Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Levi trojček

21. april 2008 ob 21:14 | Denis Sarkić |

Prvaki treh opozicijskih strank, SD, LDS in Zares so se danes na prvi skupni novinarski konferenci kritično odzvali na vladni predlog za razpis posvetovalnega referenduma o pokrajinah. V sklopu novinarskih vprašanj pa so predvsem odgovarjali na vprašanja o morebitnem pred in povolilnem povezovanju omenjenih treh strank.

Trojec prvakov na novinarski konferenci:

Uvodna Katarina Kresal:

O predvolilnih koalicijah ne razmišljajo, je v odgovoru na novinarsko vprašanje dejala predsednica LDS Katarina Kresal in dodala, da pa ni nič narobe, če skupaj ugotovijo, da se nekatere stvari delajo narobe oz. kako bi bilo bolje, da bi se izvajale. Skupna novinarska konferenca je po njenih besedah “primer, kako lahko stranke, ki so sedaj v opoziciji, sodelujejo pri nekaterih pomembnih vprašanjih za nadaljnji razvoj Slovenije”. Če opozorijo skupaj, je po njenem mnenju večja verjetnost, da jih bo slišalo več ljudi. In takšnega sodelovanja se zagotovo nadejajo tudi v bodoče.

Uvodni Gregor Golobič:

Tudi predsednik Zares Gregor Golobič je dejal, da današnja novinarska konferenca ni napoved pred- oz. povolilne koalicije. Mandata še ni konec, odgovornost opozicije pa je, da ne razmišlja le o volitvah in dneh po volitvah, ampak da opravlja svoje opozicijsko delo. Vsako sodelovanje med strankami, ki se razlikujejo in so pogosto tekmice, prispeva k temu, da se bolje razumejo in lahko v neki situaciji tudi prej najdejo skupni jezik, je dodal. A, kot je poudaril, ima vsaka stranka svojo identiteto.

Uvodni Borut Pahor:

Kot je menil predsednik SD Borut Pahor, so v tem mandatu od opozicijskih strank najtesneje sodelovali s sedanjo vlado, saj so podpisali več sporazumov. V drugi polovici mandata pa je prišlo po njegovem v politiki in obnašanju vlade do pomembnih sprememb, ki ga skrbijo. Pahor tako pravi, da ljudem, ki se ozirajo za spremembami, dajejo na nek način sporočilo, “da obstaja neko upanje, da pride do iskanja sorodnosti, ki bi obrodile tolikšno programsko enotnost, da bi lahko to na koncu pripeljalo tudi do sodelovanja. A tega vnaprej ni mogoče napovedati. Med nami so in bodo ostale razlike,” je poudaril Pahor.

Odgovori trojčka (v treh delih):

Denis Sarkić, montaža: Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 24 x komentirano
  1. Lena pravi:

    Bravo! Všeč mi je, da levica ne daje le vtisa o razprtijah in tekmovalnosti, ampak da kosnstruktivno nastopa proti vladi JJ. Le tako naprej!

  2. Diesel pravi:

    Super, vesela ko vidim te face skupaj. Vseeno me mal skrbi, da Boruta ne bi pustili na cedilu, če ne dobi sd relativne večine.
    PTD

  3. GREGEC BIN MURGLADEN pravi:

    Poz!

    Namerno se si vzel mesec dni nebranja Vesti in ugotavljam,da nisem nič zamudil razen God-ya.Ostalo ostaja v službi ……. …. .! Tehle kljukcev in kljukice ,pa sploh ni vredno komentirat.Teoretskih šans nimajo.Od ŠITA,ki je vladal tej deželi od leta 1940 pa do današnjega dne je JJ še najboljši! ŽAL!!!!!!!

  4. miro pravi:

    SD - levica
    ZARES - leva sredina
    LDS - desna sredina

  5. Aschmodei pravi:

    Levo, desno, gor in dol.
    Rokenrol.

  6. 1tastar pravi:

    Tako lepo izgledajo kot žirija pri Zvezde pojejo!

  7. 1tastar pravi:

    Leva!…Leva!…Leva!…Četa stoj!…Desno krug!

  8. B.G. pravi:

    1tastar, vaja dela mojstra, če je mojster delal vaje pri SDS-ovem ustroju pod poveljstvom J.J.
    Moram mu priznati zasluge 1991, ko nas je vodil, vendar nismo več v vojni. Zato naj razpusti svoje borce, ki mu še sledijo in naj se zaćne posluževati demokratičnih vrednot. Živela demokracija!

  9. rudl pravi:

    Predstavljajte si, da za mizo sedijo Bajuk, Janša in Jelinčič….Brrrrr..

