova lastnica družba Istrabenz hoteli Portorož. S pogodbo o upravljanju, sklenjeno z družbo Kempinski Hotels S.A., je znameniti hotel pridobil pravico do uporabe imena in blagovne znamke Kempinski ter vstopa v trženjski sistem družbe Kempinski.

Marino Antolovič, glavni izvršni direktor družbe Istrabenz Turizem, d.d., ki povezuje Istrabenzovo turistično dejavnost, je dejal, da se z vstopom hotela Palace v svetovno verigo luksuznih hotelov Kempinski uresničuje zastavljeni strateški cilj Skupina Istrabenz pri upravljanju svoje naložbe v turizmu. To pa je nadaljevati kakovosten dvig celotne turistične destinacije in dati nov zagon turističnemu razvoju, kar je tudi ključni cilj odločitve za prenovo hotela Palace. »Otvoritev hotela Palace leta 1910 je pomenila, da je v Portorožu dozorel čas za visoki turizem. Danes, po desetletju in pol obsežnih investicij, širitve in prenove turističnih storitev osrednjih hotelskih družb ter lastniške konsolidacije se v Portorožu začenja novo obdobje zahtevnejših gostov, celoletnega turizma in večje mednarodne prepoznavnosti.«

V družbi Kempinski Hotels S.A. so se za partnerstvo odločili iz podobnih razlogov. »Prenovljeni hotel Palace je prvi luksuzni hotel v Sloveniji, s čimer daje pečat tako destinaciji kot hotelirstvu nasploh. Zelo smo ponosni, da svoji verigi lahko dodamo ta historični dragulj. Hotel Palace pooseblja ugledno preteklost Portoroža z začetkov 20. stoletja in prepričani smo, da bo s prenovo hotela Portorož spet postal ena od najbolj zaželenih destinacij za zahtevnejše popotnike,” pravi Reto Wittwer, predsednik in glavni izvršni direktor verige Kempinski.

Z odprtjem prenovljenega hotela Palace v sodelovanju z verigo Kempinski bo Portorož pridobil enega izmed najbolj luksuznih in znamenitih hotelov med Dubrovnikom in Benetkami.

Evropski sklad za regionalni razvoj je po uspešni kandidaturi družbe Istrabenz hoteli Portorož, d.o.o., za projekt prenove in dozidave hotela Palace na javnem razpisu za sofinanciranje turistične infrastrukture projektu odobrul okrog 4,2 milijona evrov.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. sifra pravi:

    resno se sprašujem ,kje bodo dobili usposobljen kader, za tako visoko ponudbo kvalitrete!?
    .

  2. 1tastar pravi:

    Kempinski, pazi se! Bo Bavčar prodal Istrabenz in kupil večinski delež Kempinskega.

  3. iberžnik pravi:

    zgleda, da je bila samo sprednja stran pod spomeniškim varstvom, ker zadnja stran hotela je za zbruhat

  4. 1tastar pravi:

    Ne samo zadnja stran. Celotno ozadje!

    Z državno in evropsko pomočjo Kempinskemu.

  5. Aschmodei pravi:

    Carski prevod. Splendor.

  6. Črt Butul pravi:

    Aschmodei - prevajala je prevajalka na novinarski konferenci

  7. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    TO JEBIL PRAVI BIZNI$ ! _ _ _ €€€€€€€€€€€€€hhh !!…

Komentiraj