Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mož jeklene volje

7. maj 2008 ob 22:19 | Denis Sarkić |

Po sestanku s predsednikom Danilom Türkom se je Joško Joras odpravil na desni breg Dragonje in nadaljeval s svojo gladovno stavko. Vest mu je sledila in z njim naredila intervju, ob lepem sončnem vremenu na okoli 25 stopinjah Celzija. Joras pravi, da je za zdaj brez zdravniške pomoči, morda si jo bo omislil šele v tretjem ali četrtem tednu stavke, če bodo seveda takrat še stala cvetlična korita na njegovi evropski poti.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 29 x komentirano
  1. Boris pravi:

    Denis: zamenjal si levi in desni breg Dragonje… Joskova hisa stoji na levem bregu…

  2. Mirjana pravi:

    Boris, bistvo izlušči, ..bistvo,…Joras je bil več kot kristalno jasen….to naj bi motilo, ne pa lapsus Denisa.

  3. 1tastar pravi:

    Mož z JEKLENO voljo, BETONSKIMI koriti in VOŠČENIMI policaji++++

  4. Boris pravi:

    @Mirjana: komentar sem pisal se v casu gledanja, pa sem ga ponesreci oddal… sej v nadaljevanju ga tako ali tako Joras popravi; ja, Joras je zelo jasen

    zanimivo, da je Turk prvi od slovenskih oblasti, ki je jasno rekel, da je tisti del ozemlja slovenski, nihce ga ni demantiral ali kako drugace oporekal

  5. Denis Sarkić pravi:

    Boris vem, sem hotel napisdati, a me Joško popravi med intervjujem in je tako v redu. Oporekal je Mesić, ki je jasno rekel, da je tisto ozemlje hrvaško. Pa smo tam!

  6. Boris pravi:

    @Denis: kako pa kej vidva s Tuerkom oz Turkom?

    zdi se mi, da bo slo. predsednik zadeve porihtati… ce je po tolkem casu prvi (kolikor jst vem) to jasno povedal (tudi za medije), potem bo drzalo… ce bi bilo v njegovih besedah kaj flancanja (gledano tudi druge njegove izjave), potem bi ga borci ze zdavnaj raztrgali zaradi izjav (v casu pred volitvami - prispevek je bil tukaj na vest.si)

  7. arnela pravi:

    Če človeški boj za ozemlje ne bi bil normalen-bi napisala, da je ves ta folk zmešan, tko pa ne morem.
    Pričakujem pa letos zažig svojga avta na hrvaški obali. Lansko sezono mi je razgreti hrvat sesul levo ogledalo, zarad takšnih kozlarij, kot so razna ščuvanja z ene strani na drugo. Tile vrli politiki se pa obnašajo k otroc v vrtcu. Zanima me, če bom do svoje smrti dočakala razrešitev -da bom lahko (nič kriva), mirno hodila na dopust.

  8. Mirjana pravi:

    Boris, ni frke.)
    Denis, mislim, da je Mesič to izjavil pred Turkom, ali se motim?,…čeprav se meni ne zdi niti bistveno.
    Največja sramota celotne države kot inštitucije je, da vsi po spisku pozivajo “humano” naj Joras prekine z gladovno stavko,…ter mu med vrsticami povejo…Joras, dej nehi za božjo voljo, …vsral smo ga v preteklosti, posral pa sedaj.
    Tudi če je temu tako, je več kot jasno, da meddržavne probleme rešujeta državi na nivoju inštitucij, ki so za to imenovane in zelooo dobro plačane.Torej naj to počno, vendar
    Državljan, ki do te države dosledno izpolnjuje vse dolžnosti, je le ta DOLŽNA (PO USTAVI) varovati njegove osnovne pravice.
    Če tudi tega država ne zmore, enostavno prizna že navedeno, Jorasu povrne vse stroške, dajatve ter vse skupaj začini z obilno odškodnino. Vzporedno s tem, mu ponudi rešitev, (pa čeprav začasno), ki bi ga rešila more “cvetličnih korit”.

  9. arnela pravi:

    Mirjana @ zakaj bi pa mi plačevali za nesposobnost “države”?

  10. Mirjana pravi:

    aneta, ves čas plačujemo,… in sedaj smo se nenadoma vprašali?
    ni blema, potem pač zahtevamo da se oblast, ki ni sposobna tega rešiti umakne,…si za to?
    Veš, biti tiho, skriti glavo v pesek, poslednično pomeni, da nastaviš **TKO, in dogaja se kar se dogaja..

