Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vprašanje dneva 037

20. maj 2008 ob 12:00 | Denis Sarkić |

Vprašali bi, pa ne veste koga? Muči in črviči Vas že nekaj časa, pa ne veste odgovora. Na Vesti smo odprli rubriko za tovrstne težave - vprašanje dneva! Brezplačno in brez vseh obveznosti ga lahko tudi Vi zastavite v svojih komentarjih, mi pa ga bomo poslali v svet. Naše vprašanje dneva je lahko prav priročno darilo za popoldansko razmišljanje med tednom o (ne)zanimivih tematikah - od realnosti do zabave.

Vprašanje dneva: Kdaj mislite, da bo Slovencev dva milijona in pol (2.5 mio)?

Mnenje za Vest: poslanci Jakob Presečnik (SLS), Barbara Žgajner Tavš (Lipa), Milan Petek (LDS), Majda Potrata (SD), Franc Pukšič (SDS), Marko Pavliha (SD), Marjetka Uhan (NSi), Franc Žnidaršič (DeSUS) in Branko Grims (SDS).

Torej, kaj še čakate? Kaj si Vi mislite o tem?

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. Tomaž pravi:

    S temle psičkom je Pavliha presegel samega sebe.

  2. Igor Đukanović pravi:

    Nikoli. Mislim, da se bo število prebivalcev najprej umirilo v razvitih državah. Od 19. stoletja do danes se je z razvojem število Slovencev res potrojilo, a nadaljni razvoj gre v večje udobje in ne v večje število. Podobno bo z nerazvitimi državami. Sedaj se tam še povečuje število prebivalcev, a se bo tudi tam kmalu umirilo.

    Tako po mojem mnenju jaz ne bom doživel, da bi na Zemlji bilo 10 milijard ljudi, niti da bi v Sloveniji živelo 3 milione ljudi. Kaj pa bo čez tisoč let (”ko naju več ne bo”) pa si zelo težko predstavljamo.

  3. konec pravi:

    Ko bodo zmerni konservativci 25 let zaporedoma na oblasti.

  4. Igor Đukanović pravi:

    … bo v Sloveniji živelo 2,5 miliona revnih ljudi.

  5. Zlodej pravi:

    Če bi še danes živeli tisti, ki so umrli pred dvajsetimi leti (govorim na pamet), bi nas mogoče blo dva miliona in pol. Hočem reči, da bi ob približno enakem trendu rojstev in vedno hitrejšemu napredku medicine (ki vodi v daljšanje povprečne življenske dobe), bilo logično pričakovati naraščanje števila prebivalcev (seveda sem med drugim tu zanemaril tudi možnost, da bo Slovenija čez 50 let zaradi požrešnih sosedov pol manjša).

  6. jože pravi:

    Takrat ko bodo Slovenci namesto z gobcem delali z k……

  7. jože pravi:

    zakaj ni moj komentar objavljen

  8. 1tastar pravi:

    Slovenskih državljanov mogoče, Slovencev pa nikoli!

  9. dahvor pravi:

    hehehe … niti eden ni omenil, da pozna zgodovino, kako se je prebivalstvo množilo ali izumiralo … niti ena vlada ni imela uspeha pri načrtovnju, ukazovanju, željah … vsi, ki kolikortoliko poznamo razvoj Vesolja … vemo, da na rast ali propad ali status quo uplivajo višje sile-Narava, na katere še noben Človek ni imel upliva … učeni jih spoznavajo-so jih spoznali šele, ko so svoje delo opravile … kuga recimo, ki je končala dolgo obdobje, ko je Človek zelo dobro živel … sigurno pa Klima-Vreme najbolj vplivata na vse letine - vsaj Zgodovino Europe bi poznali-ko so Francozi še od Angležev vino morali kupovat … je-pa-so spet tudi izjeme -energije delujejo, ki jih pa še ne poznamo ali pa so strogo tajne…recimo okoli Bengalskega zaliva, vse jih tepe, lačni so … Življene pa od povsod leti…
    Mnogo tega ne razumemo, pa vseeno,poskušamo se vtikat ali hitro rešitev najdt, in kaj zaslužit…Albance pa ponižujete in Cigane, ker imajo radi dosti Otrok …
    Niti ne toliko zaradi požrešnih sosedov ampak zaradi požrešnih domačih-krediti … če pa vsi Slovenci, ki v tujini vsakdan tolčemo, odločimo, da se vrnemo … vem bi dosti jih tam Doma takoj kap zadela … in bi verjetno število Slovenskih Državljanov bilo takoj še manjše…in bolnih bi se povečalo-šivčno razrvanih … dejte o pokrajinah še se pogovarjat, pa enga mladoekonomista proste, da vam ekonomsko projekcijo in možnost potem teh pokrajin nardi -zračuna … tudi, koliko jih bo moralo iz pokrajin oditi, ker bo vse z uradnimi Slovenci zasedeno … delalo se tako ne bo več, ker bo toliko samih sestnkov, aj naj se dela … na gorenskem, še nisem ujel, da so smetišče nardili.

  10. PiPi pravi:

    jaz pa mislim, da ce bo se kak ducat tako plodnih let kot je letosnje, nas bo … enkrat ze. Samo res, letos bo nadpovprecno veliko otrok in prav je tako ;)

    .::PiPi::.

Komentiraj