Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Tožilka o tajkunih

28. maj 2008 ob 20:03 | Denis Sarkić |

Generalna državna tožilka Barbara Brezigar je v izjavah za medije, ki jih je dala po izročitvi skupnega poročila o delu državnih tožilstev za leto 2007 predsedniku DZ Francetu Cukjatiju, dejala, da so glede Patrie v stikih s finskimi državnimi tožilci. “In če bo kakršna koli potreba oz. utemeljen sum, bomo seveda tudi ukrepali,” je zatrdila, a dodala, da niso tako daleč, da bi lahko govorili o kakšnih kaznivih dejanjih. “Nismo tako daleč, da bi govorili o kakšnih kaznivih dejanjih, smo zgolj navezali stike in računam, da bomo dobili podatke, na podlagi katerih bomo vedeli, ali je naše ukrepanje potrebno ali ne,” je poudarila. Ob tem je dodala, da sicer težko ocenjuje razmere na Finskem, vendar povsem verjame, “da so finski kolegi, ki so proti nekomu odredili pripor, prav gotovo morali imeti za to razloge”.

Predaja letnega poročila predsedniku Cukjatiju:

Generalna državna tožilka Barbara Brezigar je dejala, da je vrhovno državno tožilstvo ves čas sodelovalo v pogovorih o plačnem sistemu. “Na vrhovnem državnem tožilstvu smo prepričani, in to smo tudi dosegli, da moramo biti izenačeni s sodniki,” je poudarila. Brezigarjeva je povedala, da je vrhovno državno tožilstvo svoja stališča glede plačnega sistema sporočilo ministrstvoma za pravosodje in javno upravo. Po besedah generalne državne tožilke je bil del njihovih predlogov upoštevan. “Imamo nekaj pripomb, ki jih ta ureditev ni upoštevala,” je pojasnila in dodala, da upajo, da se bodo o pripombah še lahko pogovorili s pristojnima ministrstvoma.

Barbara Brezigar o protitajkunski vojni za Vest:

Na novinarsko vprašanje, kako komentira odprto pismo Društva državnih tožilcev Slovenije predsedniku republike Danilu Türku glede plač, je Brezigarjeva odgovorila, da ne vidi možnosti, da bi lahko predsednik republike vplival glede plačne reforme. Na vprašanja o zadevi Janša-Rop je generalna državna tožilka odgovorila, da tožilstvo ne obravnava zadeve Janša-Rop, pač pa “obravnavamo ovadbo v zvezi s Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo”. “V tej zadevi je, kot veste, v enem delu vložena obtožnica, sodišče je na ugovor obrambe obtožnico vrnilo v preiskavo, vendar kljub temu, da je kar nekaj časa zadeva že pri preiskovalnem sodniku, nimamo podatkov, da bi sodišče oz. preiskovalni sodnik že uvedel preiskavo,” je dejala. Po mnenju Brezigarjeve mora Slovenija imeti strategijo na področju boja proti korupcija. “Kako država to uredi, pa ni problem vrhovnih državnih tožilcev,” je poudarila in dodala, da je od protikorupcijske komisije državno tožilstvo prejemalo poročila, ki jih je obravnavala tako resno kot vsa druga.

Barbara Brezigar odgovarja na novinarska vprašanja - 1.del:

Barbara Brezigar odgovarja na novinarska vprašanja - 2.del:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. 007 pravi:

    Končno je v Sloveniji ,,neodvisna,,tožilka. Lumpi na ablasti se pazite naše Barbare. Dala vam bo vetra.

  2. simpatikus komunalis pravi:

    jo neodvisna, moj pipi.

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    SELAMENA ? _ _ _

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    zrcalce, zrcalce, na steni povej ! _ _ _ _ _ _ ;-)))

  5. Štrigon pravi:

    Finska - priprto nekaj ljudi… eden ostal v zaporu

    Slovenija - “In če bo kakršna koli potreba oz. utemeljen sum, bomo seveda tudi ukrepali”

  6. Štrigon pravi:

    Možno nadaljevanje:

    Finska - osumleni obtoženi na 10 let zapora…..

    Slovenija - “Sem sicer slišala. da so nekoga zaprli, ampak to iz medijev, ravno tako kot vi”
    “To s Slovenijo nima nobene povezave”

  7. B.G. pravi:

    007, koliko časa pa je naša Barbara že tožilka, da tako malokrat slišimo zanjo.
    Najverjetneje v Sloveniji ni kriminala, saj so do sedaj zanemarljivo malo ljudi zaprli, ogromno ljudem pa po oprostitvi izplačali velike vsote denarja davkoplačevalcev. Ali so nesposobni, ali pa si kriminalce izmišljujejo pred volitvami, saj vemo zakaj.

  8. medek pravi:

    To je tako kot s tajnimi prevozi Cie, sodelovali so, ampak vedeli pa niso za njih.

Komentiraj