  11. Mirjana pravi:

    pardon…arnela :)

  12. arnela pravi:

    Mirjana @ kje sem pa napisala, da men paše delat in plačevat za nesposobnost države, da reši tist, kar je v njeni pristojnosti, karkoli plačevat. mene moti tud to, da zapornikom plačujemo bivanje. če bi blo po mojem-bi moral poleg sedenja in rehabilitacije, delat za svojo rit v zaporu. magari pasje dreke pobirat (to je tko cinično mišljeno).

    nisem za to, da se umaknejo-ampak, da nehajo otročarit in se lotjo dela. za-to (med ostalim) jih imamo…tu je pa glavni problem. če me boš vprašala, kako to rešit, pa ne vem…res ne. verjetno tko, da se začne na začetku….

  13. tiib pravi:

    Zanikrnost, nesposobnost in hinavskost slovenskih politikov je brezmejna. Obstajajo zelo redke izjeme, ki jih je možno prešteti na prste ene roke, pa še od teh prstov ostane nekaj nepreštetih.

    In mi to golazen veselo in debelo plačujemo..!?

  14. arnela pravi:

    tiib @ hja, če mormo…a nas kdo vpraša :)))

  15. Mirjana pravi:

    arnela,….to zavisi od nas in ne od njih,…da nas bo nekdo upošteval, si bo potrebno priboriti….ni avtomatizma…

  16. Boris pravi:

    no, ampak zakaj jih placujemo? zato, ker nihce noce ugrizniti v kislo jabolko… in zakaj se to ne zgodi? ker ima vsak nekaj masla na glavi in se dogaja politika, ker je vsem trenutno stanje v interesu. ne me vprasati zakaj, ampak ce bi neobremenjeni ljudje stopili skupaj in imeli pooblastila bi se zadeva lahko, vsaj ker se tice izhodisca RS, lahko hitro uredila

  17. arnela pravi:

    Mirjana @ Imaš kak predlog? motike, grablja, kramp in v parlament? :)))) (mal cinizma sem dodala, ne znam drugač)…

    Boris @ Neobremenjeni ljudje nimamo pooblastil…zadeve se pa nikoli ne bodo zrihtale, ker smo loleki…hlapci. Imaš ti, kak konkreten predlog? Jaz ga nimam….sam mal podebatiram včasih (drugač zlo nerada debatiram o politiki) in se narežim…

  18. Mirjana pravi:

    kdo pravi, da nimaš pooblastil?,..se boriti za pravno državo?..za ustavne pravice?…to je naša osnovna naloga da ne rečem poslanstvo…
    arnela, nikakršnega krampa, ..grablje, motiko uporabljam na vrtu….veliko manj je potrebno…

  19. arnela pravi:

    Mirjana @ z vrtnim orodjem sem se hecala :)))) Tole je pa tko široko da lahko spišem celi roman, kako “organe” boli k za kaj. Tko zavzeto, kot se rešuje vprašanje te teme, ki jo zdele glodamo. Očitno Joško kot neobremenjen človek NE SME odstranit cvetličnih korit. Zakaj ne, če imamo po tvojem pooblastila. Njemu je naše sodišče določilo odstranitev teh korit-to je potemtakem njegova ustavna pravica, zakaj jih pol stric ne sme odstranit? Hecn a ne? Tolk lahko nekdo naredi.

    Velik manj je potrebno? Povej kaj-že celi čas nagovarjam za predlog, ker jaz ga nimam-ne vidim ga.

  20. Mirjana pravi:

    Sorry, sem sedaj prebrala.
    Nisem rekla da odstranimo sami korita (ovčke bi djale da provociramo, da rušimo ablast, da se gremo predvolilno kampanijo…)). Govorim o zavesti. Apeliram na naše samospoštovanje, še vedno verjamem, da ima moč v rokah civilna družba,.le zavedat se mora tega,…a za to je potreben pogum, samospoštovanje, dostojanstvo, …in vse to Joras ima,…in prepričana sem, da ni edini.
    to želim povedati. Ni stvar v sovraštvu ali nestrpnosti do nikogar,..ok je jeza, ogorčenje, a to ni sovraštvo….le odločno je treba pokazati, da smo, da nam ni vseeno, in da je potrebno računati z nami.To naj bi bila demokracija,..in ne dremokracija…

  21. Neja pravi:

    Mirjana, strinjam se s tvojimi stališči. Prosim, konkretno povej, kaj lahko mi kot civilna družba, s katero je treba računati, naredimo, da bojo državne institucije varovale Jorasove osnovne pravice?

