Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Podpora Jorasu

7. maj 2008 ob 7:15 | Denis Sarkić |

Predsednik stranke SLS Bojan Šrot je pred 1. redno sejo Sveta SLS, ki se je zaključila v večernih urah, spregovoril za Vest o aktualnih zadevah.

Denis Sarkić

Sporočilo za medije
Notranje- in zunanjepolitičnim redakcijam

1. redna seja Sveta SLS, 5. redna seja Izvršilnega odbora SLS
in stališče SLS do zadnjih dogodkov v zvezi s problematiko vprašanj slovensko-hrvaške meje

Ljubljana, 6. maj 2008 – Svet SLS je na svoji današnji 1. redni seji, ki jo je vodil predsednik Sveta stranke Jakob Presečnik, obravnaval vse točke dnevnega reda in med drugim za podpredsednico Sveta SLS izvolil Vesno Starman ter soglasno sprejel sklep Sveta SLS v zvezi z reševanjem problematike slovensko-hrvaške meje. Predsednik SLS Bojan Šrot je predstavil vsebino včerajšnje 5. redne seje Izvršilnega odbora SLS in stališče glede zadnjih aktualnih dogodkov, povezanih z vprašanjem slovensko-hrvaške meje. SLS izraža podporo Jošku Jorasu in njegovi družini prav tako.

Soglasno sprejeti sklep današnje 1. seje Sveta SLS se glasi: »O ozemlju in morju, ki je bilo na dan osamosvojitve Slovenije 25. 6. 1991 nesporno slovensko, se v imenu Slovenije nihče nima pravice pogajati, niti to ne more biti predmet mednarodne arbitraže ali razsojanja mednarodnega sodišča. 25. 6. 1991 je Slovenija med drugim imela neomajen teritorialni dostop na odprto morje, nadzirala je celoten Piranski zaliv, zaselke na levem bregu Dragonje in ozemlje na levem bregu Mure.«

Predsednik SLS Bojan Šrot je na današnjem Svetu SLS predstavil tudi vsebino včerajšnje 5. redne seja Izvršilnega odbora SLS, kjer je potekala razprava tudi o aktualnih političnih zadevah. V zvezi z zadnjimi dogodki o problematiki slovensko-hrvaške meje je predsednik SLS Bojan Šrot dejal, da je SLS zelo presenečena nad nedavno izjavo predsednika Republike Hrvaške Stipeta Mesića glede vprašanj meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško, še posebej pa nad njegovim komentarjem protestnih aktivnosti slovenskega državljana Joška Jorasa. Po besedah predsednika SLS Bojana Šrota je popolnoma jasno, da je parcela, kjer stoji Jorasova domačija, na slovenskem ozemlju, saj obstaja vrsta dokumentov, ki to dejstvo potrjujejo. Šrot je ob tem izrazil tudi razočaranost SLS, da predsednik sosednje Hrvaške primerja napis na Jorasovi hiši z napisi, ki so se pojavljali po hišah v Kninu in drugod po Hrvaškem v času vojne na njenem ozemlju. Po mnenju SLS je takšna primerjava z dogodki iz vojnega obdobja sosednje države neokusna in žaljiva za Slovenijo in njene državljane.

Predsednik SLS Bojan Šrot je tudi povedal, da SLS razume odločitev Joška Jorasa za gladovno stavko, ki je skrajno dejanje človeka v obupu. SLS obžaluje, da slovenska politika ni uspela poenotiti svojih stališč do konkretne problematike slovensko-hrvaške meje in najti rešitve, ki gospoda Jorasa ne bi privedla do tako skrajnih potez, s katerim lahko ogrozi tudi svoje življenje. Šrot je izrazil upanje, da kljub vsemu še obstaja možnost, da bosta celotna slovenska in hrvaška politika zmogli dovolj politične volje in še pravočasno našli rešitev problema, ki že več let tare družino Joras, ter tako preprečili uresničitev Jorasove napovedi, da bo šel pri gladovni stavki do konca. SLS izraža podporo Jošku Jorasu in njegovi družini prav tako.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. Parcele zahodno od Celja pravi:

    protestno izjavo bi moral SLS prebral v ekspozituri ljubljanske banke na Sv. Geri, da bi bila izjava popolnoma uravnotežena !

