Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mladi Milan na forumu

5. junij 2008 ob 2:43 | Urh Maček |

Bivši predsednik države Milan Kučan je na okrogli mizi Mladega foruma SD v Mestnem muzeju v Ljubljani povedal, da je torkova izredna seja o t.i. tajkunih pokazala, da ima predsednik vlade svet še vedno razdeljen na dobre in zle. “On je nosilec dobrega in tisti, ki temu nasprotujejo, so nosilci zlega,” je dejal. Tako je Kučan odgovoril na vprašanje, kaj meni o prepirih, ki se vlečejo že od osamosvojitve naprej, namreč kdo ima večje zasluge za to, da smo se Slovenci osamosvojili. Kot je dejal Kučan, si sam nikoli ni lastil zaslug za ta pomemben zgodovinski dogodek. Njegovo stališče je, kot je dejal, vedno bilo, da zasluge za to nosijo slovenski državljani. “Je pa res, da so se delitve iz tedanjega časa prenesle tudi naprej. Tako se je tudi na včerajšnji seji državnega zbora znova pokazalo, da ima predsednik vlade svet razdeljen na zle in dobre, da je še vedno globoko zakopan v to manihejsko razdelitev. On je nosilec dobrega in tisti, ki temu nasprotujejo, so nosilci zlega,” je dejal in dodal, da je pri osamosvojitvi vsak prispeval toliko, kolikor je zmogel.

Na tribuni, na kateri je vprašanja Kučanu lahko postavljalo tudi kakšnih sto zbranih udeležencev, je sicer bivši predsednik komentiral tudi nekatera druga aktualna vprašanja. Glede slovenskega vodenja EU je ocenil, da Slovenija EU vodi premalo ambiciozno, ker ne daje novih pobud, o katerih naj bi EU razpravljala. Glede ocene, da se od Slovenije pričakuje, da bo veliko naredila na področju Balkana, ker ga pač bolje pozna, pa je odgovoril, da takšne ocene držijo le delno. “To, da bolje poznamo Balkan je veljalo nekoč, zdaj pa je to res le deloma,” je dejal Kučan in dodal, da so na območju Balkana druge zahodne države s svojimi podjetji že toliko prisotne, da tudi one dobro poznajo tamkajšnje dogajanje.

Milan Kučan na Mladem forumu:

Proti koncu javne tribune je bivši predsednik komentiral še torkovo odločitev nadzornega sveta Dela, da začne postopek za razrešitev odgovornega urednika Dela Janeza Markeša. Takšno odločitev je označil kot izrazito kratkovidno. “Njegova odstavitev z argumenti, ki so mi dostopni, ni samo nespodobna, ampak je vredna tudi politične obsodbe,” je dejal Kučan in dodal, da se je kakovost Dela z Markeševim prihodom izboljšala.

Na Vesti bomo jutri objavili tudi celotnen pogovor z Milanom Kučanom v organizaciji Mladega foruma (za sladokusce).

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 57 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Janša in Bush si bosta odkrito stisnila roki. Bush kot veliki pozna države zla, Janša kot manjši brat pa stranke zla.

  2. ribič pravi:

    Dragi Milan,
    ne vem kako naj ti Slovenke in Slovenci sporočimo, da se časi spreminjajo. Tovarišic in tovarišev danes ni več, razen na zborovanjih partijskih nostalgikov. In tudi ti, dragi Milan nimaš več monopola nad razlaganjem resnic. Če bi se kljub upokojitvi še rad ukvarjal s politiko, se vključi v kakšno stranko in se ne skrivaj za raznimi društvi.
    Pa še to. poznam zelo dobro šolo za tuje jezike. V kratkem času te bodo naučili tujih jezikov in na mednarodnih konferencah v Portorožu boš lahko govoril npr. angleško.

  3. Rock pravi:

    Ah ribič, nimaš kompetenc, da bi prvega predsednika RS sploh nagovarjal v prvi osebi, kaj šele na tako nizkem nivoju, kot si to storil.

    S tem svojim načinom žališ večino Slovencev in dokazuješ svojo nizkost. Dobro, da se nisi podpisal z imenom in priimkom.

    Pardon.

