Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Skorumpirano sodstvo

12. maj 2008 ob 11:59 | Maja Andlovic |

Civilna družba za demokracijo in pravno državo, Združeni ob Lipi sprave, Civilno združenje za nadzor nad institucijami, Združenje za demokratizacijo javnih glasil, Združenje za odpravo krivičnih sodb sodišč, odločb in sklepov upravnih organov, Odbor za zaščito zakonitosti Kamnik, Šišenska civilna iniciativa in Ekološka Slovenija so danes pripravili novinarsko konferenco na temo temo revolucionarni udar skorumpirane sodne oblasti.

Vinko Vodopivec iz Civilne družbe za demokracijo in pravno državo je prepričan, da je sodstvo edini okosteneli sistem preteklega totalitarnega režima in dodal, da se “sodniki grejo revolucijo“.

Viktor Andrej Hribar iz Odbora za zaščito zakonitosti Kamnik je dejal, da sodna veja oblasti ne spoštuje več zakonodajne veje oblasti in da sodniki s stavko dokazujejo željo po celotni oblasti. Dodal je tudi, da bi ministra za pravosodje morali izbrati iz vrst prebivalstva s strokovno usposobljenostjo, ampak ne nujno s pravosodnim izpitom.

Vodopivec je še dodal, da ne podpira pravne države, “saj se ve, da sta imela najbolj pravni državi Hitler in Stalin,” in napovedal demonstracije pred ljubljanskim sodiščem, če bo prišlo do sodniške stavke.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Carlos Contreras pravi:

    Priznam, ob tehle jurišnikih pa nenadoma Grims in Tanko izgledata silno normalna. Kdo ve, ali ta “civilna družba” obstaja zato, da “normalizira” parlamentarno desnico, ali pa gre za skupine, ki so v resnici še bolj ekstremistične. In kdo je ta bradati kričač? “Temelj prava je poštenje.” “Osnova prava je pravo.” Izjave na ravni otroškega vrtca.
    Pojma nimate, Vodopivec, kaj pomeni koncept pravne države. Magister gradbenih znanosti? No saj, to vse pove. In zdaj sta pravno državo naenkrat imela Hitler in Stalin? Naravnost smešno.

  2. Carlos Contreras pravi:

    Predsednik Civilne družbe za demokracijo in pravno državo, ki ne verjame v pravno državo? Orwellovsko.

Komentiraj