Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pomori čebel

13. maj 2008 ob 20:09 | Urh Maček |

Poslanska skupina Zares zaradi pomorov čebel zahteva sklic nujnih sej odborov DZ za okolje in kmetijstvo o vplivu uporabe fitofarmacevtskih sredstev na okolje ter o nadzoru nad njihovo prodajo in uporabo. poslanec Pavel Gantar (Zares) nam je razložil zakaj zahteva po sklicu izrednih sej in kako je zakonsko urejena uporaba fitofarmacevtskih sredstev, katerih nepravilna uporaba naj bi zakrivila veliko večino čebeljih pomorov v zadnjih dneh.

Na drugi strani pa smo povprašali tudi poslanko Marjetko Uhan (NSi), ki se ukvarja z prodajo fitofarmacevtskih sredstev in je bila glasna zagovornica bolj liberalnega zakona o fitofarmacevtskih sredstvih, katerega je DZ sprejel pred malo več kot letom dni.

Ostaja pa mi upanje, da bodo tako masovni pomori čebeljih družin le premaknili kolesje DZ, da ponovno v tem sklicu oblikuje nov zakon, ki bo bolj restriktivno posegel v dostopnost in uporabo strupov proti naravi - človeku.

Pavel Gantar:

Marjetka Uhan:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. medek pravi:

    če bi se … a si neumna Uhanka

    Smrtni grehi so to, NSi pa taka gnila vera. Pesticidna Al Kaida izvedla teroristične napade na čebele.

    Sicer pa Peterle ni nič boljši, veliki čebelji vitez mi nikoli ni odgovoril kako gredo pesticidi in čebele skupaj.

  2. medek pravi:

    http://www.beemovie.com/

  3. Filip pravi:

    Medek, mislim, da si ti skupaj s Pavlom Gantarjem bolj neumen in hudoben kot Marjetka Uhan in Lojze Peterle skupaj. Kot vidim nimaš pojma o uporabi fitofarmacevtskih sredstvih in čebelah. Domnevam, da ti in Gantar nista imela nikoli opravka s čebelami ( razen v risankah), ker nista čebelarja. Tako lahkotno nakladati in neosnovano žaliti druge ljudi je več kot primerno.

    Sicer pa je Marjetka Uhan obsodila pomore čebel. Tudi jaz jih obsojam. To da je nekdo nestrokovno uporabil fitofarmacevska sredstva, ne more biti kriva Marjetka Uhan. Zakon je čisto v redu. Treba je spoštovati zakon in se držati navodil ter izvajati izobraževanje. Naloga inšpekcijskih služb in policije pa je, da odkrije kršitelje oz. povzročitelje pomora čebel in jih najstrožje kaznuje. To z Al Kaido nima nobene veze.
    V kolikor se zakonska navodila in izobraževanje ne bodo upoštevala ter se bodo ti pomori nadaljevali, pa sem takoj zato, da se omenjena fitofarmacevtska sredstva takoj umaknejo s prodaje tudi za ceno manjšega pridelka.

  4. Nadek pravi:

    Filip, strinjam se stabo!

    Sploh pa moram zopet, Urh, povedati, da izstopaš na Vesti (ampak v negativo) po tem, da tendenciozno dodajaš neke komentarje, ki nimajo preveč zveze z objektivnim novinarstvom. Premislite, Sever, Sarkić in druščina, a želite bit še eno novinarsko trobilo (npr.: “…in je bila glasna zagovornica bolj liberalnega zakona o fitofarmacevtskih sredstvih, katerega…”). Urh, to ni novinarski prispevek, ampak komentar.

    Sploh pa menim, da je Uhanova prav povedala. Veš, tvoje namigovanje je podobno, kot če bi zdravnika obsodil, da je on kriv za zastrupitev otroka, ki mu je starš dal zdravila, ki so bila namenjena odraslemu, povrh tega pa še čisto mimo navodil…

    Je Marjetka Uhan kriva, da nekateri neodgovorneži kršijo zakon? Je ona kriva, da švercajo FFS (po možnosti prepovedane) s Hrvaške?

    Sploh pa, Urh, nisi omenil, da je zadnja novela zakona uredila zadeve v skladu z Evropsko direktivo. Za kmetijske FFS je zadeve zaostrila, za neškodljive pripravke v zelo majhnih količinah (mililitri) pa je omogočila prodajo tudi v nekaterih nespecializiranih prodajalnah.

    Kakorkoli, značilen slovenski (balkanski) sindrom: vsi bi nekaj švercali, kršili zakone, delali po svoje, ko pa se zgodi nekaj narobe, je pa kriv zakonodajalec!!!??? Če je to normalno…

  5. 1tastar pravi:

    V predvolilnem času se pa vsi naenkrat spoznajo na čebele! Pik, pik, pik!!!!

  6. medek pravi:

    Butalci mislijo, da zmorejo pravilno ravnati s pesticidi. Pa saj še dreka ne znajo razlit ob pravem vremenu.

  7. Nadek pravi:

    Medek, medek, žaljiv , kot zmeraj… Kar tako naprej!

  8. Štrigon pravi:

    Brezverniki !

    Te crknjene čebele so bile vse članice “komunistične partije čmrljev in brenčačev”.
    Bog jih je kaznoval !
    Bravo Marjetka. Kdaj naslednji pomor domačih “komunistov” ?

  9. Nadek pravi:

    No, Urh, vsaj priznati moram, da je dobro, da si šel vprašati tudi drugo stran. Marsikje (neodvisnih in objektivnih medijih) tega niso zmogli…

  10. 1tastar pravi:

    DDT za SD!

  11. medek pravi:

    Roundup iz Uhanove štacune pobije vse.

  12. HomoInsektus pravi:

    Nebo škropijo z NATO letali, ki nad zračni prostor spuščajo oblake kemije!!! Weather control 2025, chemtrail project! za počasno umiranje prispevamo del proračuna, glede na pogostost letal ta vikend nad Ljubljano zadeva definitivno ni poceni. v demokratični državi bi zato lahko pričakovali odstop poveljnika vojaških sil in predsednika vlade, ker pa smo del globalne neoliberalistične vladavine kapitala, lahko samo pridno tiho opazujemo in počasi izumiramo skupaj s čebelami. a ni prijetno hladno to majsko vreme???? dobrodošli v svet rjavih oblakov

  13. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2008/05/30/jansa-jansa/

Komentiraj