  4. Pero. pravi:

    Milan, hvala ti za tvoje iskreno mnenje. Vendar pa podal še moje osebo mnenje, da si ostal malo za časom in da se svet vrti naprej. S teboj ali pač brez. Tistih starih dobrih časov, ko se je samo pilo, računov pa ni plačevalo ni več.

  5. janez pravi:

    Kdo še sploh posluša čvekanje tega komunističnega penzijonera

  6. Rock pravi:

    Milan, kot ga razumem govori o stvareh, ki so nekako brezčasne. Niso v nobeni povezavi s trendi, modo, obdobjem ali generacijami. Milan ni nikakor v zaostanku s časom, verjetno bolj nekatere moti, ker se sploh oglaša in ker ne gre v penzijo in enostavno umre.

    Je pač živ in dokler je živ lahko govori kar hoče, kadar hoče. Sploh, če se čuti odgovoren, saj je kreiral to državo in družbo.

    Medijska svoboda, demokratična kultura in občutljivost na te stvari,..to mora biti prisotno vedno, o tem govori. Govori tudi o ‘primitivnih’, metodah, ki jih očitno izvaja Pivovarna Laško nad Delom. Pivovarna Laško očitno ne ve, da se mora s časopisom drugače obnašati kot s svojo pivovarno. V pivovarni ‘lahko’ v proizvodnji direktor zahteva, ukazuje, izsiljuje,..ipd,…v časopisu tega ne more,..v glavnem lahko samo pobira dividende,..vse ostalo se ne dela. Kako pa bo, če se bo v največjih slovenskih časopisih tako delovalo in bo lastnik ukazoval kaj naj se piše. Še enkrat, tako lahko ukazuje v svoji pivovarni, pomebni časopis pa ima širše družbeno poslanstvo in je zadeva občutljiva.

    Šrot se obnaša enostavno kot kmet, medtem, ko je Delo pač v nekih drugih sferah. Šrot časopisa očitno ne zna imet ali pa se enostavno požvižga na vse in preko vseh mer hoče uveljavljati svoje ideje in interese.

  7. Rock pravi:

    Tako človek kot je Šrot, je za časopis in posredno za družbo ter družbene vrednote enostavno nevaren. Naj raje vari pivo, fura tam svoj egotrip in uživa, ne pa, da dela preko Dela probleme celi Sloveniji. Je enostavno preveč robat, človek mora za take stvari biti bolj fin, več intelektualca.

  8. martello pravi:

    @rock

    živimo v svobodni državi, tko da se lahko poščijem na kučana, če mi to paše

  9. konec pravi:

    Zgleda , da komunizma ni še konec.
    Škoda.

  10. Denis Sarkić pravi:

    @martello, pazi na besede, da te ne odplakne, ko bo kdo potegnil vodo!

    @konec, komunizma je bilo konec že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, edino, če misliš na Kitajsko in Kubo.

  11. kinky tone pravi:

    Jaz sem za naše.

  12. sranjemir pravi:

    Denis, o kaksnem komunizmu govoris v primeru Kitajske? Politicnem, duhovnem ali gospodarskem? Meni se zdi, da so oni to v zadnjih nekaj letih ze zdavnaj opustili.

  13. Rock pravi:

    @martello

    niti govorit ne smeš grdo o nekom, niti scat ne smeš po nekom, …v svobodni državi. Sploh, če si ‘nekdo’, ….tisti, ki pa v nekem smislu niso nič,… tisti pač lahko ščijejo in serjejo po drugih,… pa jih ni sram, niti se jim to ne zdi nekulturno. Stvar pač razvoja in tudi taki normalno živijo, na našem in predvsem v svojih svetovih.

    V svobodni državi je tako, da te prizadeti pač lahko toži in tožbo gladko dobi. Edino to je potem pravo sporočilo zate, kaj se sme in ne sme, v tvoji narobe razumljeni svobodni državi.

    Sicer pa, če Kučan začne scat po tebi, bi se hitro utopil, posebej en tak miš. Si predstavljaš, kaj si misli o tebi, ker verjetno tole bere in v kateri možganski center te je popredalčkal. Verjetno res v tistega, ki je zadolžen za komando - potegni vodo, ali pa tistega - ah saj ne vedo kaj delajo - govorijo. No, sam sem te v prvega definitivno, ….če je Kučan to kar meni predstavlja, pa te je recimo nekoliko bolj humano, na nivoju in uglajeno - v drugega.

