Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Težka 1/3 proračuna

15. maj 2008 ob 20:06 | Urh Maček |

Tri poslance smo povprašali kako gledajo na novico, da če seštejemo premoženje Boška Šrota in Igorja Bavčarja dobimo številko v velikostnem razredu ene tretine letnega proračuna Slovenije. Svoja mnenja so predstavili Srečko Prijatelj (SNS), Jožef Horvat (NSi) in Sašo Peče (Lipa).

Komentar Srečko Prijatelj:

Srečko Prijatelj: “… jaz se spomnim nekaterih, ko so še z motorjem prihajali v Ljubljano na Roško in takrat so bili pač zagovorniki človekovih pravic in po megafonu vpili …”

Komentar Jožef Horvat:

Jožef Horvat: “Ta imena v katerih se piše, v katerih se govori bo pa Slovenija pomnila verjetno še dolgo v prihodnost.”

Komentar Sašo Peče:

Sašo Peče: “… glede na to, da je gospod Janez Janša pripravljen iti prek trupel in preko laži, v zameno za uspeh na volitvah, mislim da je v tej državi žal vse moogče.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. Zlodej pravi:

    Še en lep dokaz da kombinacija sposobnosti posameznika in dolgoletnega poštenega trdega dela v Sloveniji prinaša denar.

    Nevem, zakaj na Vesti onesnažujete internet z izjavami ljudi, kot denimo je Srečko Prijatelj (od katerega še do zdaj nismo uspeli slišati nič pametnega - ok razen tega, da od vseh držav članic EU Švica nima denarne valute evro. ). Razumem, da se zna pojaviti na kaki strani svašta.com, ne pa da dobiva pozornost nekega kredibilnega medija.

    lp

  2. tomaž pravi:

    Zlodej: se močno strinjam s tabo!!!!

    Janša po dolgoletnem prijateljevanju z Šrotom, sedaj v zameno za volilne glasove preganja le- tega. Skupaj so ustvarjali slovensko gospodarstvo, ga dvignili na najvišji nivo, sedaj pa je treba iznajdljive in sposobne menedžerje poloviti in strpati v zapor, kot največje monetarne prešuštnike v države- oz. tajkune, ki pa so si po pravni poti in ne protizakonito, kot trdi vlada in nekateri mediji, prišli do enormnega premoženja.
    Slovenci prenehajte sanjati- zbudite se. Ne živimo več v času socializma, kjer je vse ”naše”. Danes velja Darwinov rek, da preživi le najboljši!! Tržna konkurenca je vse bolj huda in vsa čast nekaterim podjetjem, da so se obdržala na trgu- nekatera pa celo prevladujejo, kar je v svetovnem merilu svojevrsten fenomen….Racionalizacija- le to je zagotovilo za uspeh!!!

    Tega pa ne bi dosegli brez sposobnih menedžerjev in ustrezne zakonodaje!!!!!!

    In tu se pokaže naivnost in nevoščljivost, ki sta že kar najbolj priljubljena hobija v Sloveniji. Spet smo ”fouš” tistim, ki imajo več od nas. Mediji ustvarijo negativno javno mnenje in tako sposobni ljudje postanejo tarče neupravičenih kritik.

    Kaj pa vlada? Kdo pa je sprejemal zakone in dajal ugodnosti menedžerjem?- VLADA in Janša

    Mislim, da ima v vsej tej tajkunski bajki, največ masla na glavi le Janša, ki si je ta izraz izmislil!!!

    Kaj pa orožarska afera Janeza Janše (kjer je pobral milijone evrov), Kordešov odkup Merkurja, Bavčarjev odkup Istrabenza, skorajšnji stečaj Palome, prodaja Kad in Sod, prodaja Mercatorja, stečaji mnogih slovenskih podjetij, Orion,……vse to pa bo vlada pometla pod preprogo, kot da se ni nič zgodilo, kaj šele da je to protizakonito (” Kdor je naš- je naš, kdor pa ni…..”).Kaj pa vladno nastavljanje nestrokovnih in nesposobnih direktorjev v državnih podjetjih, ki delajo le zmedo in izgubo???

    Živimo v demokraciji in svobodnem kapitalizmu, kjer je -žal- edino merilo denar. Zakoni so postavljeni tako, da se jih da z lahkoto obiti- kdo pa to stori je kriminalec, ki ga je treba javno linčati, čeprav po pravni poti ni storil nič kaznivega. In vladi je težko priznati slabe zakone!!!! Nimajo jajc, da bi javno priznali, da npr. eden zakon ni bil dober in da so se na račun le-tega ljudje obogatili—za božjo voljo—PRIZNAJTE da ste se zmotili!!!

