Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Štuk zapira vrata

5. junij 2008 ob 23:58 | Vesna Lovrec |

Že včeraj smo poročali, da je Univerza v Mariboru enostransko odpovedala pogodbo o najemu prostorov (v katerih se nahajata Študentski prireditveni center Štuk in sedež mariborske študentske organizacije), ki jo je s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru sklenila za nedoločen čas.

Jasno je, da pogodbe, ki je bila sklenjena za nedoločen čas, ne gre prekiniti kar tako. Za to je potrebna višja sila. Na univerzi so mnenja, da je do višje sile prišlo v trenutku, ko so iz pedagoške fakultete nastale tri nove fakultete in se je tako posledično vzpostavila potreba po dodatnih prostorih. Januarja letos je tako UM na mariborskem okrožnem sodišču sprožila postopek za prekinitev omenjene pogodbe.

Uradno verzijo UM o razlogih za odstop od pogodbe je za Vest predstavil dr. Boštjan Brumen, glavni tajnik Univerze v Mariboru:

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Mih@ pravi:

    Hvala bogu, da zaprejo ta butast Štuk! Luknja od luknje >

  2. JB pravi:

    ŠOULJ je imel več kot 1 miljardo nekdanjih sit proračuna (mb nekoliko manj) in to je keš s katerim kupiš kogar hočeš oz. izpelješ 3 volitve na državni ravni. Njih pa univerza meče ven. Če to ni nesposobnost ne vem kaj je. Razumel bi, da so nemočni ker so eno ubogo društvo brez proračuna in glede na to, da so nesposobni je prav, da jih fuknejo iz bajte.

  3. Nikolovski pravi:

    Škoda je škoda… itak je pomankanje placov za nastop v Sloveniji. Zdej se bo v MB sa na Lentu nastopal al kva?

  4. bucika pravi:

    JB se strinjam. Ti kva? pa ostani tam ko si, ker če veš samo za lent itak nima veze.

  5. Stany pravi:

    Štuk je bil, v svojih zlatih časih “meka” mariborskih študentov. V zadnjem času pa se je zaradi dviga cen v omenjenem lokalu le mastno služilo. Cene so bile na enakem nivoju kot v vseh ostalih lokalih v MB, tako da Štuk ni bil več to, kar je bil v originalu - poceni zabava za mlade. Po eni strani je prav, da so ga zaprli, po drugi strani pa:

    - mariborski študenti imajo eno lokacijo manj za zabavo
    - ne predstavljam si, da je UM za znosne stroške iz Štuka narediti predavalnice - mislim da ima UM v Mariboru še dovolj lokacij na voljo, kjer bi lahko zagotovila ustreznejše pogoje za predavanja.

    Glede vse gonje proti raznoraznim študentskim organizacijam, pa se je na UM očitno nekaj generalno zamenjalo oz. premaknilo, saj so pred kratkim prekinili tudi sofinanciranje projekta Zdrave zabave na UŠCju.

    Sem imel pa vseskozi tak občutek, da v Mariboru lahko dela samo nekdo ki je “nastavljen” in ki paše tistim ki jim mora ustezat.

    Žalostno.

  6. schanata pravi:

    pa ko bi vsaj študentje kelnarli, te pa so neke starine. sicer pa bo novi najemnik ziher kdo iz kakšne stranke…

Komentiraj