Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Svetniške češnje

22. april 2008 ob 21:59 | Vesna Lovrec |

Mariborski mestni veljaki so se Zemlji danes poklonili s posaditvijo 50 češenj na desnem bregu dravskega nabrežja.
Precej boljše volje so izgledali, za razliko od včeraj, ko so na seji mestnega sveta morali sedeti dobrih 6 ur, kjer so med drugim odločili, da cene komunalnih storitev v Mariboru gredo gor in prav tako tudi cene javnih vrtcev.

Sicer pa je MOM akcijo ob svetovnem dnevu Zemlje izvedla na pobudo svetnice Gibanja za pravičnost in razvoj Gaje Lašič. Vsak izmed mestnih svetnikov je zasadil svojo češnjo, Miroslav Mihec, najstarejši član Gibanja za pravičnosti in razvoj v Mariboru pa je zasadil češnjo v spomin dr. Janezu Drnovšku. Lopate so dobili tudi župan in podžupani, pa tudi medijski pokrovitelj Žurnal24.

Klepetali smo z županom Francem Kanglerjem in mestnimi svetniki: Andrejem Verličem (LDS), Melqartom Mohamadom Berro (SLS), Janezom Ujčičem (Mariborska lista), Danilom Burnačem (SDS) Antonom Gačnikom (SD). Precej zanimiv je predvsem pogovor z zadnjima dvema, vezan na trenutno situacijo, ki se dogaja v mestnem svetu. Namreč, kot smo že poročali, je zadnje tedne v MOM najbolj vroče zaradi predloga o podražitvah komunalnih storitev, ki ga je sestavil podžupan Danilo Burnač in kot kaže, je včeraj glasoval proti njemu. Dosti je bilo tudi govora o prenagljenosti mestnega svetnika Antona Gačnika, ko je Burnaču očital, da pregloboko gleda v kozarec:

Franc Kangler: “…dobro namigujete…”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Renato pravi:

    Anton Gačnik, ponos Socialne demokracije.

  2. njofra pravi:

    Kaj ko bi še povedali, koliko stotin dreves je moralo pasti, da so se zdaj lahko slikali z temi črešnami!
    Ma, durh no durh se delajo norca z nas raje, kot da smo tumasti. Bodo dobli račun na naslednjih volitvah. Kar se mene tiče, tudi zaradi onega kostanjevega drevoreda, ki so ga na tiho podrli v Ulici Kraljeviča Marka letos pozimi. Pa nikome ništa! Tam pri podrtih kostajnih bi se slikali!!!

  3. Zlata lisica pravi:

    In kaj ko še bi povedali, koliko dreves bo moralo pasti in koliko žab in drugih žvali se bo moralo umakniti iz njihovega naravnega okolja zaradi organiziranja blesave Olimpijade.
    Dol s Kanglerom - uničevalcem mariborske narave!

  4. marjeto pravi:

    A se meni samo zdi, ali bi rada novinarka (ki na občini dela) kanglerju rodila potomca, da bi postal pravi moški, ki seveda še ni napisal knjige, ampak saj se lahko zlepi par tisoč člankov skupaj in postane knjiga. Novinarka, dej pejd narest jutri še intervjiu s češnjami in jih povprašaj po politikih, pa kdaj je češnja pravo drevo ? (ko se oplodi, rodi in pade)

  5. marjeto pravi:

    pogovarjanje z drevesi, ki so jih posadili mestni svetniki, norišnica !
    turistična atrakcija ! uoooou !

Komentiraj