Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mlada magnolija

26. april 2008 ob 13:00 | Vesna Lovrec |

Še dobro, da se je na seznamu svetovnih dnevov znašel tudi svetovni dan Zemlje. Na račun slednjega ima Slovenija s tem tednom znova kar nekaj frišno posajenega drevja. V Mariboru so vzporedno s sajenjem svetniških češenj svoje drevo posadili tudi člani Mlade liberalne demokracije. Ob sajenju magnolije, ki so jo posadili na zemljišču, ki je v lasti Nadškofije Maribor (nahaja pa se na vodovarstvenem območju) so predstavili tudi pobudo zelenega javnega naročanja.

Na posnetku Dejan Savič, sekretar za okoljsko politiko MLD in Aleš Bučar - Ručman, predsednik MLD:

Aleš Bučar - Ručman: “…jaz sicer Nadškofijo, škofijo kerokol pa LDS-a ne bi izključeval…”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. Nick pravi:

    In kaj ima liberalna demokracija skupnega z verskimi sektami? jih ni nič sram?

  2. Donvito pravi:

    gremo filozofi, le tako naprej! sam stranko bo treba prej zamenjat, drgač pa ste na pravi poti..

  3. Code5 pravi:

    Jaz bi pa rada posadila 50 dreves za tovariša Janšo…

  4. Katarina Velika pravi:

    Ojoj, a si niso mogli izmisliti nič bolj izvirnega, sajenje dreves so (spet) skopirali od Zaresa (le kaj bo še sledilo?!). Sicer pa vse to in isti novi - stari obrazi kažejo na precejšnje težave, ki jih ima LDS- zaradi sebe in ne zaradi drugih, da ne bo sporazuma ..
    .

  5. Zlata lisica pravi:

    Katarina, ti si očitno malo za luno..
    Sajenje dreves je bilo skopirano že od tovariša Tita naprej, ki je rad sadil drevesa ne samo v Sloveniji, Jugoslaviji ampak celo v Nepalu.

    Živel Tito, živela drevesa!
    Dol LDS in Zares!

  6. levi pravi:

    Katarina Velika, mislim, da se je sajenje dreves, kot simbolni način komuniciranja z javnostjo uporabljal že daleč nazaj, še dolgo preden se je Zares rodil. Če pa se da iz okoljevarstvene akcije MLD-ja razbrat, da je “LDS v precejšnjih težavah”, potem ne vem al jaz razmišljam po napačni logiki al ti. Moja logika je približno taka: ne-delo, pasivnost članov, konflikti, osebne zamere, ideološki razdor itd. pomeni precejšnje težave stranke. Ko pa predstavniki strankine podmladka delajo akcije in hkrati odpirajo teme iz strankine programa pa to ocenjujem, kot dobro. Ne vem, ampak mislim, da je moja logika ustreznejša za presojo zdravja političnih strank..

  7. Gašper pravi:

    Ene 80 odstotkov Slovenije je poraščeno z gozdom in se še širi… Kdaj bodo mladi (katerikoli) in stari namesto sajenja dreves (beri: kazanja fotoaparatom) začeli z vzgojo omejevanja porabe energije, vožnje s kolesi, ločenega zbiranja odpadkov, zmanjševanja potrošništva…?

  8. janez pravi:

    Če niso imeli dovoljenja bi jih bilo potrebno tožiti za motenja posesti (tako pač je v pravni državi)

  9. andrejs pravi:

    Predvolilna poteza mladih se odraža v tem, kaj si stari ne upajo. To kar se zadnje čase dogaja v Sloveniji ni več v mejah normalnega političnega razkazovanja mišic. Z vsakim takim podvigom se vidi, da je Slovenija zabredla v popolno apatičnost glede politične borbe na slovenskem. V udesjtvovanju mladih, ki si sami jemljejo pravico delati kar hočejo, ali pa delajo po navodilih svolih starejših kolegov je eno navadno sprenevedanje in kaže na pomankanje inovativnosti v slovenski polotiki.
    Kaj so dosegli s tem, da so brez dovoljenja posegli v ustavno pravico vsakega državljana, zasebno lastnino? Ali so morda ti mladi ljudje, LDS in podobni nad ustavo?

  10. Dejan Savić pravi:

    Spoštovani,
    v medijskem sporočilu je prišlo do napake. V torkovi akciji smo drevesno sadiko posadili na lastne stroške na občinski zemlji. Za to smo imeli vsa potrebna dovoljenja. Res pa je, da je lokacije v neposredni bližini zemljišča, ki ni v občinski lasti. V Mladi Liberalni demokraciji in Liberalni demokraciji Slovenije smo močno zavezani k spoštovanju pravne države, na kar tudi nenehno opozarjamo. Da bi si lahko ob naši akciji in o predlogu zelenega javnega naročanja izdelali bolj celovito mnenje, pa vas vabim, da obiščete našo spletno stran www.mld.si.
    lep pozdrav,
    Dejan Savić
    sekretar MLD za okoljsko politiko

Komentiraj