Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kriminalisti delajo

1. junij 2008 ob 19:05 | Denis Sarkić |

Policija je v torek posebni skupini državnih tožilcev podala kazensko ovadbo zoper tri osebe, ki so osumljene zlorabe pravic ali položaja, od česar je ena oseba predsednik uprave delniške družbe s področja gradbeništva, dve osebi pa sta vodilni osebi v njeni hčerinski družbi. Za koga gre, na policiji zaradi interesa preiskave niso želeli razkriti. Kot je v petek na novinarski konferenci povedal pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave Robert Črepinko, je osumljeni predsednik uprave - po neuradnih informacijah naj bi šlo za prvega moža SCT Ivana Zidarja - na “atraktivni lokaciji na Primorskem” predlani nekemu podjetju za nekaj več kot 345.000 evrov, kar naj bi bilo pod knjigovodsko vrednostjo, prodal nepremičnino, sicer v lasti podjetja, ki ga vodi. Čez šest dni pa jo je kot fizična oseba skupaj s svojo življenjsko sopotnico odkupil nazaj. S tem naj bi po ocenah policije pridobil najmanj za nekaj več kot 122.000 evrov premoženjske koristi.

Drugi ovadeni osebi pa sta po besedah Črepinka predstavnika hčerinske družbe “z zahoda Slovenije”, ki sta na omenjeni nepremičnini opravili za 94.000 evrov različnih del, te stroške pa sta krili hčerinski družbi. Zato je policija obe osebi tudi ovadila zaradi zlorabe pravic ali položaja. Policija je ovadbo spisala na podlagi zaseženih dokumentov v hišnih preiskavah februarja letos.

Robert Črepinko in tiskovni predstavnik Leon Geder o kravati evropskega predsedovanja:

Črepinko o novih ovadbah v povezavi z nepravilnostmi iz gradbeništva:

Črepinko podrobnosti o postopku ni želel razkriti, prav tako ni želel dati odgovorov na vprašanja o preiskavi sumov glede korupcije v “primeru Patria”, ni želel govoriti tudi o preiskavah sumov storitev kaznivih dejanj v primeru managerskih prevzemov podjetij Pivovarna Laško in Istrabenz. Dejal je, da “zaradi interesov preiskav postopkov oz. postopkov, ki so še v fazi zbiranja podatkov, ne more komentirati”.

Črepinko o preiskavah v zvezi s Pivovarno Laško, Istrabenzom in poslu Patria:

Kot je znano, sta Agencija za trg vrednostnih papirjev in urad za varstvo konkurence zaradi suma, da je pozno razkril lastništvo nad podjetjem Kolonel, ki obvladuje deleže podjetij v lastniški verigi okrog Pivovarne Laško, in da je v priglasitvenih listinah v postopku prevzema Laškega in še prej časopisnega podjetja Delo posredoval lažne podatke o lastniški verigi, ovadila prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota. Zaenkrat ni znano, ali poteka kakršen koli postopek zoper kogar koli iz Istrabenza.

Črepinko o aferi Pediatrična klinika, Domnu Zavrlu in Ivanu Simiču:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. Štrigon pravi:

    Joj kako smo vsi veseli in srečni….

    Penzioneri so dobili 120€ regresa
    Zidar je pogoljufal 120.000€
    Bavčar pa je edini pošteno zaslužil 120.000.000 € v samo 7. mesecih

  2. Maat pravi:

    Totalno neprofesionalno obnašanje novinarjev. Pa kaj te boli kakšno kravato kdo nosi!? Drugič še sprašujte kakšne gate ima kdo oblečene. Uh, kakšni bedniki! In to naj bi bilo kao neko resno novinarstvo v SLO! Denis, res si prebil poden. Pa tisto bedasto režanje v ozadju… Bljek!

  3. Denis Sarkić pravi:

    Moje vprašanje je bilo na mestu, ker sem hotel doseči kakšen drugačen odgovor od tistega “… zaradi interesov preiskave vam na žalost ne morem povedati nič več …”, smeh v ozadju pa ni moj!!! Poden??? Zakaj pa potem spremljaš Vest, zaradi naše širine prispevkov ali česa drugega?

  4. 1tastar pravi:

    Ne mi dihat za ovratnik!….. Smo že od Pogorevca navajeni, kako kvalitetne ovadbe zna sestavljati naša policija. Poden!

    Aja, kar se pa novinarskega podna tiče, pa moram reči, da so Vest.si res navaden poden. Po navadi sploh ne pogledam videa, niti ne preberem teksta. So pa zato komentarji toliko bolj zanimivi, ker odražajo stanje slovenskega duha.

    Sploh pa mi je poden vedno zanimiv. Saj mi dokazuje mojo vzvišenost!

    Kot Tito: “Mi gore, vi dole….”

  5. Maat pravi:

    No, Sarkić, kar prenesi kritiko. Teme prispevkov so zanimive, le nivo komuniciranja novinarjev je ponekod neetičen. Prispevke pa spremljem predvsem zaradi dobrih komentarjev (pa ne redno). Saj se boste naučili, a ne?

  6. Denis Sarkić pravi:

    Težko se bom še kaj naučil!

  7. 1tastar pravi:

    O, glej, glej! Še en tako pameten kot jaz!

  8. Maat pravi:

    Ah, Denis, nikar ne obupaj, boš se že naučil, pa čeprav bolj težko (kot sam praviš). Nikoli ni prepozno.

  9. policija pravi:

    Policist je na novinarski konferenci zelo jasno povedal, da sodelovanje z davčno upravo poteka intezivno in na zelo visokem nivoju. To je prav gotovo dober znak in še boljši odgovor. Prav na tem nivoju so primerne osebe za utemeljen sum zlorabe položaja. Počakajmo torej še malo in bomo videli kdo so tisti srečneži iz davčne uprave, ki jih bo policija kmalu ovadila. Ne (bo) presenečenj.

Komentiraj