  14. Rock pravi:

    @martello

    niti govorit ne smeš grdo o nekom, niti scat ne smeš po nekom, …v svobodni državi. Sploh, če si ‘nekdo’, ….tisti, ki pa v nekem smislu niso nič,… tisti pač lahko ščijejo in serjejo po drugih,… pa jih ni sram, niti se jim to ne zdi nekulturno, niti jih ne skrbi kako to izpade. Stvar pač razvoja in tudi taki normalno živijo, na našem in predvsem v svojih svetovih.

    V svobodni državi je tako, da te prizadeti pač lahko toži in tožbo gladko dobi. Edino to je potem pravo sporočilo zate, kaj se sme in ne sme, v tvoji narobe razumljeni svobodni državi.

    Sicer pa, če Kučan začne scat po tebi, bi se hitro utopil, posebej en tak miš. Si predstavljaš, kaj si misli o tebi, ker verjetno tole bere in v kateri možganski center te je popredalčkal. Verjetno res v tistega, ki je zadolžen za komando - potegni vodo, ali pa tistega - ah saj ne vedo kaj delajo - govorijo. No, sam sem te v prvega definitivno, ….če je Kučan to kar meni predstavlja, pa te je recimo nekoliko bolj humano, na nivoju in uglajeno - v drugega.

  15. domobranec pravi:

    Sddaj je pa res zadnji trenutek, da tega murgeljskega palčka in prepirljivca za vedno nasuvamo …. in ga po nujnem postopku naženemo na Cubo.Poprej med slovenci in slovenkamim ne bo miru.

  16. hm pravi:

    kaj pa toleranca?

  17. Pero pravi:

    Boljši naslov bi bil: “Tovariš Kučan je obiskal svojo četico!” Kaj prav Sarkić? A ne bi bil bol sarkastičen?

  18. boško buha!!!!! pravi:

    Prej je bil proti Pahorju zdaj naenkrat je pa spet za njega in hodi na SD!

    Mogoče je pa za Pahorja zato to ker je predsednik države TURK ,ki ga je podprl Pahor zaposlil Špelo Furlan in Franca Hočevarja !!

  19. realist pravi:

    Mi je žal da se moram spustiti na vaš nivo, ampak se bojim da drugače ne bi razumeli:

    @ pero:
    ‘Tistih starih dobrih časov, ko se je samo pilo, računov pa ni plačevalo ni več.’ - še huje je, kot je bilo v socializmu… menedžerji, politiki danes zažirajo ljudi veliko bolj kot v SFRJ in račune prelagajo na naslednje generacije. Veliko na slabše smo šli!! Kaj pa je drugega kapitalizem? Zažirati se kot zajedalec in pri tem uničiti svojega gostitelja (planet Zemlja)… Poglej kako brezmejni pohlep se dogaja!

    @martello:
    zate je potem svoboda tudi če ti spustim metek v glavo? tako si ti predstavljaš demokratično in svobodno družbo? Za take kretene je samo zapor, ker sami ne ločite dobrega od slabega. Nakladaš o eni svobodi, ne zavedaš pa se da svoboda zahteva precej odgovornosti in samodiscipline. Ti rabiš eno velko gajžlo po glavi! Pol boš šele svoboden!

    @domobranec: tud zate raste šiba! Zamenjaj si betico ker ti gnije pri živem telesu!!

    Evo tolk o desničarjih in njihovih mentalnih kapacitetah. Se vidi zakaj desničarji rabijo levičarje za voditelje. Ker sami ne poznajo osnov etike in principov sobivanja z vsemi ter trosijo sovraštvo povsod.

    Nasvidenje v naslednji revoluciji!

    Glede Milana Kučana pa samo - vso spoštovanje njegovi osebi.

