Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Stalna čakalnica 4

12. maj 2008 ob 10:00 | Denis Sarkić |

12. maj / STALNA ČAKALNICA : GLAS LJUDSTVA 4

Serija enajstih kratkih video vprašalnikov nastaja v sodelovanju z Zavodom za umetniško produkcijo KITCH, ki vas v času od 9. do 19. maja vabi, da obiščete multimedijsko prostorsko instalacijo Stalna čakalnica na ploščadi Ajdovščina v Ljubljani in občutite enkratno doživetje nenehnega čakanja migrantov na mejah boljšega življenja. Vsak dan med 15. in 22. uro, ob nedeljah in ponedeljkih med 16. in 21. uro. Več na www.livingonaborder.net.

Mimoidoče na ulicah Ljubljane ter nekatere slovenske politike sprašujemo po njihovem mnenju o migrantih, ki živijo ali prihajajo v Evropo in Slovenijo ter o migracijski politiki EU na splošno. Njihovi kratki odgovori nam pokažejo (povprečno) javno mnenje (Zahodnega) Evropejca o migracijski situaciji.
Stalna čakalnica: jutri v torek, 13. maja ob 20.00 filmski projekciji Travellers Remember (UK) 2006, The Rural Media Company in Natalie’s Story (AT) 2004, Patrick Bongola.

Današnje vprašanje se glasi: Ali menite, da je politika EU do tako imenovanih ilegalnih migracij - zapiranje migrantov v centre za tujce, omejevanje osebne svobode, deportacija v matične države - pravična?

Denis Sarkić, montaža Miran Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Igor Đukanović pravi:

    Dobro, azilni dom seveda mora obstajati. Problem je, da v njem zaposleni veliko več energije porabijo, da ilegalne imigrante naučijo uporabljati evropski tip stranišča, kot porabijo energije, da bi se s temi ljudmi pogovorili in ugotovili, kaj hočejo, zakaj so pobegnili in zakaj so prišli.

Komentiraj