Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Stožice do jeseni ‘08

2. junij 2008 ob 19:52 | Urh Maček |

Svetniški klub SDS v mestnem odboru MOL je pripravil novinarsko konferenco na kateri so spregovorili o finančnem poslovanju MOL, stadionu v Stožicah, gospodarjenju z zemljišči in o županovem pozivu k bojkotu referenduma o pokrajinah. Predsednik ljubljanskega odbora SDS Peter Sušnik je razložil, da so v SDS glasovali proti občinskemu podrobnemu prostorskemu načrtu za območje Stožic zato, ker preveč odstopa od dopolnjenega osnutka, saj naj bi drastično posegal v velikost trgovskega centra in stadiona ter spreminja prometno ureditev. Vodja svetniške skupine SDS Dimitrij Kovačič dvomi, da bo stadion v Stožicah zgrajen do leta 2010. Župan Zoran Janković zelo rad govori in ustvarja videz dinamike v Ljubljani, ko pa se pogleda, pa rezultatov ni, je še razložil Kovačič. Glede rebalansa proračuna, ki se bo po Sušnikovih besedah sprejemal na seji mestnega sveta 30. junija, Sprašujejo župana kako misli zagotoviti dodatna mesta v vrtcih in zakaj je bilo letos treba dvigniti nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča. Pričakujejo še županov odziv na čudne razmere v zdravstvu v Ljubljani.

Presežek proračuna v Ljubljani:

Peter Sušnik: “Tako, da mi v rebalansu pričakujemo predvsem odgovore na vprašanje kaj bo v Ljubljani z družbenimi dejavnostmi, …”

O stadionu v Stožicah:

Peter Sušnik: “… to se pravi, da pravzaprav interes je dogovoriti se, ne vem z Miškovićem s kom drugim, da bo tukaj postavil trgovski center, zato da bomo pač imeli trgovski center, bo pa nekaj od nekega štadiona zraven, za zraven.”

Revizija časovnega plana predvolilnih obljub Jankovića:

Dimitrij Kovačič: “… in seveda tudi ne bomo dosegli tega, da Ljubljana ne bo dodatni generator inflacije, ki je s podražitvijo vrtcev, s podražitvijo komunalnih storitev na področju energetike, torej plin, daljinsko ogrevanje, snaga, ki je samo v Ljubljani približno za še enkrat toliko povečala stopnjo inflacije kot v celi Slovenilji.”

Odgovori na vprašanja:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. simpatikus komunalis pravi:

    O jej kako zavidam ljubljančanom dimitrija.

  2. 1tastar pravi:

    Jankoviću bi predlagal, da otvori novi stadion tako, kot so pred vojno otvorili Plečnikov stadion. Povabi naj papeža ali pa skliče evharistični kongres!

  3. B.G. pravi:

    1tastar, to vendar lahko pričakuješ samo od desničarjev.

Komentiraj