Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Cviklaža gre dalje

11. junij 2008 ob 22:31 | Urh Maček |

Že včeraj, kot smo poročali, je vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti s še dvema članoma komisije Robertom Hrovatom (SDS) in Josipom Bajcem (SLS) vložil zahtevo za sklic nujne seje komisije, na kateri bi bil zaslišan njen predsednik Milan Martin Cvikl (SD).

Cvikl je na današnjem zasedanju parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje nakup oklepnikov 8×8, uvodoma povedal, da se mu je Franci Cimerman v današnjih jutranjih urah opravičil za odsotnost. Kot je znano, je bil Cimerman referent obveščevalno varnostne službe obrambnega ministrstva.

Še pred začetkom zaslišanja prve napovedane priče za danes se je zapletlo, saj je Jelinčič sejo kmalu zapustil. Ni se strinjal, da sejo vodi Cvikl in takole pojasnil svoje vzroke za odhod:


Po odhodu Jelinčiča je bila seja prekinjena za eno uro in člani komisije so čakali prihod Bajca. Cvikl in Horvat med čakanjem na sklepčnost:


Komisija je bila ob desetih zopet sklepčna in prisotni člani so pojasnili njihov pogled na jutranje zaplete. V nadaljevanju je Cviklova komisija zaslišala polkovnika Milka Petka.


Pri zasliševanju druge priče nekdanjega direktorja obveščevalno-varnostne službe Andreja Lovšina so se člani komisije preselili v varovano območje državnega zbora.

Med zaslišanjem Lovšina ob 12.30. je tretja priča nekdanji poveljnik Moris brigadir Anton Krkovič, ki bi po načrtu dela komisije moral biti zaslišan ob 11.05, odšel in pojasnil, da nima časa čakati in da bo na zaslišanje prišel drugič, če bo to komisija želela.

Po zaslišanju je Lovšin povedal naslednje:


Tako je po končanem zasliševanju prič sledila še novinarska konferenca na kateri je Cvikl pojasnil kaj so izvedeli od Lovšina in kdaj bosta zaslišana Krkovič in Cimerman:


Sledili so še odgovori na novinarska vprašanja, predvsem o zapletih glede vložitve zahteve za sklic nujne seje komisije, na kateri bi bil zaslišan njen predsednik Cvikl.


Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. medek pravi:

    Padalec ima pa osebnostne povezave z Mosadom, naprimer, kaj dela v slovenski preiskovalni komisiji, naprimer?

    Plemeniti, se strinjam, hvala za sodelovanje, adijo. Pejt Janši pete lizat.

    Napihnjenec z rumeno kravato deluje izredno nervozno, saj sodelovanje v mafijskih poslih ni kar tako.

    Cvikel je trmast, pa naj Janša pošilja svojo Mutno vodo kamorkoli že hoče, ti debeli rumenokravatarji so vidno raztreseni med kriminalnimi dejanji oz. mafoizaciji države. Big biznis. Švica se na orto.

  2. medek pravi:

    It may well turn out to be the largest war profiteering in history

    Henry Waxman

    This is an absolute indictment of the puppet regime put in place by the US and UK. The Iraqi defence minister Hazem Shalaan siphoned off $1.2 bilion from the Iraqi government by buying second hand military equipment and passing it off as brand new. You know where to look when someone says “they should be able to defend themselves by now”. It was never the intention of the invaders to create a strong Iraqi government that would be capable of policing its own borders, how else would the US justify a prolonged presence in the country, given that there is no immediate threat from its neighbours.

    secon hand everywhere

  3. 1tastar pravi:

    Cviklimožek ima že eno leto napisano zaključno poročilo, zdaj ga pa skrbi sklepčnost za sprejetje njegovih cvilečih ugotovitev!

  4. opleteni jež pravi:

    cvikl nič ne cvika: član stranke, ki je sledbenica tekovina rev., ima dolgo roko.
    preprečil je kataleni originalni naslov zadnje plošče cvikl cvakl in je skupina pohlevno odstranila dve črki. tudi ni na izdelku skladbice jerca zverca (iz serije zverinice iz rezije).
    zanimiv bo še tale dvoboj med dvema neustrašnima, plemenitim plemenskim in necvikaškim cviklom.
    na boj, na boj, na boj!

  5. 1tastar pravi:

    Naj mu kdo prste z vrati pripre. Bomo slišali, kako bo cviklil!

  6. simpatikus komunalis pravi:

    Kuda idu divlje svinje’

Komentiraj