Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

14 let zaostanka

7. maj 2008 ob 21:37 | Urh Maček |

Sindikat novinarjev Slovenije in RTV Slovenija sta danes podpisala Aneks k tarifnemu delu Kolektivne pogodbe za poklicne novinarje. Kot je povedal predsednik Sindikata novinarjev Slovenije Iztok Jurančič so v argumentiranem dialogu z vodstvom dosegli razumen dogovor. Osnovne plače novinarjev se bodo postopno v štirih dejanjih skupaj povišale za 28 odstotkov. Višje plače bo občutilo 400 zaposlenih novinark in novinarjev, ki so zadnji dvig osnovnih plač občutili daljnega leta 1994. Na drugi strani pogajalske mize pa je vodstvo RTV, natančneje generalni direktor Anton Guzej obelodanil željo po povišanju RTV prispevka za en evro.

Smeh ob podpisu:

Minister za javno upravo Gregor Virant:

Generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej:

Želja po povišanju prispevka za RTV:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. majda pravi:

    spomnimo se, zakaj se rtv prispevek ne zvišuje: zato, ker je politika obljubila cenejši in boljši program.Tudi plače novinarjev so žrtev te obljube.
    Do volitev bo primaknila za prvo rundo dviga plač vlada ! (tako Guzej), po volitvah pa bo prispevek višji. Ko pa bo izčrpana vsa rezerva iz nekdanjih vlaganj (Eutelsat) in ko hiša ne bo digitalizirana, se bo sesula. A Guzeja ne bo sekiralo, saj bo takrat že prodajal avtomobile

  2. hm pravi:

    ja, ko se virant smeje, mene skrbi…

Komentiraj