  20. nesesekirat pravi:

    Dragi komentatorji; bili naj bi, po vašem, v svobodni državi, kjer ima vsak državljan (prepričan sem da M.K. ima državljanstvo te mini državice) pravico izraziti svoje mnenje, če s tem ne žali drugega. In največji “šimfači” komunizma se tu kažete kot največji komunisti, ki vsakega, kateremu ne znate (niste sposobni) argumentirano odgovoriti, pričnete žaliti, ker bi, če ste res živeli v SFRJ pod tkim. komunizmom, to občutili na svoji koži in komunizem obsodili tako, da se ne bi posluževali njegovega načina komuniciranja z drugače mislečimi.
    Pa še nekaj za naše, recimo jim, patriote : grb, zastava, himna in predsednik države so tisti, ki državo identificirajo naspram tujini. Milan Kučan je bil z absolutno večino za predsednika države od državljanov te države izvoljen dvakrat. V demokraciji praviloma velja volja večine, če pa to komu ni všeč naj ne “šimfa” čez komuniste, ker sam ni nič boljši.

  21. Nadek pravi:

    Kdo je Milan Kučan? Dajte raje mlade, prihajajoče generacije vprašat, kaj mislijo, kako urediti svet… Še enkrat: kdo je Milan Kučan?

  22. janez pravi:

    @nesesekirat: imaš prav bil je izbran ampak z manipulacijo medijev in če bi ljudem ti mediji ponudili mojega mačka bi bil tudi izbran.

  23. konec pravi:

    @nesesekirat, tudi Hitler je bil izvoljen ne samo Kučan.

  24. konec pravi:

    Denis Sarkić , odvisno kaj pojmuješ ti pod besedo komunizem (zgleda, da je bil komunizem do leta ‘70 nekaj dobrega potem pa….).
    Če je tvoje razmišljanje tako, je podobno tistim italijanskim “mislecem”, ki imajo fašizem za dobro dokler se ni preveč spoprijateljil z nacional-socializmom ali za nekatere druge nostalgike , da je bil nacional-socializem do leta 1938 nekaj dobrega (seveda ti navedejo ogromno podatkov njim v korist).

  25. nesesekirat pravi:

    Janez, tvoj maček verjetno prej kot ti. Ti pa pri svoji pameti gotovo ne. Predvsem pa ne meri večine nas Slovencev po svoji pameti,ki se da poceni zmanipulirati, ker nas žališ. Sploh pa manipulacija medijev ni slaba stvar, saj nas je spravila v NATO in EU in to s pomočjo velikega manipulatorja dr. Drnovška in njegove klike, kajneda Janez z mačkom. In ne vem, zakaj vi,Janez,stari komunisti ne morete iz svoje kože in ne sprejeti dejstva, da smo v demokraciji in da je treba voljo večine, pa če je komu všeč ali ne, spoštovati.

  26. nesesekirat pravi:

    Konec. Res je, tudi Hitler je bil izvoljen, najprej za kanclerja in to v parlamentu-Reichstagu. Ja, tudi Janez Janša je bil za predsednika vlade izvoljen v parlamentu. In tudi tebi Konec; kaj te motijo volitve, kakršne imamo že od leta 1990. Ali pogrešaš samoupravno delegatsko dviganje rok in navodila partijskega sekretarja ?

  27. 007 pravi:

    @domobranec
    kaj naj ti napišem? aja, preveč so bli nekateri pijani da so nekateri očitno ušli iz jame. škoda, ker sicer pašeš zraven.

  28. ribič pravi:

    Mile,Boško ti je danes prodal nacionalno železnino..

  29. Rock pravi:

    Hm, tile izdajalski domobrančki,…..
    navadni zavedni slovenski ljudje smo jim od leta 1991 pustili, da povedo svojo stran zgodbe. To so nekako storili, vendar, kljub vsem svojim pojasnilom niso dosegli tega, da bi dokazali, da niso izdajalci. Vse kar so dosegli, je neko sočutje, da so se tudi njim dogajale krivice…in ok prav je tako, priznam, vrejtno so jih tudi kar nekaj brezveze obglavili,…verjetno so jih tudi oni in njihovi nemški šefi, veliko nič krivih slovencev pobili.

