Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Solze prvega gasilca

24. maj 2008 ob 20:21 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Janez Janša je pred 15. kongresom Gasilske zveze Slovenije (GZS) sprejel predstavnike te organizacije. Kot je na novinarski konferenci po srečanju poudaril Janša, je slovensko gasilstvo steber nacionalnega ponosa, saj je GZS po svoji usposobljenosti v samem vrhu Evropske unije. Premier je dejal, da je gasilska zveza dosti več, kot pove njeno ime. Po njegovih besedah je humanitarna organizacija, ki rešuje življenja, poleg tega pa so velikega pomena tudi izobraževalne, prosvetne in kulturne dejavnosti, s katerimi se ukvarja.

Janša je izpostavil, da mnogokrat sliši primerjave med slovensko in evropskimi gasilskimi organizacijami ter da je slovensko gasilstvo glede tega v samem evropskem vrhu. Nazadnje se je njihova usposobljenost po besedah premiera pokazala ob poplavah v Železnikih. Kot je povedal, sta se s predsednikom GZS Ernestom Eöryjem na današnjem sestanku pogovarjala o odprtih vprašanjih, povezanih z zvezo - o statusu gasilcev, o financiranju in o zdravstvenem varstvu. Pojasnil je, da bo z nastankom pokrajin na voljo nov vir za financiranje in za reševanje organizacijskih zadev.

Premierov uvod in solze predsednika Gasilske zveze Slovenije:

Skupaj z Eöryjem sta tudi ugotovila, da se je slovensko gasilstvo v tranzicijskem času, ko se je Slovenija spreminjala, okrepilo in danes šteje preko 130.000 članov. Ob tem se je Janša predsedniku GZS - glede na to, da slednji svojo funkcijo v kratkem predaja nasledniku - zahvalil za vloženi trud, Eöry pa je ob teh besedah kar zajokal. Na novinarski konferenci je bil premier voljan odgovarjati le na vprašanja povezana z gasilskim obiskom, zato je odgovarjal le na vprašanja Vesti in nas ob tem celo malo pohvalil.

Vestna vprašanja o gasilcih, veselicah, opremi in sredstvih iz proračuna:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Bodo zdaj gasilci kar s solzami gasili?

  2. Nadek pravi:

    Razumem ga in mu štejem v dobro, da je zajokal! Malokdo je tako pogumen, da si kaj takšnega dovoli. Janša je pa tudi dobro poudaril pomen gasilstva!

  3. B.G. pravi:

    @1tastar, eni znajo zajokati javno, spet drugi delajo to na skrivaj, tretji pa so hladni kot led in štejejo jok kot šibkost. Najljubši so mi prvi, ker so tudi v mojih očeh najbolj pogumni. Izkušenje so me pripeljale do takšnega spoznanja. Vsa čast gasilcem.

  4. ziga pravi:

    gaslci so hause!!!

  5. ziga pravi:

    gasilci so hause!!!

Komentiraj