Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Predstava tožilstva

5. junij 2008 ob 0:39 | Urh Maček |

Generalna državna tožilka Barbara Brezigar je predstavila skupno letno poročilo o delu državnih tožilcev v lanskem letu. Brezigarjeva je najprej omenila statistiko uspehov ali neuspehov tožilcev, ki se jih lahko ogledate tukaj. Nadaljevala je s kriminalom belih ovratnikov, premajhnem številu tožilcev in okolju v katerem delujejo tožilci.
Vrhovna državna tožilka Savica Pureber je predstavila delo na področju preganjanja kaznivih dejanj trgovine z ljudmi. Pri tem je vzpostavila vlogo koordinatorja-vrhovnega tožilca, ki skrbi, da je pri preprečevanju trgovine z ljudmi celotna država enotno usmerjena.
Vrhovni državni tožilec Aleš Butala je predstavil delo specialnega oddelka vrhovnega državnega tožilstva, ki deluje od 1. novembra 2007. Po njegovih besedah je namen oddelka učinkovito, takojšnjo in ustrezno odločanje v zadevah, ki jih storijo policisti in druge uradne osebe s policijskimi pooblastili. Dodal je, da je oddelek od 1. januarja do 31. maja 2008 obravnaval 219 zadev s 392 osumljenci.

Kriminal belih ovratnikov, podhranjenost v tožilskih vrstah, sodbe javnosti še pred zaključkom postopkov:

Odgovori na vprašanja o novem Kazenskem zakoniku, prihodu finskih preiskovalcev in možnosti ustanovitve skupne preiskovalne komisije, politiki v vrstah tožilcev:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. Tomaž Iskra pravi:

    Gospa Barbara Brezigar!
    Kaj pa je treba toliko pojasnjevati? Corpus de licti se predloži sodišču in akterja z njim. Sodnik bo že ločil seme od plevela. Dobro od zlega. Če nekdo doživi nasilje in to prijavi, je dolžnost policista, da storilca ovadi sodišču! Bo že sodnik vedel kako in kaj naprej! In ne, da gre policist še celo spraševat nasilneža, kako je bilo…. S tem žrtev ni zaščitena! Nasprotno, še bolj je ogrožena!! Agresivnež pove svojo verzijo in policist morda sploh ne da prijavo naprej! Brutalnež se pa še naprej sadistično izživlja nad šibkejšo osebo! In se ji zraven še posmehuje! Češ:” Kdo mi pa kaj more….!”

  2. hm pravi:

    Jooj, torej postopek poteka nekoliko drugače, kot bi si želel Tomaž ali kdo drug. Bistvo je, da poteka za vse enako. Usmerjen je v ugotovitev čim večjemu približku resnice, pri čemer je na prvem mestu varstvo obdolženega, to pa zato, ker nasproti njemu stoji država!

    V razmislek pa samo to; kaj pa ce nekdo iz cistega kunšta/zlobe/povračila/kateregakoli bolnega motiva prijavi da mu je prasko, ki jo je utrpel pri padcu kolesa storil Janez Polajnar, ali pa žena, ki se ravno ločuje, prijavi svojega moža, da se je spolno izživljal nad njunim triletnim otrokom….

    Sploh pa, a ne poslušamo že dolgo, da so vsi sodniki leni in neumni?

  3. 1tastar pravi:

    Ja seveda. Saj so na Finskem aretirali že več ljudi, kot ima Brezigarjeva na razpolago tožilcev.

  4. simpatikus komunalis pravi:

    Znalo bi biti,da bo nekaj ljudi še krepko bolela glava!Pa ne od vodke finlandija.

  5. 1tastar pravi:

    Znano je, da po vodki Finlandija niti ne smrdiš (če te slučajno žena povoha), niti ne boli glava. Ampak ne sme biti zraven še kakšnega pira!

  6. B.G. pravi:

    Pokončna in poštena ženska je bila tale Barbara. Škoda, da je naenkrat tako nemočna. Še sedaj se spominjam okroglih miz 2004, kako je vse narobe in kako bi bilo lahko boljše. Je sedaj boljše in zakaj ni. Takšne nemoči tožilstva še ni bilo. Dejanska nemoč in nebogljenost. Ne verjamem, da ščiti korupcijo, verjamem pa, da ne obvladuje svojega dela in položaja.

  7. 007 pravi:

    Primer neodvisne tožilke. Ni kaj. Za kozlat, sedaj ne more nič naredit, ko se bližajo volitve in njen Mesija ni ravno siguren zmagovalec. Ali pač?

Komentiraj