Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Sekularni humanist

27. maj 2008 ob 20:35 | Denis Sarkić |

V Ljubljani se je zgodil zbor članov in članic mestnega odbora stranke LDS, na katerem bodo po napovedih izvolili novo vodstvo. Predsednica LDS Katarina Kresal je izrazila zadovoljstvo, ker prihaja do sprememb tudi na območju Ljubljane. Prepričana je, da bo novo vodstvo prineslo v stranko nov veter, kar se bo poznalo tudi na volitvah v DZ. Do volitev novega vodstva prihaja po aprilskem odstopu dosedanjega. Edini kandidat za predsednika ljubljanskega mestnega odbora LDS je Aleš Zalar, izvolili naj bi tudi tri podpredsednike, in sicer Darka Brleka, Slavka Ziherla in Stanislavo Ferenčak Marin. Kresalova je prepričana, da gre za dobre kandidate. Meni, da je zelo dobro, da so sprejeli ta izziv, da se preizkusijo z vodenjem, ker bo to prineslo v stranko nov veter, nov zagon in se bo tudi poznalo na državnozborskih volitvah.

Pred začetkom zbora MO LDS:

Kandidat za predsednika mestnega odbora Aleš Zalar je kot glavni izziv omenil povrnitev pomena, ki ga je LDS v Ljubljani že imela. Po njegovem mnenju bo stranki to uspelo z novim programom, projekti in ljudmi. Tudi sam je eden izmed teh novincev v politiki, izziv, ki je pred njim je velik in odgovornost tudi. Storil pa bo vse, kar bo možno, da poveže stranko tudi na mestni ravni, je dodal. Zalar meni, da se ljubljanska LDS več ne bo soočala z odhodi. Tisti, ki so želeli, so odšli, je dejal. Zdaj se nameravajo osredotočiti na to, kako privabiti čim več ljudi v stranko ter na državnozborske volitve. Da ga kandidatura za poslanca in udeležba na volitvah zanima, je danes javno potrdil. Ocenil je, da obstaja precej velika verjetnost za to, dokončno odločitev o tem pa bo sprejelo vodstvo stranke. Predsednica Kresalova je potrdila pogovore o kandidaturi z Zalarjem, vendar pa proces izbiranja kandidatov še ni končan. Glede nekaterih medijskih ocen, da se bodo v Ljubljani potegovali trije poleg Kresalove, Zalarja, še vodja poslanske skupine Jožef Školč, je Kresalova odgovorila, da bodo kandidate tako razporedili, da bo iztržek tudi glede na izkušnje največji.

Aleš Zalar in Katarina Kresal za medije (o LDS, volitvah, referendumu za pokrajine, legalizaciji mehkih drog in prostitucije ter o istospolnih porokah):

Sicer pa se namerava stranka na mestni ravni v prihodnje še bolj opreti in okrepiti sodelovanje s četrtnimi skupnosti, kjer so po Zalarjevih besedah zelo močni. Ljubljana sicer po njegovem mnenju potrebuje takšen režim, ki bo zagotavljal zdravo in varno življenje prebivalcem, čim lažji dostop do storitev in služb tako Ljubljančanom kot tistim, ki migrirajo v Ljubljano. Ravno danes so tako imeli sestanek z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. O morebitnem pozivu k bojkotu posvetovalnega referenduma o pokrajinah se v stranki, dodaja Zalar, niso pogovarjali. Sicer pa, če slučajno, danes ne bi bil izvoljen za predsednika mestnega odbora, ne bo odšel iz stranke. “Ne bom Karl Erjavec, kandidat z najkrajšim stažem v LDS,” je zatrdil. Stranki se ni pridružil samo za to, da bi bila sredstvo za politično kariero, ampak zato, ker s stranko deli vrednote, za katere se zavzema, je dejal Zalar. Dodal je še, da se deklarira za t.i. sekularnega humanista in LDS mu je tu zelo blizu in se ima za velikega liberalca.

Katarina Kresal še na vprašanje o poslu Patria 8×8 in poziv ministru Karlu Erjavcu:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Blitz pravi:

    A tako, nisem vedel, da je Zalar liberalec. Zanimivo bi bilo izvedeti, koliko evrov je v svoji najbrž dvajset do petindvajsetletni karieri zaslužil, tako kot to počno pravi liberalci - z delom na trgu in ne iz proračuna. Ali pa je vendarle socialni liberalec, kakršnih pri nas mrgoli - ki so liberalci samo na jeziku, vse kar imajo, pa so dobili iz proračuna.

  2. 1tastar pravi:

    Zalar je edini sekularec v LDS, izgleda. Vsi drugi so pa klerikalci?

  3. konec pravi:

    Državni uslužbenci , ki se imajo za liberalce, patetični.
    To ni liberalizem, to so post-komunistične podgane , ki prihajajo na dan.

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    ena dobra : GA VSAJ NI VEČ NA SODIŠČU ! ! ! _ _ _

Komentiraj