    Domobranci pa so doesgli še to, da so besedo komunizem uspeli sforsirati kot psovko, žaljivko,..kot približno Janša besedo tajkun.
    Hm, zoprno je, da, ko sedaj izdajalec reče nekomu komunist in se potem ta nekako brani, skoraj opravičuje in išče razloge, da ga je nekdo ozmerjal s to žaljivko. To je narobe, …beseda domobranec, bi po vseh merilih morala biti pač večja psovka.

    Tako, da, dragi normalni Slovenci, vsaj tisti, ki vam grejo izdajalci že počasi na živce s svojim sprenevedanjem, predlagam, da besedo domobranci začnemo bolj uporabljati v kontekstu psovke, značke, nalepke.

    Podajam en tipičen primer uporabe,..izbiram enega od zgornjih izdajalcev slovenskega naroda, kar prvega,…:
    @Ribič, ti si domobranec.

    Milo za žajfo.

  30. ribič pravi:

    Rock;
    ah,če misliš une 41-45 sem jako premlad..

    bi znali biti pa pravi “domo-branci” čuvarji nacionalne železnine na čelu z ato Mencingerjem,Marmorjem in pa seveda tov.Milanom Palčijem.

    PS. posamezni bataljoni se že vdajajo sovragu.Boškota je zajel 7.KuK črnovojniški polk s sedežev na Dunaju

  31. Rock pravi:

    @Ribič,….nič ne de, če si mlad,…tud veliko mladih, ki nimajo nobene zveze s komunisti, jih danes zmerjate s Komunisti.

    Ti si pač domobranc, vemo kdo ste, kaj ste bli in kaj predstavljate, doma in mednarodno. Uši. Tudi, če si le njihovo seme,…zlo, strahopetnost in izdajalstvo so očitno tudi stvar genske predispozicije.

    Jelinčič bi vas recimo vse pred zid dal in postreljal.

    Žal mi je, da moram nižat nivo, drugač enostavno ne kapirate.

    Isto velja za domobrance: @martello, @konec in seveda brezsramni @domobranec.

  32. B.G. pravi:

    Ribič in Rock, saj sploh ni nobene razlike v vajinem besednjaku. Oba sta primitivna cepca z opranimi možgani.
    Se opravičujem, vendar bosta edino tako razumela, če se spustim na vajin nivo.

  33. Rock pravi:

    @B.G.,…ja res je, sedaj ni razlike v besednjaku meda mano in jimi, ker sem bil pač primoran znižati nivo, ker drugače ne razumejo. Razumeš?

    Klin s klinom, očitno ni druge.

    Vendar tudi ti nisi daleč od moje ali, sedaj lahko rečem, naše nizkosti, …ker me kar tako zmerjaš s cepcem, za dober dan. Welcome to the club of lowness. ;-).

    Nekateri so nizki po defaultu, nekateri smo se pa za trenutek primorani skloniti nižje, …kot že trikrat povedal, drugače ne vedo zakaj se gre.

    Če nadaljujem s svojo današnjo ‘primorano’ nizkotnostjo,….veseli me, da te ne morem imeti na sumu, da si domobranc.

  34. B.G. pravi:

    Sem ponosni Slovencelj, ki ima rad vse ljudi, ne glede na njihove napake, prepričanje, vero ali naciaonalnost. Ne maram nestrpnosti in hujsaštva. Želim si, da bi združili moči tako levi kot desni in se trudili narediti nekaj dobrega za naše potomce. Da bi bila kultura komuniciranja na višjem nivoju, da se ne bi ozirali nazaj, pač pa da bi bili prisotni tukaj in sedaj ter gledali v prihodnost z optimizmom.

  35. Rock pravi:

    @B.G.,…no vidiš. Tudi sam sem tak kot ti, zelo podobno, …to kar si napisal. Lahko ti samo čestitam in sem vesel na tvoji visokosti, res (no, tudi moji ;-)). Ker je toliko enih pacientov po internetu, da si kar srečen, če bereš nekoga mentalno stabilnega.

    Danes, mislim da sploh prvič, me je premamil tak črni sarkazem, če temu tako rečem. Sprovocirali so me tipi ala afnadomobranec, zato sem enostavno rekel,..pa probajmo enkrat za spremembo nižje, nizko in nizkotno. Včasih je človeku pač dovolj, da neki nizki zajedalci nonstop tolčejo pod pas, ker višje ne dosežejo.

