Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jančič o Markešu

29. maj 2008 ob 20:41 | Denis Sarkić |

Novinar Dela in predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Peter Jančič je za Vest komentiral najavo nadzornice Dela Andrijane Starina Kosem in predsednika uprave Dela Petra Puhana, da naj bi nadzorni svet v torek odstavil odgovornega urednika Dela Janeza Markeša.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Igor Kršinar pravi:

    Glede na to, da je nadzorni svet Dela izbral odgovornega urednika Maga na javnem razpisu, pričakujem, da bo enak postopek potekal tudi v primeru Dela. Prav pa bi bilo, če bi za razliko od Maga izbral tistega kandidata, ki bo dobil podporo novinarjev in tako spoštoval priporočilo predsednika Evropske federacije novinarjev Arneja Königa, naj predstavniki lastnikov imenujejo odgovornega urednika, ki uživa zaupanje novinarjev. Glede na znane zgodbe pa je to od pivovarskega tajkuna Boška Šrota težko pričakovati, saj je doslej časopise, ki si jih je prilastil, zlorabljal v politične namene v skladu z zasebnimi koristmi. Če je v preteklosti Delo posojal najprej LDS, nato SDS in zatem Zares, je zdaj videti, da je slednji odvzel koncesijo nad osrednjo slovensko časopisno hišo in jo dodelil stranki SD Boruta Pahorja. Kaj laški tajkun pričakuje od morebitnega bodočega mandatarja, ki je bil še pred pol leta tudi predsednik njegove stranke, pa najbrž vedo le redki, zagotovo pa oba mogočneža. Upajmo, da ne kakih novih lastniških deležev v podjetjih v lasti slovenske države in na račun davkoplačevalcev ali pa odstop od kazenskega pregona.

  2. Carlos Contreras pravi:

    Kršinar, kaj pravite, a bo zdaj nekdanji prijatelj Janez tudi na tabletah?

  3. Alen pravi:

    Sarkič, ni potrebe po aroganci in niste še tako veliki, da bi vam pokroviteljstvo ležalo.

  4. 1tastar pravi:

    Mogoče bo pa kar Boško novi urednik, da se malo pomakne na hladno.

  5. MARKO POSCAL pravi:

    tablete so čist vredu, bolj me skrbi to, da po volitvah, se bo večina levičarjev morala prostovoljno postaviti v vrsto za lobotomijo.

    lp

  6. Igor Kršinar pravi:

    Carlos Contreras, verjetno je že kar nekaj časa.

  7. Tomaž Iskra pravi:

    Saj ne upate objaviti niti enega prispevka o nasilju nad starejšimi in upokojenimi občani! Kaj če bi šli na polja regrat nabirat, otročički s papirji od Univerze z Ljubljane, Maribora….

  8. francka pravi:

    Kje ste zdaj tisti novinarji,ki ste poslali v svet peticijo o strašni cenzuri ,ki naj bi jo izvajal Janez Janša nad mediji?Ne boste nič rekli in poslali peticije o pritiskih in odstavljanju urednikov Maga in Dela s strani Kapitala Pivovarne Laško?To se vam zdi v redu?Za vas je očitno pritisk kapitala na medije v redu.Zdaj mora biti prav vsakemu jasno,da pritisk na medije vrši kapital,konkretno Pivovarna Laško in ne Janez Janša.Laž ima kratke noge.Le tisti ,ki ne prebira naših časopisov lahko nasede vaši laži.Mar res mislite,da smo vsi butasti in ne vidimo resnice.

Komentiraj