Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Sami do zmage

13. maj 2008 ob 17:22 | Denis Sarkić |

Socialni demokrati se pospešeno pripravljajo na parlamentarne volitve, pripravljajo alternativni vladni program, sestavljajo kandidatne liste in oblikujejo vladno ekipo. Po besedah prvaka SD Boruta Pahorja imajo ambicijo, da na teh volitvah zmagajo in oblikujejo vlado za naslednji mandat. “Do te zmage se bomo dokopali sami ali pa je ne bomo dosegli,” napoveduje. Kot pravi Pahor, gre za pripravo programa, ki bo v osnutku končan do konca prihodnjega meseca, sestavo kandidatne liste ter oblikovanje vladne ekipe. Po njegovih besedah vse to poteka po načrtih, zato bo lahko na predvečer začetka volilne kampanje “sporočil državljanom, da so Socialni demokrati pripravljeni prevzeti odgovornost za prihodnost”. Pri sestavljanju list so že daleč in imajo imena, ki obljubljajo, da bodo s svojim ugledom in vizijo prispevala svoj delež k uspehu SD. Obstaja tudi širša izbira za vladno ekipo, pri pripravi programa pa je ključno vsebinsko vprašanje, kako pospešiti razvoj Slovenije in zmanjševati socialne razlike.

O volitvah in boju za zmago:

Vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Miran Potrč pa je na novinarski konferenci ob svojem predsedniku stranke še podal stališče stranke o referendumih za pokrajine in za ohranitev/ukinitev protikorupcijske komisije.

O referendumih:

O Bošku Šrotu in protitajkunski vojni:

O Hrvaški in reševanju Joška Jorasa:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. tomazh pravi:

    Pahorjeve floskule. “Do te zmage se bomo dokopali sami ali pa je ne bomo dosegli.” Ja kdo pa bo zmagal če ne oni sami?
    “Pahor je sporočil državljanom, da so Socialni demokrati pripravljeni prevzeti odgovornost za prihodnost”. Pahorju, ki ne ve kako težko je zaslužiti 1 €, ne bi zaupal moje prihodnosti.Ni nič boljši od Janše.

  2. Zevs pravi:

    Pahor se obnaša pubertetniško …domišljavo…sluzasto…
    Povsem enak je Janši…
    Beda !

  3. Diesel pravi:

    Borut Pahor bo zmagal ! Kar tako naprej Borut, nekateri so nevoščljivi in ne morejo verjeti, da si s kar precej odrekanj pripeljal socialno demokracijo tako visoko.

    Z moje strani čestitke !
    Petra T. D.

  4. medek pravi:

    Borut je užaljen, ker kwa?

  5. 1tastar pravi:

    Sami, samotni, samcati! Po lovu (volitvah) si vsaka sver SAMA liže rane v samoti!

  6. janez pravi:

    Pahor je lahko samo predsednik kakšnega buzeranskega kluba

  7. Alan Tinruder pravi:

    janez, mogoče bi se malo zamislil o svojem odnosu do istega spola. Dostikrat se je s svojimi strahovi lažje soočiti kot pa da jih tlačiš v podzavest.

  8. Nadek pravi:

    Joj joj, Pahor pa 126-tič iste prazne marnje… Novinarji in javnost navdušeni, program bo še vedno “do konca prihodnjega meseca”, kot že 5 let doslej, alternativna vlada je tudi božanska, sami “vrhunski strokovnjaki”, ergo: svež veter! ;-) Sploh ne rabimo iskat scenarija za slovensko mehiško nadaljevanko.

  9. udbomafijecintemnasilaizozadja pravi:

    jaz bom definitivno volil SD. če me bodo razočarali, pa na naslednjih volitvah Zares.
    vsekakor nikoli več primitivcev Janševega kova.

  10. caPPo pravi:

    ” Mogoče boste res zmagali, a ti Pahor - ne boš zmagovalec”, kdo je že to rekel?

  11. Horjulčan pravi:

    Pachor bo “popušio” kot “ustna harmonika”

  12. konec pravi:

    Samo še v Sloveniji post-komunisti imajo tak upliv in ljudje jim verjamejo , da imajo odgovore na težave moderne družbe.
    kjerkoli so bili na oblasti so komunisti pustili za seboj samo ruševine.

  13. milan pravi:

    SD je že dokazala da je zrela stranka pogavarja se tudi z resnimi strankami v povezavi, za blaginjo slovenije, nekateri pa bodo po izgubi oblasti pač morali stopiti pred spovednico, same laži in sprenevedanja- postopek patria teče že več kot leto dni pa so ga skrivali sedaj pa se sprenevedajo češ da je to le predvolilni boj. Predsednik SD pa je pač umirjen in strpen človek kar nekatere tudi v stranki moti saj smo slovenci postali nestrpen narod in vsi so lopovi moramo pač sebe pogledat.
    Po prevzemu oblasti bodo pač te floskule izginile in bo nastalo trdo delo za izbolšanja stanja, morale in zavesti v sloveniji.

Komentiraj