Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Brez Guns N’ Roses

24. april 2008 ob 22:15 | Denis Sarkić |

Zavod 25. junij je danes predstavil podrobnosti o sobotnem shodu pred hišo Joška Jorasa na levem bregu Dragonje. Predsednik zavoda Marjan Podobnik je ob tem izrazil pričakovanje, da bodo odločbo piranskega sodišča o odstranitvi cvetličnih korit lahko izvršili na miren način in da bo policija udeležence shoda zaščitila. Podobnik je ob tem na novinarski konferenci tudi izrazil prepričanje, da mora zakon veljati za vse in da mora tudi slovenska policija izvajati svoje naloge na celotnem slovenskem ozemlju brez izjeme. “Če se zgodi, da slovenska policija ne bo normalno zaščitila uradno prijavljenega shoda in ljudi, ki bodo izvajali sklep piranskega sodišča, bomo pozvali k državljanski nepokorščini,” je dejal Podobnik na novinarski konferenci.

Uvodni Marjan Podobnik:

Marjan Podobnik o zemljevidu Zavoda 25. junij:

Zgodovinar Peter Pavel Klasinc:

Geodet Pavel Zupančič:

Kartograf Branko Janez Zajc:

Kot je povedal Podobnik, so na novinarski konferenci še enkrat povabili ljudi, “ki cenijo prizadevanja za ohranitev pravične južne meje,” naj se jim v soboto pridružijo. Poudaril je še, “da bodo borca za južno mejo Jorasa podprli iz ljubezni do Slovenije in ne iz sovraštva do Hrvaške”. Podatkov o tem, koliko ljudi se bo shoda udeležilo, Podobnik nima, pojasnil pa je, da je organiziran avtobusni prevoz od Maribora preko Celja in Ljubljane do Sečovelj. Na shod je Zavod 25. junij povabil tudi predstavnike političnih strank, vendar podatkov o morebitni udeležbi katerega izmed njih zaenkrat še nimajo. Shod bodo začeli ob 13. uri na letališču v Sečovljah, od koder bodo nato peš odšli do Jorasove hiše.

Novinarska vprašanja - prvi del:

Novinarska vprašanja - drugi del:

Novinarska vprašanja - tretji del:

Novinarska vprašanja - četrti del:

Podobnik je ob tem še povedal, da je danes v imenu zavoda poslal pismo premieru Janezu Janši, notranjemu ministru Dragutinu Mateju in generalnemu direktorju policije Jožetu Romšku, v katerem jim je predstavil načrt sobotnih aktivnosti in jih povabil, da se v izogib neprijetnostim še pred sobotnim shodom na kratko srečajo. Na tiskovni konferenci se je Zavod 25. junij odzval tudi na torkovo prvo srečanje hrvaško-slovenske komisije mednarodnopravnih strokovnjakov za reševanje vprašanja meje med državama. Med drugim so opozorili na nevarnost, da bi Slovenija izgubila neomejen dostop do odprtega morja ter dele morja in ozemlja, ki so bili slovenski na dan osamosvojitve. Podobnik je razložil, da je “Slovenija šla na prvo srečanje komisije z izhodišči, iz katerih nedvomno izhaja, da bi v bistvu morebitna arbitraža ali mednarodno sodišče razsojala o slovenskem ozemlju in morju”.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Buhaha =) pravi:

    Vojna se pa ne more začet ane ??

    Hahahaahaa

    Sarkić … Kapo dol.

  2. Pepo pravi:

    Tipičen primer, kako bi (bo?) zdaj država morala ukrepati s tem, da ne da dovoljenja za javni shod. Pravnih argumentov verjetno ne manjka. Če se bodo namreč Podobnikovi držali zakona, bodo morali - ker so sami opredelili, da gre za javni shod - pridobiti dovoljenja zanj, še zlasti, ker gre za prometno površino.

    Zanimivo. To bo prav prikladno gradivo za bodočo arbitražo. Če kdo misli, da bodo tuje gospodje to spoznali za avtentičen in iskren dokaz krivice, ki da se godi Sloveniji, in ne za provokacijo, je malce evforičen optimist.

    Sarkić… well done.

  3. Error Flinn pravi:

    Ko mi bodo naslednjič v Zagrebu prerezali gume na avtu, bom račun vulkanizerja poslal kar Podobnikovemu zavodu. Ali pa morda Podobnik tako zelo “ljubi” samo zemljo, ne pa tudi ljudi?

    Drugače pa škoda, “ker ne bo Gunsov”!
    Ha-ha, Podobnik je hotel izpasti kul, pa se je spomnil nekega zdavnaj razpadlega benda…

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    ehh, ponovno tele predvolilne maškarade !…

  5. simpatikus komunalis pravi:

    Podobnik in kolegi hrvateke na gobec.držim pesti,da boste korite zagnal v vodo.

  6. Fonzi pravi:

    kdo bo koga v vodo, se ne ve. vemo pa, kdo je bil namočen zadnjič—- :))))

  7. grba pravi:

    Rolling Podobniks se grejo spet kotalit. Pa ne da so volitve že tako blizu?

    Beda od bede.

  8. simpatikus komunalis pravi:

    Fonzi ti si sigurn zagorec.?

Komentiraj