  2. janez pravi:

    www.ssn.si Stranka Slovenskega Naroda podala kazensko ovadbo proti odgovornim osebam

  3. Mirjana pravi:

    Ko poslušam g. Šrota,… predvsem pa njegovo oceno pravne države,.. se sprašujem, če živiva v isti državi.
    17 neizvedenih odločb ustavnega sodišča, da o obnašanju policije na Dragonji, kjer gre za odmik korit na podlagi pravnomočne razsodbe sodišča, ne izgubljam besed.
    Za Kosovo komisijo bodo glasovali po lastni vesti, saj ni prepričan, da je alternativna rešitev kaj boljša. Ne!, nikakor ne! Ni boljša!,…je katastrofalna! …protikorupcijska komisija je še zadnja varovalka navadnih smrtnikov,…in preden boste to odklopili, se bo potrebno soočiti s civilno družbo.
    Kar pa se Jorasa tiče, je sramota države, pa tudi nas navadnih smrtnikov, da to mirno gledamo in lahkotno komentiramo po forumih.
    No, upam, da se je po končanem intervijuju gospod zbudil iz sanjskega sveta, o katerem nam govori.
    Kar pa se tiče protitajkunskih operacij, sem do danes razumela le to. Zidarju še nikoli ni šlo tako dobro, Černigoj pa je postal častni član nevemčesa,…postavljen ob bok tovariša Tita.
    Zanimiva notica včeraj, da bodo tovarno pohištva, ki je nekoč veljala za ponos naše pohištvene industrije v Ajdovščini, zaprli. In, pozor! Na njeno mesto župan, ki je dodelil Černigoju častno nevemkaj,…namerava na tem mestu graditi stanovanja!?!?. Čestitke gospodu županu! To pa je ambiciozno!,…seveda bi bilo zanimivo vedeti kdo bo gradil ta stanovanja…..
    Ljudska stranka, naj bi bila predvsem ljudska,…o tem bi bilo dobro razmisliti,…čisto dobrohotni nasvet.

    A ste že pomislili, da bi se sprejela neka zavezujoča! moralna obveza, da bi vsaka stranka!, ki bi prišla na oblast na osnovi lastnega programa in obljub bila zavezana se slednjega držati. V kolikor se ugotovi, da temu ni tako, da je “skrenila” s svoje trajektorije, enostavno odstopi kar sama.
    just think

  4. medek pravi:

    Šrot je šrot.

  5. Rak pravi:

    @Mirjana - za dobro ljudsko stranko manjka “Ljudi”, ki bi zastopali in uresničevali zahteve in potrebe ljudi.
    Pa ne mislim, da je pri drugih kaj bistveno drugače.

  6. 1tastar pravi:

    Tudi njemu je namenjen vnaprej napisan program:

    http://1tastar.blog.siol.net/2008/04/12/prazna-stran-nr-1-komentarji-dovoljeni/

  7. Revolucija pravi:

    Janša bo aretiral Šrota in Jorasa istočasno.

  8. matjaž jazbec pravi:

    Podobnik misli ,da bodo Slovenci nasedli nacionalizmu!
    Takšni politikanti želijo dobiti politične točke na nacionalizmu in narodnemu sovraštvu!
    Kaj niso vojne na balkanu nastale na podlagi takšnih KARADŽIČEV,in ostalih vojnih hujskačev!
    Mene ne bo nobeden prepričal,še najmanj pa Podobniki ,da bi se sprl z Hrvati zaradi usranih mej!

  9. dahvor pravi:

    …hehehe…mene je že prepričal, da moram še malo okoli tavat-so kravatarji, navadni častilci, ves prostor zasedli, ja pri vezanju kravate, treba komoce visoko dvignit, samo enega, g. Gulič … samo zaradi priimka, v mojem otroštvu so Guliči, v moji vasi na Primorskem, pomembno vlogo igrali … je bolj človeški, bolj Jezusu iz Nazareta podoben, posebno na sliki na kazalu, slikam ki Jezusa rišejo…kravatarji pa bolj tem, ki so ga križali, v Egiptu, v starem Samostanu, v odmaknjeni puščavi, pa stare knjige Menihov skrivajo, kjer je zapisno, da se to sploh ni zgodilo … šrot in j.j. pa ne bosta naredila nič, v veselje vseh njunih obožvalcev…, no mogoče, bodo kakšno jahto na sjmu v marini v portorožu si privoščili, no vsaj dklice na dolgih nogah prišl si ogledat … to-tako je življenje. … in ne eden ne drugi še vedno ne vesta, kako je danes kravate modeno vezat kot, da ne glejo mednarodnih tv-jev, razumem, tam jih nikjer ni in tako in tako samo sebe “v#1″ radi vidijo-gledajo…Tako in tako je jasno, da je vse rešeno 91 bilo, kako bo danes in niti in nano mm ni drugače - drugačnost je samo blef … tisti, ki pa so, vem, da so, so nevidni postali … in ne enega ne drugega ne tretjega filma ni na spletu … samo nagrade, pohvale in grde drže obrazov istih, ne večnih starcev, so.
    Še Vest postaja iz dneva iz dan bolj prepozavna, kdo jo pača, Vestovci upam, da dobro-odlično, bom vesel, bom vidu, da se mladina le nekaj uči … tudi g. Jonasa je vedno manj … veno manj prostora za Svobodnajke … Blaškoviča zato tako malo vrtijo, na študentu,drgje aje nič, druge ne poslušam več…he he he - ne morem spat in so jih na račun nespanja že toliko natreli, po radiju, jim neumne oprosti, saj so še mladi, ja o tej problematiki, res, ne morejo vedeti, toliko kot starci … Vest bi tudi o tem lahko razložila…zakaj ne da spati, potem, ko toliko in toliko Življenja mine … komisijo in ta bo razložila kaj je in kaj bo, če bo ali e bo … to folk še najbolj razume in se ne sekira, ker tako in ako nobene škode, ne bo…no kamilco extra močno sem popil, tri vrečke, francoska, ja, ni taka kot kraška, samo, upam, bo le, glih tako prijela.

  10. dahvor pravi:

    Nasvet, ki 99,9999′ drži … prodaj se čim dražje se da, trguj, barantaj, izsiljuj, jokaj, hvali, kleči, liži, fafaj, daj se bičat in se smej, hvali…Človek lahko vse, lahko se na vse navadi-priuči … edino to, lahko se Mlademu danes, v taki druščini reče, v trenutkih iskrenosti, ti, vedno nespanje spremljajo.
    In po poslušanju radija, se bom jaz počasi tudi začel boriti, za Knjižni slovenski ,Jezik … predvsem v pogovornem jeziku…in preskakuj iz prepričanja v prepričanje, kdor da več je tvoj-a ljubezen … nekaj podobnega vodi kitajce in ti so edini uspešni, v zadnjem času … in ” vodi se tudi njih.

  11. dahvor pravi:

    aja in najbolj važno skoraj pozbil, zadnji trenutek, se spomnil … in se učiti in učiti in učiti - v Šoli in na Cesti, predvsem pa na Travniku, Gozdu, na Planini, Gori, Jamah, Močvirjih, Kraški Gmajni, Njivi, Vinogradu, tudi v Muzejih … vse to boste samo rabili !!!
    to daje samozavest -samo znanje.
    Bitke Starcev bodo z nami same od sebe zginile, zemlja in zgodbe bodo v Knjigah … branite, čuvajte kar bo-je ostalo !!! in ne pozabite, da je to kar je zdaj Slovenija.
    To, k treznosti je pa že zdavnaj prepozno ampak, ker ni nikoli prepozno - Mladi vzemite resno - alkohol je prekletstvo, opravičilo,vzrok, da je Slovenije vedno manj, sprošča v prvi fazi, žalost v veselje spremeni … zelo laže, ko je resnica tu, vse, čelo telo boli, v glavi bobni … držite se in se ne dajte zavesti, vedno več Tapravih Ljudi si upa oglasit, tam pa tam jih ujamem…malo potrpljenja in bo.
    Dosti fajn fantov, iz moje Generacije, se je z fički, fiati 850 sport … pijani, na dirkah iz gostilne domov, ubilo…zanimivo, sami fajn fantje.

Komentiraj