    Tudi sam sem proti blokovski delitvi Slovencev, vendar to nekaterim paše, nekako institucionalno gledano, to najbolj paše tistim na najvišjih družbenih nivojih,…gradijo celo vlade na tem. To je zaskrbljujoče, vsaj zame.

    Bom si pa danes kljub tvoji pravilni intervenciji, še vedno privoščil in ozmerjal domobranca z domobrancem,…z nizkotneži pač na nizek način. Torej, danes sem prvič in eksplicitno v nižavah,…moram reči, ….ne vem kolaboranti so na enkrat potihnili, mogoče pa formula deluje. Low as I can be. ;-)

  36. protestant pravi:

    Tovariši in tovarišice, drugovi i drugarice, vaš eksperiment je neslavno propadel. Zdaj smo v EU, v 21. stoletju.

    Move on.

    PS: Za patološke primerke tovarišev in tovarišic priporočam študijski obisk Kube in Severne Koreje. Da vidijo kaj je socialistični raj.

  37. ribič pravi:

    Veš Rock-vi komunisti pravzaprav brez domobrancev ne morete..vsa nedeljska golaževanja vam propadejo..na koga se bo pa znašal tov.Pojoča Žaga..Zahvalte Boga,da je nekaj domobracev še živih.Skrbno jih čuvajte

  38. Rock pravi:

    @ribič,..ah, veš kaj,….če ne bi tako težili bi bilo vse Ok, se pa kar ne morete ustavit. Vaše trpljenje oz. trpljenje vaših dedov in babic je vzeto na znanje in to je to. Dobili ste ali boste, spomenike in primerna obeležja, to je tudi to. Vsem je žal, ker se je to dogajalo.
    Sedaj pa počasi nehajte težit, ker s svojim zmerjanjem, komunisti gor, komunisti dol, vse povprek, postajate že preveč nadležni. S tem se nikomur ni več treba ukvarjati, vsaj ne na ta način. Obstajajo druge stvari,..recimo kaj bo čez 10-20 let. O tem Janša nič kaj dos’t ne razmišlja ali projektira,..no, mogoče o sebi, kako se bo še enkrat, na sprevržen manipulativni način zavihtel na omiljeni prestol. On je tisti, ki podpihuje te stvari, to mu koristi, osebno.

  39. B.G. pravi:

    Skregaj in vladaj.

  40. konec pravi:

    @Rock, jaz nisem domobranec, ne fašist in ne nacional-socialist , prav tako nisem sploh komunist.
    Imam pa to napako, da s težavo razlikujem fašizem od komunizma in tega od nacizma.
    Ena ideologija je podobna ostalima dvema, v marsičem, predvsem v sovraštvu do drugih predvsem pa do drugače-mislečih.
    Seveda zate pa to ne velja in zato sem za komuniste fašist, za fašiste komunist.

  41. konec pravi:

    @Rock, seveda zate sem fašist..

  42. Carlos Contreras pravi:

    Imaš pač veliko težav, dragi konec, med katerimi je na prvem mestu nepoznavanje zgodovine, politične filozofije in podobnih zadev. Pomanjkljiva slovnica in pravopis pa na drugem. Mogoče zato, kokolo, ker ne bereš knjig!

  43. konec pravi:

    Carlos Contreras, če branje knjig povzroči, da se postane boljševik kakor si ti rajši ne berem več nič.

  44. Carlos Contreras pravi:

    Oh, ubožček moj, naj te pogladim po neumitih razmršenih laseh. Buc, buc, koki, vse bo še v redu. Samo malce manj masturbiraj! Vidiš, kaplan Stanko je imel prav - to človeku škoduje!

  45. rock pravi:

    @konec,..ti nisi fašist,. ti si en domobranc.

    Če domobranske izdajalce ne bi pobili rojaki, bi vas pa vaši fašistični nadrejeni, katerim ste lizali pete in katere še danes gledate kot idole. Hitler bi vas po uporabi itak iztrebil in zavrgel kot največje smetje. Nemci vas sigurno niso gledali s spoštovanjem ampak zgolj kot možgansko osiromašeno, narodno nezavedno rajo, ki jo je treba uporabit proti lastnim ljudem. Zakaj bi trošili lastno nemško vojsko, če lahko nabereš nekaj lokalnih zmedencev in jih pošlješ v gozd, da iz strahu streljajo po svojih.