    Zakaj se nihče ne poglobi v premoženje vodilnih v vladi? Noben medij ne piše o tem? Zakaj? Ali imajo prepoved objavljanja? Ali postajamo druga Italija, kjer je Berlusconi sodno dosegel medijsko nevtikavanje v njegovo privatno življenje- klinc pa taka demokracija!!!!

    Peče je ušel izpod taktirke Jelinčiča in dokazal, da le zna razmišljati s svojo glavo. V tem komentarju se je dokazal kot premišljen sogovornik, kar pa za druga dva komentatorja ne mrem niti približno reči.

    Eno je kaj ljudje radi slišijo- drugo pa je grenka resnica!!!!

  3. boško buha!!!!! pravi:

    BOJAN ŠROT BRAT BOŠKA ŠROTA JE V CELJSKI OBČINI V NEDELJO PEČETU ODSTOPIL SVOJO PISARNO ;KO SO ODHAJALI OD JELINČIČA!
    PEČETOVA LIPA IMA PROSTORE V PISARNI STOJANA ZDOLŠKA ODVETNIKA PIVOVARNE LAŠKO!
    Pečetov brat Rok Peče je podžupan Kanglerja župana Maribora in prijatelja Bojana Šrota SLS!!!!!
    PEČE_ŠROT!

  4. :) pravi:

    Neetično je trgovanje z vrednostnimi papirji in bogatenje, če imaš govor v cerkvi še bi verjel, ampak, se mar nismo ravno za takšen sistem odločili. Vsi smo začeli s tistimi nekaj certifikati, vsi smo jih dobili enako ob istem pravnem redu. Razlike so le v vezicah (pod-vezicah) in poznanstvih. Teh pa mrgoli na levi, desni, zgoraj in spodaj. Naj vrže kamen tisti, ki je brez greha, redki so takšni.

  5. tomaž pravi:

    Ja, tukaj se odpira drugo vprašanje: ali je bilo trgovanje protizakonito ali ne?Če je neetično še ni protizakonito……..

    Veze in poznanstva oblikujejo našo družbo- tega nihče ne more zanikati, ker imamo vsi grehe. Idealna družba obstaja le v naših glavah, je nedosegljiva……

    Pravi: človeka brez greha ni….razlika je v znanju- ne samo v poznanstvih….. Živimo v času kapitalizma, kjer se je trgovanje z vrednostnimi papirji peneslo tudi na fizične osebe- včasih so bogatele banke in podjetja, danes posamezniki…..ampak tako je …..face it - to je demokracija!!!!

    boško bruha!!!: A si mislil, da politiki ne sodelujejo in se ne držijo?- so celo prijatelji, ki pred kamerami uveljavljajo svoj prav, saj so retoriki, ki so plačani za govoričenja……Zato pa pravim: zakaj nihče ne obtožuje nepravilnosti vseh akterjev neetičnih poslov, ampak le nekatere- konec koncev vlada regulira monetarno in gospodarsko stanje v državi- torej je posledično in neposredno tudi sama sokrivec pri ”tajkunizaciji”.

    Dajmo kazensko preganjati poslance, ki sprejemajo takšne zakone, da se jim vedno nekdo po legalni poti izogne!!!!!!Saj iz tega izhaja tajkunizacija……

    Pa smo spet na začetku…..začaran krog od katerega živijo mediji……Ljudje pa si ustvarjajo iluzije….to pa je tudi vse……

    Če komu ne pše v Sloveniji, pa naj gre v tujino, kjer je vse idealno……ma ja……..povsod, kjer je demokracija je enako…..

  6. 1tastar pravi:

    Ne mešaj premoženjua z letnimi prihodki!

    Moj travnik je trikrat več vreden kot pred tremi leti, pa komaj zmorem plačati prispevek za zemljišče!

  7. Maksimiljan Glutej pravi:

    Sej ne, da je edina pripomba, ampak se mi ne ljubi veliko pisat. @tomaz vlada ne regulira denarja v obtoku in to ima s privatizacijo tako ali tako zelo malo veze. Gre prej za pravne norme. @pravi, zakaj ne bi clovek mogel govoriti o eticnem in neeticnem, ceprav je zakonito? Naj zakoni ostanejo taksni kot so za vedno? Tak sistem v katerem nekaj posameznikov obogati, ker je na pravih polozajih sicer res imamo, to pa se ne pomeni, da smo se za takega odlocili.

Komentiraj