Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Dogovor ali pogovor?

9. maj 2008 ob 0:05 | Denis Sarkić |

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je preložila odločanje o poročilu o domnevnem dogovarjanju za incidente v Piranskem zalivu leta 2004, je v izjavi za medije dejal predsednik komisije Pavel Gantar. Pojasnil je, da so ugotovili, da je za oblikovanje ugotovitev pomembno še enkrat pregledati del dokumentacije agencije SOVA.

Gantar je po koncu zaprte seje poudaril, da so se za ponovni pregled dokumentacije odločili zato, ker lahko “majhne razlike v interpretacijah stvari, ki smo jih na Sovi videli in pregledali, povzročijo razmeroma velike konflikte pri samem formuliranju sklepov”. Dodal je, da lahko “pomenljive različne interpretacije, tako ali drugače, zelo obrnejo ugotovitve”. Pojasnil je, da na agenciji SOVA ne bodo pregledali nove dokumentacije, ampak tisto, ki so jo enkrat že pregledali. Gantar tudi pričakuje, da bodo na agencijo šli v prihodnjih dneh oziroma naslednji teden.

Gantar meni, da bo komisija omenjeni ponovni pregled opravila in sklepe sprejela na seji 28. maja, ko bo obravnavala poročilo o nadzora nad Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo v letu 2007. Predsednik komisije je povedal, da je komisija v svojem tretjem sklepu zaprosila vlado, naj ji predloži vladne ugotovitve v zvezi z nadzorom v agenciji v zvezi z dogodki v Piranskem zalivu leta 2004. Četrti sklep, ki je bil sprejet, pravi, da ostali člani komisije do oblikovanja ugotovitev ne bodo dajali posebnih izjav za javnost, je pojasnil.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Hudič je napisati, da se nista dogovarjala, da pa bodo vsi razumeli, da sta se!

    Rop, zakaj spravljaš v zadrego svoje bivše in sedanje zveste sodruge?

  2. Neja pravi:

    1tastar, kako pa moreš vedeti, da se v resnici nista?

  3. 1tastar pravi:

    A ti pa veš, da sta se? Dokaze na mizo, dokaze!!!!

  4. marjan pravi:

    Komu mar dokazi samo, da je dvom. Mar ne?

  5. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    PODBREGARJU ZMANJKALO BILOBILA ?… AJAJAJAJAJ !!!… ;-))))))

Komentiraj