Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Stalna čakalnica 2

10. maj 2008 ob 10:01 | Denis Sarkić |

10. maj / STALNA ČAKALNICA : GLAS LJUDSTVA 2

Serija enajstih kratkih video vprašalnikov nastaja v sodelovanju z Zavodom za umetniško produkcijo KITCH, ki vas v času od 9. do 19. maja vabi, da obiščete multimedijsko prostorsko instalacijo Stalna čakalnica na ploščadi Ajdovščina v Ljubljani in občutite enkratno doživetje nenehnega čakanja migrantov na mejah boljšega življenja. Vsak dan med 15. in 22. uro, ob nedeljah in ponedeljkih med 16. in 21. uro. Več na www.livingonaborder.net.

Mimoidoče na ulicah Ljubljane ter nekatere slovenske politike sprašujemo po njihovem mnenju o migrantih, ki živijo ali prihajajo v Evropo in Slovenijo ter o migracijski politiki EU na splošno. Njihovi kratki odgovori nam pokažejo (povprečno) javno mnenje (Zahodnega) Evropejca o migracijski situaciji.

Stalna čakalnica: danes, v soboto, 10. maja ob 20.00 filmski projekciji Rubbed Out (SI) 2004, Dimitar Anakiev in The Malta Experience (IT) 2007, Alessandra Sciurba.

Današnje vprašanje se glasi: Ali se čutite ogroženi od tujcev, ki se priseljujejo v Slovenijo? (Se jih bojite?)

Denis Sarkić, montaža: Miran Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. david pravi:

    iskreno rečeno, včasih se počutim ogrožen od tujcev. recimo, ko te nekdo izsili in mu potrobiš, pa ustavi avto in stopi do tebe, pljuva po šipi, govori v slabi slovenščini. ali pa ko se nekdo pred tebe vrine v vrsto in ga opozoriš, da je konec vrsta nazaj, pa takoj zraven stopijo 3-je, ki govorijo v slabi slovenščini. ali pa, ko si v diskaču in grdo pogledaš vratarja pa že imaš težave - spet slaba slovenščina. itd, itd … ne rečem pa, da so to tujci, morda imajo vsi slovensko državljanstvo. v bistvu se najbolj ogroženega počutim od slabo naturaliziranih slovencev ali pa od tujcev, s katerimi imamo skupne interese, pa drugačne metode …

  2. Pero pravi:

    Kaj pa ce te ogovori v dobri Slovenscini?

  3. Igor Đukanović pravi:

    David, mene v vrstah prehitevajo rasni Slovenci. Naredijo vrsto v nasprotni smeri in se glasno postavijo zase. Zgodilo se mi je celo, da me je upokojenka vprašala, če si lahko nekaj pogleda in potem “pozabila” nazaj v vrsto. Res je, da so takšni problemi najbolj neprijetni, ker so premajhni za policijo, a ostalim prisotnim na čelu s trgovci je praviloma figo mar za red.

  4. konec pravi:

    Pravice in dolžnosti, poudarjat samo ene ne prinaša nič dobrega.

  5. aqua peace pravi:

    AquaPeace is the most in-demand ear health supplement on the market. Owing to its natural deep-sea formula and nutritious nature, it has become an instant favorite of everyone who is struggling with degraded or damaged ear health.

Komentiraj