Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Lastništvo Kolonela

14. maj 2008 ob 20:53 | Vesna Lovrec |

Borzna posrednica Vesna Rosenfeld je po pooblastilu direktorice družbe Kolonel Blaženke Šoštarič danes v Mariboru novinarjem pojasnila nekatere dogodke v zvezi s finančnimi transakcijami družbe Kolonel in prevzemnimi aktivnostmi te družbe. Za začetek je okrcala novinarje, ker naj bi v zvezi z omenjenimi transakcijami navajali precej netočne podatke in jih tudi, tako Rosenfeldova, nerazumljivo ter po finančni plati premalo dosledno razlagali.

Kot je znano, je bila Rosenfeldova s strani vodstva Kolonela, natančneje Danijele Raković, zadolžena za izpeljavo prevzema Centra Naložb, družbe, katere večinski lastnik je podjetje Atka – Prima, ki je v lasti Boška Šrota in njegove žene Anice Aužner Šrot.
Julija 2006 je Kolonel pridobil 50 odstotkov družbe Center Naložbe, za kar je odštel milijardo tolarjev. Sredstva za nakup pa je Kolonel pridobil s strani zasebnih invenstitorjev, ki pa niso povezani s Pivovarno Laško in družbami okoli nje, Infond Holdingom ali Centrom Naložb. Rosenfeldova zanika tudi, da bi med invenstitorji bilo Cestno podjetje Maribor. Izgleda pa, da je ena izmed invenstitorjev ona sama:

Po pridobitvi 50 odstotkov družbe je bila objavljena prevzemna namera za prevzem Centra Naložb, ki so jo v Kolonelu financirali s pomočjo posojila ene od poslovnih bank. Katera banka je bila to, Rosenfeldova ni želela izdati, je pa omenjena banka na podlagi nezastavljenih delnic prevzemniku odobrila posojilo, vendar je bilo ob odobritvi slednjega 30 odstotkov potrebno vrniti banki, in sicer v obliki depozita. Po pol leta je družba vzela posojilo pri drugi banki (tudi imena te banke Rosenfeldova ne razkrije), ker je bila ta pripravljena odobriti kredit na podlagi zastavitve pridobljenih delnic po tržnem tečaju. S tem denarjem je Kolonel poplačal prejšnji kredit in banka, ki je družbi prva odobrila kredit, je Kolonelu vrnila zastavljeni depozit. Tako so lahko skoraj v celoti poplačali zasebne invenstitorje.
Rosenfeldova je danes večkrat potrdila, da se je o poslih, ki jih je peljala za Kolonel, dogovarjala le z Danielo Raković, ki je leta 2006 predstavljala vodstvo družbe Kolonel.

Vesna Rosenfeld je danes povedala, da ne pozna pogodb iz drugega prevzema družbe, saj pri prodaji in nakupu deleža družbe Kolonel ni sodelovala. To, da je Kolonel spremenjen v delniško družbo, je izvedela iz medijev.Poudarila pa je, da jo je za drugo objavo prevzemne ponudbe pooblastila Blaženka Šoštarič, ki predstavlja novo vodstvo družbe.
Ali se je o poslih pogovarjala z Boškom Šrotom, Rosenfeldova odgovarja, da ne. Vztrajno je ponavljala tudi, da ni bila seznanjena, da je eden od lastnikov družbe Kolonel (poleg njegove žene) Boško Šrot in da nanj, zaradi tega, ker ji to ni bilo povedano, ni jezna:

A je Rosenfeldova glede na obstoječa dejstva vsaj malo posumila, da je lastnik Kolonela Boško Šrot?

Vesna Rosenfeld še o svojih sposobnostih:

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. Chattefuscio pravi:

    Sicer obsojam vse, ki so imeli prste vmes pri tej poslovno-moralno-etični malverzaciji desetletja. Priznam pa, da me je Rosenfeldova preprosto navdušila z lahkotnostjo in suverenostjo pri zagovarjanju njenih stališč. In to tako zelo, da sem si trikrat pogledal posnetke;)

  2. solata pravi:

    No, jaz na svoj pošten način sigurno v 20 letih ne bom zaslužil 2 mio EUR

  3. tripson pravi:

    @solata: ja. pa ves zakaj? ne zato ker ni mogoce, ampak zato ker pac nisi toliko sposoben.

  4. 1tastar pravi:

    Torej ji je Šrot preko medijev naročil, kaj naj gobca pred novinarji!

  5. sifra pravi:

    ..bom povedala samo eno resnično anekdotio ..iz trgovine
    ko smo opazili,da je stranka izdelek “vtaknila” v žep pol ure”zasledovanja”stranke .ki ni mogla vrniti izdelka nazaj na polico ..ko smo jo na blagajni povprašali po izdelku v žepu….je izjavila da je sam padel v njega..
    torej že od “malih” tatov ni dobiti …resnice,kaj šele od….???

  6. 1tastar pravi:

    Ja,ja. Šrot imas velik žep, da mu je pivovarna “pomotoma” padla v žep!

  7. JB pravi:

    Moraš biti pa res butast da v kolonel pljuneš 2mio eur za nakup center naložb (ima v lasti infond ta pa laško) ker verjameš v ta projekt potem pa gospa rakovič to podjetje proda šrotu za 16 tisoč eur. Rosenfeldova pa ob dejstvu da je izpuhtelo njenih 2mio eur ima zelo dober, posloven odnos s šrotom pri čemer mu sploh ne zameri. Jao jao kere buče eni prodajajo. Pa tista o menici - to je rekla kr tko da je zmotla novinarje.

Komentiraj