    Izdajalce narod ali pleme na koncu vedno linča, tako je od praskupnosti, to se naredi javno, da se vidi. Mogoče je bila to edina napaka revolucije, da je prikrivala.

    Ko so, Angleži bežeče domobrance in veliko večino ustašev iz Avstrije poslali nazaj v Slovenijo, so jih poslali dobesedno v pekel. Angleži so zelo dobro vedeli kaj se bo zgodilo, verjetno so bili tudi na radijski zvezi z razjarjenimi partizani.

    Domobrance so na smrt obsodili v bistvu Angleži in Američani.

    Francozi so ob in po drugi svetovni vojni pobili okrog 10.000 svojih ‘domobrancev’, 120.000 so jih sodno preganjali in tudi obsodili nasmrt, pa tam ni bilo komunizma.

    Po vojni so v bistvu po celi evropi pobijali in zapirali izdajalce in naci kolaborante. Res pa je, da verjetno nihče ni pobil toliko ljudi, kot ravno pri nas, Hrvati so se največ pobili pri Mariboru. Več ljudi je pobil verjetno le še Stalin in Hitler. Stalin je pobijal večinoma domače lastne ljudi, tajkune in neposlušneže, Hitler pa tudi domače, večinoma pa tuje nearijce, tudi Slovence. Na vlak za Dachau so mu pomagali tlačati Slovence seveda izdajalski domobranci.

  46. konec pravi:

    @Carlos Contreras, rajši masturbiranje kot tvoje prikazovanje in ljubezen do nekrofilije

  47. konec pravi:

    še enkrat; @Rock, jaz nisem domobranec, ne fašist in ne nacional-socialist , prav tako nisem sploh komunist.
    Imam pa to napako, da s težavo razlikujem fašizem od komunizma in tega od nacizma.
    Ena ideologija je podobna ostalima dvema, v marsičem, predvsem v sovraštvu do drugih predvsem pa do drugače-mislečih.
    Seveda zate pa to ne velja in zato sem za komuniste fašist, za fašiste komunist.

  48. konec pravi:

    @rock, svet se deli samo na vas komuniste in na fašiste.
    Tudi ti praviš, “Domobrance so na smrt obsodili v bistvu Angleži in Američani”, isto mnenje so imeli tudi o vas komunistih. .

  49. Aljo pravi:

    He he

  50. Carlos Contreras pravi:

    Nekrofilije, konec? A se imaš že za truplo?

  51. sifra pravi:

    martello …….kaj je zate:
    svoboda? “hcati” ali biti “pohcan”…malo čudna mišlenja O SVOBODI…!
    ..reci mami, naj ti posveti malo več ljubezni ! in tvoja svoboda bo zasijala v vsej mavrični obliki…
    in glej ga zlomka, še “hcati” se ti bo nehalo..kar povprek!

  52. angie pravi:

    Neverjetno, kaj vse so ljudje sposobni seštirkati, če vidijo ali slišijo g.Kučana!
    Preden sedete za tipkovnico, pojditer malo na zrak, prosim

    Mladi pa Kučana očitno spoštujejo, če so ga povabili, naj pove, kaj si misli o sedanjem trenutku v državi. Zato “tastari”, domobranci in kar vsaj je še podobnih - pejte spat al pa kej spit.

  53. konec pravi:

    Carlos Contreras, in ti za kurc..?

  54. klavdij pravi:

    kakšno klafanje .

  55. dolejo pravi:

    Kučan vedno druge obtožuje tistega, kar dela sam. On je poskrbel, da so Slovenijo pokradli in tajkunizirali le njegovi preverjeni kadri. Zato je on zadnji, ki naj bi nas učil o poštenosti.

  56. jurij pravi:

    Hahaha, “domobranci” in “komunisti”, vsi ste ene pičkice, hohoho!

  57. jurij pravi:

    Potegnite že omejene glave iz svojih riti :o)

Komentiraj