Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Uničenje SLS?

4. junij 2008 ob 20:43 | Denis Sarkić |

Predsednik sveta SLS Jakob Presečnik je pred sejo sveta v izjavi za medije dejal, da SLS nima nič niti s tajkuni niti s Pivovarno Laško. Dodal je, da v stranki zaradi tajkunov ni nesoglasij in mora biti lastništvo pregledno. “Če pa je kaj nezakonitega, pa imamo organe, ki morajo bolj aktivno delovati in to preprečiti,” je še poudaril. Presečnik je pojasnil, da je SLS v torek v DZ na izredni seji o problematiki koncentracije kapitala in medijskega lastništva podprla vse sklepe za izboljšanje stanja. “Predvsem se mi osebno zdijo pomembni, ki pravijo, da moramo pregledati vso zakonodajo in eventualno pripraviti spremembe,” je dejal in dodal, da “bi morali državo pripeljati do tega, da bi lastninjenje in prenos lastninjenja potekala razvidno in v dobro gospodarstvo”.

Po besedah predsednika sveta SLS je stališče stranke, da bi moralo biti lastništvo pregledno in v skladu zakonodajo pravi čas najavljeno. Na novinarsko vprašanje, ali lahko direktor Pivovarne Laško Boško Šrot, brat predsednika SLS Bojana Šrota, “uniči” stranko, je Presečnik odvrnil, da Boško Šrot ni bil nikoli član SLS, ampak donedavna član SD. “SLS deluje normalno, brez kakršnih koli povezav, kdo je komu brat,” je še dodal. Prepričan je, da je bila izredna seja DZ o problematiki koncentracije kapitala in medijskega lastništva tudi predvolilna poteza SDS. “Tudi zaradi tega, ker k podpisu k zahtevi za izredno sejo nismo bili povabljeni tudi drugi koalicijski partnerji,” je še dejal in dodal, da je na to opozoril že na seji.

Na vprašanje o javnomnenjskih anketah, ki kažejo, da se SLS na državnozborskih volitvah ne bi uvrstila v DZ, je Presečnik odgovoril, da je treba zlasti aktivirati “ljudi na terenu”, pri čemer je izpostavil župane. “Le korektno delo lahko privede do pravega rezultata,” je poudaril. Glede pokrajinskega referenduma je predsednik sveta SLS dejal, da je treba v tem kratkem času nagovoriti volivce, da se bodo referenduma udeležili. Po njegovem mnenju je treba ljudem jasno razložiti prednosti pokrajin. “Enakomernejši razvoj lahko dosežemo le z ustanovitvijo pokrajin,” je še zatrdil Presečnik. Predsednik SLS Bojan Šrot se zaradi bolezni seje sveta ni udeležil, to pa smo izvedeli tik pred sejo.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. medek pravi:

    Morilci čebel se ne smilijo nikomur.
    Pa pojdimo na izobraževanje v spomin Čebelici Maji:

    Neonicotinoids

    1.) imidacloprid

    CONFIDOR GAUCHO MERIT ADMIRE LEDGEND PRAVADO ENCORE PREMISE CONNECT EVIDENCE LEVERAGE MURALLA PROVADO TRIMAX ADVANTAGE

    2.) thiamethoxam

    ACTARA PLATINUM CRUISER HELIX CENTRIC FLAGSHIP ADAGE MENRIDIAN

    3.) clothianidin

    PONCHO TITAN CLUCH BELAY ARENA

    4.) thiacloprid ALANTO BARIARD BISCAYA CALYPSO MONARCA PROTEUS

  2. janez pravi:

    Zakaj pa vaš predsednik zamolči , da j bil brat pri Pahorju

  3. 1tastar pravi:

    Če ga v firmi direktor serje, ga nadzorni svet zamenja. Sami ste krivi, če se vaš novi predsednik narobe piše!

Komentiraj