Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Korupcija ne jenja

3. junij 2008 ob 19:54 | Urh Maček |

Komisija za preprečevanje korupcije je predstavila poročilo v svojem delu za leto 2007. Komisija je v lanskem letu prejela 595 prijav korupcije, kar je več kot v celotnem obdobju delovanja komisije pred tem. Od vseh prejetih prijav so v nadaljnje reševanje pristojnim organom odstopili 234 prijav, 150 so jih poslali v nadaljnje reševanje generalni policijski upravi, 21 pristojnemu državnemu tožilstvu, 19 računskemu sodišču, preostale pa pristojnim ministrstvom. Po besedah predsednika komisije Draga Kosa se stanje na področju korupcije poslabšuje in je slabše kot leta 2004. Kos je ocenil, da je komisija za preprečevanje korupcije še edini organ v Sloveniji, ki poskuša načrtno preprečevati in omejevati korupcijo, hkrati pa tudi edini organ, zaradi katerega mednarodna skupnost še verjame, da Slovenija “sploh kaj dela na tem področju”.

Komisija je danes predstavila tudi anketo o korupciji, ki je bila izvedena med novinarji. Rezultati so pokazali, da 60 odstotkov anketiranih novinarjev meni, da je korupcija neizbežen del slovenske družbe. Večina sodelujočih v anketi menijo, da je razlog sprejemanja podkupnin predvsem v neprofesionalnosti nekaterih novinarjev. Skoraj polovica sodelujočih v anketi za pojav podkupovanja med novinarji še ni slišala.

Poročilo o delovanju v letu 2007:

Drago Kos: “…, da je v letošnjem letu odstotek anketirancev, ki mislijo, da je korupcija v Sloveniji velik problem, največji do sedaj, kar 62.4 odstotke, …”

Predstavitev ankete o korupciji med novinarji - prvi del:

Predstavitev ankete o korupciji med novinarji - drugi del:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. ribič pravi:

    Dokazano nezakonito delujoči državni uradnik je šef Komisije za protikorupcijo.

    Več ni potrebno dodati.Če bi tovariš vedel,kaj so demokratični standardi,bi že kdaj sodil le fuzbal na njivah po Sloveniji. Bećir Kećanović bi bil pa lahko stranski.
    Za crvene medije je Drago Kos valjda marka (nekonvertibilna)

  2. cro_hot pravi:

    Ribič@ pri tem te zagotovo podpira tovariš Janez Janša, ki ti bo za strokovno utemeljitev podaril fotokopijo lastne partijske knjižice.

  3. Tomaž Iskra pravi:

    Korupcije ni.
    Dokazane ni.
    Jo pa dokažite.

  4. janez pravi:

    Korupcije je vedno več trobi tovariš kos,kako to da pa on ne odkrije nič in nobenega ni na sodišču kajšele v zaporu? samo bla bla bla

  5. 007 pravi:

    Ne dajta se Drago in Kečo

  6. ribič pravi:

    cro_hot pravi:
    Ribič@ pri tem te zagotovo podpira tovariš Janez Janša, ki ti bo za strokovno utemeljitev podaril fotokopijo lastne partijske knjižice.

    ..za njegovo partijsko knjižico me briga glih tolko,kot za Milanovo spreobrnenje iz dialektičnega materialista v protestantskega župnika

  7. 007 pravi:

    Baje ZZB iz mesta Jajce letos vabi vse komandante pohodov v to mesto v počastitev 65 obletnice zasedanja AVNOJ. Brez Mesije s Kaščakovga hriba in partijskega funkcionarja tudi ne bo šlo.

  8. pesek v oči pravi:

    Da je odstotek občutka korupcije večji ni zaslužen Kos, ampak fantje iz Foruma 21.

    Kos je pa klasičen aparatčik levice, ki se upa z vso silo spraviti na politično šibkejše od sebe, pred močnejšimi pa počepne.

    Z njegovo zamenjavo bi se komisija začela ukvarjati z resnično korupcijo.

  9. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    KDO se boji skorumpiranih zdravnikov ? _ _ _ Rosvita ni še nikoli vprašala ? …

  10. 1tastar pravi:

    Volitve se bližajo, Kos vedno glasneje poje!

  11. B.G. pravi:

    Volitve se bližajo, vsi moramo začeti glasno opozarjati na napake, ki se dogajajo, drugače bo šla karavana mimo.

  12. 1tastar pravi:

    Če hočeš Pahorja za premiera….

  13. B.G. pravi:

    Vseeno kdo, samo Janša ne. Naj malo počiva in razmišlja, kje ga je polomil. Ali pa zavestno……………………………………………………………………………………………

  14. Carlos Contreras pravi:

    Na misel prihaja Churchillov izrek: “If Hitler invaded hell I would make at least a favorable reference to the devil in the House of Commons.”

Komentiraj