  22. doajen pravi:

    Denis, ti si mi faca … še z levo in desno imaš težave…kaj šele s kakšnimi vsebinskimi zadevami..ma ne moreš stari

  23. miro pravi:

    @arnela
    Ne boš verjela, ampak rešitev te težave je zelo preprosta in je uresničljiva. Ti prenehaj hoditi na dopust na Hrvaško in tako tudi vsi Slovenci, ki imajo to navado, dokler se zadeva z mejo ne razreši. Zagotavljam 100% učinkovito. Samo kaj ko se skupni interes pri počitnicah neha. Še posebej to velja za ženski del populacije. Hrvaško morje pač mora biti.

  24. arnela pravi:

    Mirjana @ misliš, da ljudje niso takšni? Jaz skos širim zavest o kateri govoriš. Širim zavest tud o zaščiti narave, živali, otrok…itd. To dejansko je prava pot-ali pa ena izmed njih, sam misliš, da državo, ki edina lahko spremnija svoje stanje, zanima naša zavest. Zavest je eno…dejanja drugo. Nobena zavest nikoli ni nič nardila, žlostno sam resnično. Joras z zavestjo korit ne bo premaknil. Nihče jih ne more-ne upa, kaj pa vem kaj… Tole zdele mi asocira na morijo kitov. Ljudje so bli protiv, trobili in širili zavest….v nedogled, dokler jih niso šli varovat z lastnimi telesi. To so zdaj drastični primeri, ampak so prinesli spremembe…ljudem je to hecno, men pa ni. Pojavi se potem spet vprašanje, zakaj je sodišče (naše) odredilo, da se morajo korita odstranit, ampak se jih pane sme. Mislim, kira scena zarad korit…to kar vso skup delajo tle na tem delu meje je dobesedno smešno že.

    miro @ Zakaj? Men naša obala ne paše, nikoli mi ni. Zakaj moramo nedolžni ljudje trpet in prenašat te “politične spletke”?

  25. 1tastar pravi:

    Arnela. Pusti avto zraven Jorasovega, pa pojdi peš do Kanegre!

  26. miro pravi:

    @arnela
    Zakaj? Zato ker v današnjem sistemu vsi razumejo samo jezik denarja. Že izpad ene poletne sezone bi bil dovolj, dveh pa zagotovo. Z diplomacijo se ne bo nič premaknilo.

    S svojo dvoličnostjo si pa rahlo smešna. Podpiraš varovanje kitov s telesi ljudi, da pa bi se odpovedala enim (samo ENIM !) počitnicam na Hrvaški obali, to pa ne. Ravno o tem sem pisal v prejšnjem postu - z besedami bi vsi naredili ogromno, še posebej politiki, ko pa so potrebna dejanja se vsi umaknejo. Povedano z eno besedo - egoizem.

  27. arnela pravi:

    miro @ tkole ti bom povedala. zlo redko hodim na morje. lansko leto sem bila zato, ker je moja teta poročena na hrvaško (Hreljin-nad Bakrom hribovje)…tko, da sem združila oboje. če že grem zlo rada v hribe in v gozdove, kjer ni ljudi, ker sem ljudomrznež, tko da sem bila par mescov nazaj v parku risnjak, ta mesec pa jo maham v plitvice, če bo sreča že drugič. rada uživam samotne počitnice. sam pustmo to-tko da ti raje apeliraj s svojimi idejami tistim, ki hodijo redno k sosedom na morje, ker očitno tole tvoje leti na morje. na slovensko obalo pa ne hodim, ker je mala in prenatrpana pa tud všeč mi ni- sam zarad tega. a sva zaključla to zdej? se pa ne strinjam s teboj glede bojkota iti k njim letovat…povej mi kaj bi to prineslo pozitivnega nam? misliš, da bi se hrvati zjokal in skesal in rekl, da imajo izpad v turistični sezoni ker nas ni? oni imajo več kot dober turizem, vedno bodo imeli, ker imajo zlo lepo državo in krasno morje, hribe, reke…itd

    sam še to. če bi bla ta korita pred mojim nosom-sam to ti povem…minirala bi jih. tko, da se s tolo izjavo o reševanju z diplomacijo popolnoma strinjam. tolk.

  28. arnela pravi:

    1tastar @ če to nardim a greš z mano?

  29. ivica pravi:

    joško je cepec.če eni državi oduzamejo 15% teritorije in to prizna slovenija potem lako i jorasova koča pripadne hrvaški.

Komentiraj