Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odzivi na protest

27. april 2008 ob 19:23 | Nejc Jemec |

Ob robu državne proslave ob dnevu upora proti okupatorju v Begunjah so se nekateri slovenski politiki odzvali na včerajšnje dogajanje ob Dragonji, ko so protestniki poskušali odstraniti cvetlična korita, ki preprečujejo dostop do domačije Joška Jorasa. Shod, ki ga je organiziral Zavod 25. junij, so komentirali slovenski premier Janez Janša, predsednik republike Danilo Türk, predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor, predsednica Liberalne demokracije Slovenije Katarina Kresal in nekdanji predsednik Milan Kučan.

Milan Kučan: “Najraje ne bi nič komentiral. To ni način reševanja teh problemov.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. cvetka pravi:

    aaa, ha, ha, ha! uboga državna uprava, ki je podedovala takšno stanje. pahor si je s to izjavo že prislužil 3 predvolilne točke prednosti pred janšo.

  2. simke pravi:

    jorasu okrog posestva zgradit zid in postavit ekstra most čez dragonjo, ki ga poveže s slovenijo. obstoječi most je med dvema mejnima prehodoma. po mednarodnem pravu je jasno: ko greš preko enega mejnega prehoda obstajata samo dve varijanti:
    a) da se vrneš po istem mejnem prehodu
    b) da greš čez na mejnem prehodu naslednje države
    nekaj vmes je možno samo če si duty free shop.

  3. Luka pravi:

    Če to ni način kaj pa je potem? če ne gre z lepa gre pa z grda.

  4. Luka pravi:

    Luka, take, ki poskušajo z grda, mora policija pač razgnat.

  5. tamali Šrot pravi:

    Joras ima res “rasnega” oz “dobrega” svetovalca tega direktorja “Dobre koke” iz Beograd od unga podpoštenjaka brata. Sem mu svetoval naj udari s traktorji pa me ni poslušal. Kdaj je pa še pešadija uspela naredit prodor se vprašam ?

    S traktorji s kriglo pira in brifkaslcom do roba za domovino naprej !

  6. Robi pravi:

    Kučan to kar si izjavil smrdi po gnilobi in to niso nesamozavestni in nedomoljubi ravno nasprotno,
    to so NAJVEČJI domoljubi in to je to.

  7. Domoljub pravi:

    Kučan ma popolnoma prav, prav tako tudi Janša. Domoljubi smo civilizirani ljudje ne pa obritoglava rulja, ki se ji cela Hrvaška reži, ko s tistim Peugeotovim levčkom v rokah krulijo na mejnem prehodu. Sramota so, nič drugega.

  8. Štajerc pravi:

    Če bi bili naši sosedi za kaj (politiki), bi mu pač dovolili da se pelje tam pri koritih. Bi jih to tako peklo. Sem pa prepričan, če bi to delal kak hrvat pri nas bi mu še cesto asfaltirali, da ne bi delal zdrah. Hrvate je lahko pošteno sram, pa našo policijo tudi. Mislim našo (hrvaško) policijo.

  9. lucko pravi:

    A ni Jansa pred prejsnimi volitvami govoril drugace? Pa nekako skusa krivdo zvaliti na druge vlade, samo da pozablja, da je bil v vladi, ko se je ta rezim sprejel…

  10. nataša pravi:

    kdo je bil v vladi, ko so Hrvatom dovolili postaviti začasni mejni prehod

  11. lucko pravi:

    Tudi JJ, krivec pa je sedanji JJev zaveznik in lastnik Istrabenza, ki bo sedaj skupaj z JJem naredil enotirni sistem v Petrolu…

  12. edi pravi:

    edino mozno in pravilno je, da policija ni nasedla provokaciji kokobela. ni pa prav, da slovenija molci, ko hrvati te provokacije izrabljajo za intenzivno sirjenje stalisca, da je joras cudak, ki se ne sprijazni s tem, da zivi na nesporno hrvaskem ozemlju. joras je res cudak, zivi pa na nedvomno spornem ozemlju, ki si ga je hrvaska (dokoncno?) prisvojila z izsiljeno crno gradnjo zacasne kontrolne tocke v zac. 90-ih. takrat bi morali gradnjo prepreciti in danes teh tezav ne bi bilo. zakaj torej jansa in rupel ne demantirata hrvaskih izjav?

  13. lucko pravi:

    Sej to se strinjam, ampak na zivce mi gre Jansevo sprenevedanje, kot da nic ni imel s tem in kot da pred 4 letni ni govoril nekaj drugega…

  14. lucko pravi:

    No sicer pa se bo tudi resnost SLS videla. Njihov zavod zahteva odstavitev Mateta. Ce bodo zagorzili z iztopom iz koalicije bo to realno, ce ne pa ga podpirajo in je to le predvolilno laganje…

  15. PonosnSlo pravi:

    Na tem protestu se je pokazalo komu je kaj mar za slovenijo. Podobnik Joško in ceu zavod 25 junij so carji!!!

  16. Hope pravi:

    Pa dajte se malo (al fejst) že enkrat vsi umirt.
    Obnašajmo se po “EVROPSKO”, ne s silo in ne z verbalnim nasiljem.
    PREPROSTO “EVROPSKO”…

Komentiraj