Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD in Sava Re

16. maj 2008 ob 20:55 | Urh Maček |

Socialni demokrati (SD) so pozvali vlado naj prepreči prodajo Pozavarovalnice Sava Re institucionalnim lastnikom in proda le del namenjen malim delničarjem. Kot je povedal Milan Martin Cvikl (SD) obstaja velika verjetnost scenarija, da morebitni institucionalni lastniki svoje deleže odprodali in tako bi Pozavarovalnica čez čas postala le navadna podružnica. Vlada po Cviklovem mnenju pospešeno, brezvestno in hitro razprodaja Pozavarovalnico Sava, ki je ena najboljših naložb Soda. “Ta pa ima očitno likvidnostni problem, saj mora hitro prodati delež v tej družbi, ker v volilnem letu pospešeno izplačuje denacionalizacijske obveznice,” je poudaril Cvikl. Svetovalec predsednika SD France Križanič je Pozavarovalnico Sava opisal kot poslovni biser in povedal, da je to edina pozavarovalnica, ki je preživela v tranzicijskih državah. Tudi Križanič je mnenja, da se odprodaja deleža namenjenega dobro poučenim vlagateljem prekine, saj kratkoročni interesi ne sodijo v lastniško strukturo pozavarovalnic. Za Križaniča bi bilo bolj smotrno oblikovanje drugega finančnega stebra, katerega naj bi tvorile NKBM, Zavarovalnica Triglav in Pozavarovalnica Sava.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. ED pravi:

    Janševiki so največji državni škodljivci!

    Inflacija + zadolževanje + avtoritarnost + prihvatizacij slo-uspešnih podjetji + raprodaje podjetji po diskontnih cenah + netransparentnost + nastavljanje ‘kompatibilnih’ nadzorenikov, upravnikov + ukinjanje nadzora nevladnih institucij + nespoštovanje zakonov in odredb raznih nadzornih institucij = janševizem!

    Korupcija + klientilizem + kriminal = janševistična oblast!

  2. konec pravi:

    Post-komunisti ne bodo dovolili, da ne bi šlo vse samo njihov žep (ali njihovim skritim tajkunom) in da bo porazdelitev “pluralna”, zato bodo poslali polit-komisarja Cvikla, medije in komentatorje v “boj”.

  3. pridigar pravi:

    Zaklad v nebesih
    (Lk 12,33–34)
    19 »Ne nabirajte si zakladov na zemlji, kjer uničujeta molj in rja in kjer tatovi vlamljajo in kradejo; 20 nabirajte pa si zaklade v nebesih, kjer jih ne uničujeta ne molj ne rja in kjer tatovi ne vlamljajo in ne kradejo. 21 Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce.«

  4. 1tastar pravi:

    Pa bo Milan povzdignil glas, pa se bomo vsi smejali!!!

  5. Diesel pravi:

    g. Križaniča za Ministra - en najsposobnejših bi bil !!!!

    Petra T.D.

Komentiraj