Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Dodatno pojasnilo

28. maj 2008 ob 13:41 | Vesna Lovrec |

Ob spremljanju dogodkov na Univerzi v Mariboru, povezanih z odpuščanjem oz. premeščanjem delavcev zaposlenih na UM smo že pred časom objavili prispevek, v katerem smo se o dogodkih na mariborski univerzi pogovarjali s koordinatorjem sindikata SVIZ UM, dr. Danilom Koržetom.

Preko elektronske pošte smo s strani dr. Koržeta prejeli obvestilo, da je v omenjenem prispevku prišlo do nenatančnosti. Dr.Korže nas je zaprosil, da objavimo vsebino njegovega pisanja uredništvu Vesti, in sicer v naslednjem delu:
Vaše vprašanje “… obstaja tudi kak primer na Univerzi v Mariboru, kjer je senat univerze izvolil nekoga v docenturo ali izrednega, rednega profesorja, pa da gre za človeka, ki ni imel pogojev za to imenovanje?” sem nekoliko nepazljivo poslušal in sem menil, da me sprašujete nasplošno, za vse senate članic na univerzi v Mariboru. Jasno je namreč, da se v nazive docent in izredni profesor voli na senatih članic univerze in ne na senatu UM, le izvolitve v redne profesorje pa se opravijo na senatu UM. Moj odgovor se je nanašal prvenstveno na nekatere izvolitvene postopke na senatih članic, torej v nazive docent oz. izredni profesor. Prav tako je treba omeniti, da so ti primeri, ki so meni poznani, stari že več kot 5 let, kar posledično pomeni, da je veljavnost teh izvolitev že tudi potekla. Za obdobje zadnjih pet let pa mi ni poznan konkretno noben tak primer izvolitve, kjer kandidat ne bi izpolnjeval habilitacijskih pogojev. V izogib nesporazumom in nadaljnjim nevšečnostim vas prosim, da omenjeno pojasnilo objavite na vaši spletni strani, po možnosti s povezavo na to pojasnilo iz samega članka, kjer je intervju objavljen.

Vsem morebitnim prizadetim se opravičujemo.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj