Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kmalu na cesti

8. maj 2008 ob 22:12 | Vesna Lovrec |

O sporu med Univerzo v Mariboru in dr. Andrejem Fištravcem, zaposlenim na mariborski univerzi, smo v zadnjem mesecu na Vesti sproti poročali. Nazadnje o zagovoru dr. Fištravca, zaradi obdolžitve UM, ki ga je bremenila hude kršitve delovnih obveznosti.

Univerza je Fištravca obdolžila 22. aprila, dan kasneje sta tako Fištravec kot tudi sindikat SVIZ delavcev na Univerzi v Mariboru prejela obvestilo o obdolžnici. Univerza je Fištravca povabila na zagovor, sklican 29. aprila, tik pred prvomajskimi prazniki. Po zagovoru pooblaščenec rektorja UM, odv. Rajko Vrečar še ni znal povedati, kako bo odločeno, ta teden pa smo izvedeli, da je dr. Andrej Fištravec minuli torek prejel pošto, vsebina katere je bila odpoved delovnega razmerja. Fištravec večjega komentarja na odpoved še ni podal, je pa v telefonskem pogovoru za Vest povedal, da je odpoved datirana na 30. april. Izvedeli smo tudi, da ne gre za izredno odpoved delovnega razmerja, kot je bilo pričakovati s strani univerze, temveč gre za redno odoved delovnega razmerja, in sicer iz krivdnih razlogov. Fištravec bo na UM zaposlen še do septembra, namreč, dobil je štirimesečni odpovedni rok. Univerzo pa, kot je že znano, namerava tožiti.

Zadnji teden je bilo veliko govora o mnenju sindikata SVIZ delavcev Univerze v Mariboru, za katerega je Fištravec zaprosil. Po zakonu lahko sindikat poda svoje mnenje v roku osmih dni in glede na dejstvo, da je UM opravila tako zagovor dr. Fištravca kot tudi odločila o njegovi odovedi preden je pretekel zakonski osemdnevni rok, v roku katerega sindikat lahko poda svoje mnenje, očitno kaže na to, da je za UM v dotičnem primeru bilo to mnenje nepomembno in da ga zagotovo ni kanila upoštevati.

Ali je sindikat podal svoje mnenje, smo še enkrat preverili pri koordinatorju sindikata SVIZ UM, dr. Danilu Koržetu, tokrat v živo:

Ker nam je na ušesa prišla informacija, da je nedavno UM odločila, da administrativno in strokovno referentko, ki je do nedavnega delala v službi za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje, degradira na delovno mesto vratarke oz. receptorke, smo dr. Koržeta povprašali, ali je sindikat o tem obveščen:

Oglasili smo se na Univerzi v Mariboru in poiskali omenjeno delavko, ki pa zaenkrat še ne želi biti imenovana in tudi še ne želi javno govoriti o svojem primeru.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Kar meni Svizec, je mnenje tasta Milana.

  2. peter pravi:

    Žalostno. In to se dogaja v 21. stoletju, v državi, ki nas prepričuje, da je pravična.
    Katastrofa!!!!

Komentiraj