Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Položaj humanitarcev

9. maj 2008 ob 16:44 | Nejc Jemec |

Majda Širca (Zares) je na novinarski konferenci opozorila na, kot je dejala, neenakopraven položaj različnih humanitarnih organizacij v Sloveniji. V Zares se zavzemajo za odpravo neenakopravnosti. Dan po mednarodnem dnevu Rdečega križa je poslanka Širca povedala, da so aktivnim članom ene izmed največjih humanitarnih organizacij v Sloveniji čestitali za dolgoletno delo in promoviranje humanosti, prostovoljstva in solidarnosti med ljudmi.

Dodala je, da Rdeči križ Slovenije, kot nekatere druge humanitarne organizacije, plačuje nadomestila za stavbno zemljišče, krije izdatke za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje svojih zaposlenih ipd., česar je, po besedah Širce, Karitas oproščena, saj so njene enote registrirane kot verske skupnosti. Poslanka je nadaljevala, da Karitas kot verska skupnost, sestavni del rimskokatoliške cerkve, ne plačuje nadomestila za stavbno zemljišče, ker je Cerkev tega oproščena, po zakonu o verski svobodi pa prispevke zavarovancem krije država.

Majda Širca se je pred osrednjim delom novinarske konference o položaju humanitarnih organizacij spomnila na dan zmage.

Majda Širca: “V Zares se s spoštovanjem spominjamo tega dneva.”

Finančnemu ministru Andreju Bajuku namerava Širca zastaviti poslansko vprašanje, v katerem jo zanima, ali se ministru zdi obdavčitev letovanja socialno ogroženih otrok pravična in ali je kot pristojni minister pripravljen spremeniti zakon o davku od dohodkov pravnih oseb.

Majda Širca: “Mi menimo, da humanitarna organizacija pod tako davčno obremenitev ne bi smela zapasti.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. medek pravi:

    Janša je izpolnil vse točke fašizma, kaj zaj, nič.

Komentiraj