Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Poziv Večerovcev

24. maj 2008 ob 12:18 | Vesna Lovrec |

Javnemu pozivu, v katerem so novinarji in uredniki ČZP Večer lastnike časopisne hiše ( Delo, Fimes, TVM, Rig) pozvali, da prekličejo sklep skupščine družbe o spremembah statuta, s katerim so združili direktorsko funkcijo s funkcijo odgovornega urednika vseh Večerovih edicij, sta se v četrtek pridružila tudi Društvo novinarjev Slovenije in Sindikat novinarjev Slovenije. Vsem je skupno mnenje, da gre pri združevanju direktorske in uredniške funkcije za očitno namero lastnikov, da dokončno ukine uredniško avtonomijo.

Novinarji, pri katerih smo preverjali trenutno klimo na Večeru so povedali, da jih je novica zadela kot strela z jasnega. Kar jih čudi, saj naj bi na Večeru informacije krožile zelo hitro. To, da bi prav Uroši Skuhali poleg direktorske funkcije bila dodeljena še funkcija odgovornega urednika, jih niti ne skrbi, pravijo, večji strah jim predstavlja možnost prihodnje zlorabe takšnega sistema.

Predsednik aktiva novinarjev Večera Matija Stepišnik je za Vest povedal:

Direktor Večera Uroš Skuhala včeraj medijem še ni bil na razpolago. Morda v prihodnjih dneh. Precej pa se govori o tem, da bi naj aktualni direktor, v kolikor bo imenovan tudi na funkcijo odgovornega urednika vseh Večerovih edicij, za svojega pomočnika imenoval sedanjega odgovornega urednika Večera, Tomaža Ranca.

Novinarji Večera so stanovske organizacije slovenskih medijskih hiš ter obe krovni organizaciji pozvali k čimprejšnji obnovi javne razprave o spremembah medijske zakonodaje.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Revolucija pravi:

    Kaj pa Združenje novinarjev in publicistov? A oni pa nimajo nobnga mnenja.

  2. Vesna Lovrec pravi:

    Preverjam na spletnih straneh, res je,oglasili so se tudi oni::

    http://www.znp.si/

Komentiraj