Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Sony Janša

22. april 2008 ob 16:27 | Denis Sarkić |

Drugi dan uradnega obiska predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše na Japonskem je bil posvečen intenziviranju gospodarskega sodelovanja. Slovenski premier se je tako danes, skupaj z zaročenko Urško Bačovnik in ministrom za gospodarstvo Andrejem Vizjakom ter 26-člansko delegacijo slovenskih gospodarstvenikov, srečal s predstavniki poslovnega združenja Keidanren ter se sestal z vodstvom korporacije Sony. Slovenska gospodarska delegacija pa je sodelovala tudi na poslovni konferenci, kjer so japonskim partnerjem predstavili slovensko avtomobilsko industrijo.

Izjava premiera Janeza Janše ob drugem dnevu obiska na Japonskem:

Na srečanju z novinarji je predsednik slovenske vlade in Evropskega sveta predstavil tudi pričakovanja pred jutrišnjim vrhom Evropska unija – Japonska, na katerem bodo pogovori vezani predvsem na skupen nastop proti klimatskim spremembam in pripravam na vrh skupine G8, ki bo v juliju. Pomembna tema pogovorov bo tudi medsebojno gospodarsko sodelovanje med sedemindvajseterico in Japonsko ter razprava o trenutni situaciji v svetovni ekonomiji. “Kriza na ameriških finančnih trgih, predvsem visoke cene nafte in hrane, je tisto, kar skrbi vsa svetovna gospodarstva in seveda tudi Japonsko in Evropsko unijo, ki skupaj ustvarjata skoraj 40% svetovnega BDP,” je ob tem dejal premier Janša ter dodal, da bo na vrhu beseda tekla tudi o skupnih varnostnih izzivih za Evropsko unijo in Japonsko.

V večernih urah se je predsednik vlade Janez Janša na delovnem srečanju sestal tudi s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom, s katerim sta osrednjo pozornost namenila vprašanjem, ki bodo zaznamovala jutrišnji vrh med Evropsko unijo in Japonsko.

Denis Sarkić, fotografije na www.kpv.gov.si: Kristina Kosec/BOBO

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Revolucija pravi:

    Janša bi lahko šel za kamermana na TV SLO. Zanima pa me če je cesar Akihito ob obujanju spominov povedal s kateri voditelji se je srečal leta 1974 v Sloveniji?

  2. Flayo pravi:

    Denis, si bil na Japonskem?

  3. B.G. pravi:

    Mislim, da se je JJ kar potrudil in moram ga pohvaliti. Tudi vodenje v mesecu aprilu je po moji oceni zadovoljivo. Le tako naprej.

  4. Fonzi pravi:

    @BG

    Žal ima leto večk kot samo en mesec in tudi mandat več kot eno leto. Zadovoljivo pa vemo kaj pomeni: ocena 2

  5. B.G. pravi:

    @Fonz
    Podobno razmišljaš, samo z drugimi besedami.Za mesec april bi ga ocenil prav dobro(4), kar je v primerjavi z ocenjevanjem 3 let vladanja več kot odlično. In ta tri leta bi ocenil zadostno (2).

  6. Fonzi pravi:

    Zadostno za nekatere, nezadostno za druge.

Komentiraj