Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Trgovina z orožjem

13. maj 2008 ob 4:46 | Denis Sarkić |

V tem tednu se bodo na stolu preiskovalne komisije Državnega zbora za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi pogodbe o nakupu pehotnih bojnih oklepnih vozil - srednjih oklepnih kolesnih vozil 8×8 zaradi suma, da je posel politično dogovorjen, voden netransparentno in da je negospodaren, ter zaradi suma o prisotnosti klientelizma in korupcije, in za ugotovitev suma o neposredni ali posredni povezavi med sedanjimi in nekdanjimi akterji ter nosilci javnih funkcij z orožjem v obdobju 1991 do 1993, kateri predseduje poslanec Milan Martin Cvikl, zvrstili številni gostje - od predsednika uprave podjetja Viator & Vektor Zdenka Pavčka do premiera Ivana Janeza Janše.

V tej luči smo se pogovarjali s predsednikom komisije Cviklom, ki nam je med drugim zaupal, da pred zaslišanjem premiera nima prav posebne treme.

Celoten intervju Milan Martin Cvikl:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Oklepnik sam še ni orožje. Je le “namenski proizvod”, ki bi ga Cvikl rad dodelil svojim prijateljem iz Viator-Vektorja.

    Bi ga pa Cvikl rad spremenil v orožje, zato očita, da 25 oklepnikov še ne bo oboroženih.

  2. orožar pravi:

    @ 1osel:
    Stari, v pogodbi s Patrio niso bili vključeni le ‘namenski proizvodi’, pač pa ‘namenski izvodi’ z oborožitvijo. In sicer naj bi bile patrie oborožene celo s topovi. Pred nakupom patrij so dali v ‘konzervans’ tanke, nakup patrij pa opravičevali ravno s cenejšim vzdrževanjem in ceno ter hkrati zatrjevali, da bo ‘ognjena moč’ slovenskih ‘oklepnih enot’ na enakem nivoju, kot bi bila s tanki. Problem je zdaj v tem, da so zdaj patrie le ‘namenski proizvod’ in ne ‘orožje’ (za to bo potrebno oplačati) in da so ceno ‘namenskega proizvoda’ lažno predstavljalo kot ceno dokončnega izdelka, tj. ‘orožja’.

  3. JB pravi:

    kako se je cviki pomladil odkar ima novo prijateljico

  4. medek pravi:

    Lord Janša pa nič.

  5. đoni pravi:

    V vsakem predvolilnem letu nas futrajo s temi bedarijami. Rajš uvedite oddajo “še pomnite tovariši”. A je cviklarija alter program za nov mandat?

  6. janez pravi:

    Verjetno je v igri velika provizija za tovariša cvikla da toliko cvili za viator-vektor

  7. konec pravi:

    tovariš pajac ne več kaj govori

  8. Joško pravi:

    @konec

    Tov. pajac ne ve kaj govori, ali tov. pajac. ne veš kaj govoriš? Kdo je tu pajac? Kaj se moram prav povsod srečat s tabo, in mozgat četrt ure kaj si hotel reč, potem pa ugotovit, da tega pravzaprav niti sam ne veš?!

  9. 1tastar pravi:

    Jaz pa vem kdo je pajac. Milanček oz. cvili-možek!!!

  10. zderi pravi:

    Cvikel cvili ker ni dobil procentov… no bo vsaj kazenske ovadbe odrešen.

Komentiraj