Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Naša soseda

7. maj 2008 ob 0:04 | Urh Maček |

Na novinarski konferenci sta predsednik sveta NSi Jožef Horvat in minister za finance Andrej Bajuk predstavila sklepe sveta stranke, kjer so obravnavali izhodišča pred začetkom volilne kampanje in sprejeli pravilnik o določanju kandidatk in kandidatov stranke na parlamentarnih volitvah. Poleg tega pa je beseda tekla še o odnosu NSi do reševanja odprtih problemov s sosednjo republiko Hrvaško in o privatizaciji NLB.

Stališče NSi do Hrvaške:

Andrej Bajuk: “… smo proti enostranskim potezam, ki jih pa naši sosedje vedno izvajajo. Da je to v skladu z odločbami Badinterjeve komisije popolnoma nično, zato se bomo vedno zavzemali in naprej tudi v tem smislu delovali.”

Odgovori na nekatera vprašanja:

Andrej Bajuk: “… in na podlagi dejstva, da smo že tisoč let, več tisoč let, več kot tisoč let sosedje in pa prepričan, da bomo še sosedje v prihodnosti, pa pričakujem in sem, moram biti optimist, da bomo našli sporazum z republiko Hrvaško …”

Privatizacija NLB in dokapitalizacija Pozavarovalnice Sava:

Andrej Bajuk: “… smo našim partnerjem v NLB kar precej pogosto jasno povedali stališče vlade, da se ne bo zavzemala, da bi postali večinski lastniki. Mi se zavzemamo zato, da bo večina v slovenskih rokah, kar pa ne pomeni, da mora biti to v državnih.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. lacko pravi:

    Spoštovani dr.Andrej Bajuk, tako ste NEČIMRNI, da vam je celo za mnenje ljudi, do katerih vam sicer ni.

  2. ZzZ pravi:

    “… in na podlagi dejstva, da smo že tisoč let, več tisoč let, več kot tisoč let sosedje…”

    tisoč let ali več tisoč let ali več kot tisoč let?
    kot naš predragi ameriški predsednik… :smeh: :D

  3. Nadek pravi:

    Bajuk je dobro povedal. Meja je šla vedno v dobro Hrvaške in v škodo Slovenije. Všeč mi je, da NSi (ena izmed redkih) raje dela in ne zlorablja zadeve pred vsakokratnimi volitvami, kot nekateri drugi…

  4. georg pravi:

    Dr Andrej Bajuk je eden izmed politikov, ki ni populist, kot npr. Golubič, Jelinčič ali Pahor, saj na svojih tiskovnih koferencah ne govori to, kar bi ljudje radi poslušali ali slišali, ampak navaja le resnična dejstva, ki pa medijev ne zanimajo. Medije zanimajo samo afere.
    Tisto kar je govoril o KBC, je povedal realno. KBC je imela za NLB pozitivno vlogo, saj je prinesla v NLB novo poslovno kulturo.Slovenija pa v tem trenutku ni zainteresirana, da ima KBC večinski delež v NLB, ker je KBC tujec in ne bo skrbel za finančno stabilnost države. Tujca zanima samo dobiček. Zato podpiram predlog finančnega ministra dr. Andreja Bajuka, da je večinski lastnik NLB Slovenija.

  5. Maks pravi:

    Ja super je če je država lastnik- kot komintetn NLB (ene izmed hčerinskih izpostav) recimo ne morem polagati denarja na račun nikjer drugje kot v hčerinski izpostavi, tudi položnice lahko plačujem prek bankomata le v svoji domicilni banki…glede nove poslovne kulture, ki jo je prinesla KBC pa - bilo bi fino, če bi se kaj premaknilo, ampak sam, kot fizičnjak nisem opazil v 15 letih nobene spremembe (vsaj ne na bolje)…

    Glede gospoda Bajuk-Bajuka pa: burro!

  6. Carlos Contreras pravi:

    Klerikalcem teče voda v grlo, kajti Kalimero jih “reže kot salamo”. Me prav zanima, česa se bodo v obupu še spomnili.

Komentiraj