  10. Udba pravi:

    Že odkar sem upokojen, sem bil speči lev. To pa ne pomeni, da moji kremplji niso več ostri. Z marsikom sem se v življenju že spopadel. Zaradi mene so leteli tudi občinski partijski sekretarji, čeprav sam nisem nikoli bil v Partiji. Da o raznih malih birokratčičih in direktorčkih niti ne govorim.

    Moji kremplji in zobje pa so, da preden se spopadem, o nasprotniku izvem čim več. Vedno so bile informacije moje najmočnejše orožje. RESNICA vedno zadene v glavo, tam kjer najbolj boli. Vedno sem znal pridobiti vse informacije: od strogo zaupnih Uradnih listov in okrožnic, do Udbinih poročil in zapisnikov CK ZK. In seveda nasprotnikovih podatkov o denarnem stanju, poslovnih zvezah in poslovanju.

    Ko so prišla tako imenovana svinčena leta in je oblast v Sloveniji prevzel France Popit pod varstvom Staneta Dolanca, je Popit za šefa inšpekcije nastavil enega rdečelasega udbovca in bivšega upravnika zaporov (trenutno se ne spomnim priimka). Ta se je obdal s kopico udbovskih analitikov in jih poslal v večja podjetja z nalogo, da zberejo čim več obremenjujočih podatkov o vodilnem osebju. Potem so te vodilne (ki so bili večinoma v partiji) poklicali na komite, jim predložili podatke in rekli: »Odstopi, ali pa gre to na sodišče!«

    Mene, ki nisem bil v partiji, niso mogli poklicati. So me pa klicali na policijo in me skušali pridobiti za ovaduha. Jaz, nesramnež, pa sem jim ovadil nekaj tistih, ki so bili pod Popitovo osebno zaščito, zato je bilo »sodelovanja« kmalu konec. Imam pa verjetno še vedno kartoteko kot Jelinčič.

    Vsako leto sem hodil na simpozij v Portorož. Tja je hodil tudi udbovec, ki je pri meni vršil kontrolo. Naslednje leto smo se spet srečali. Isti ljudje, samo da so vsi bili to leto že v drugih podjetjih. Jaz sem bil edini, ki je bil še vedno v isti službi, le »inšpektor« si je moral najti novo službo. Pa njegov rdečelasi šef tudi

  11. Igor Đukanović pravi:

    Na referendumu naj bi se občani iz dvestošestih ali koliko že občin odločali dvoje:

    - ali se strinjate z vladino izbiro, v katero pokrajino sodite
    - kaj naj bo ime pokrajine

    Na koncu se bo izkazalo, da pri prvem vprašanju gre za posvetovanje in imamo pravi zavezujoči referendum le o imenu pokrajine. Koliko že stane referendum?

    Prav zabava me primerjava s kolektivom z 200 in nekaj delovnimi skupinami, ki bi si radi omislili avtobuse. Vprašamo jih, ali se strinjajo z danim razporedom na danih 13 avtobusov. In na koncu naj sami izberejo vsaka skupina barvo svojega avtobusa.

    Kaj pa pomembne odločitve. Naj nam najprej nekdo pove, koliko denarja imamo na voljo za avtobuse. Koliko so cene starih avtobusov, koliko doubledeckerjev (sem prav črkoval?) in koliko podolgovatih zglobnikov? Ali si lahko privoščimo mercedesove ali ne? Kakšne so alternative: npr. ali naj dve skupini imata skupni Mercedes ali vsaka svojo mali avtobusek. Ena izbira je bolj kvalitetna, v drugem primeru so bolj mobilni, če se odločijo vleči/peljati vsak na svoj konec.

    No to je najbrž prezahtevno za delavce. To bodo odločili šefi. Delavci naj izberejo barvo vsak svojega avtobusa. Temu bomo rekli referendum, posvet in demokracija.

    Zdaj pa grem na “vijoličasti” avtobus, da mi še tega ne odpeljejo.

    LP, igor

  12. lucko pravi:

    Mogoce bi bilo dobro zamenjat referenudmska vprasanja. Koliko pokrajin hocete. 0, 3, 5, 8, 12+1 ali 14. Jaz vem da bi obkrozil 0, pa nisem iz Ljubljane, ker res ne rabimo se dodatne birokracije…

    Naslednje vprasanje bi moralo biti:
    Kako naj se pokrajine financirajo:
    iz proracuna
    iz lastnih sredstev(davkov)
    in podvprasanje(katerih davkov)

    Nacin volitev:
    predsednik
    svetniki(ali karkoli ze bodo)

    Pristojnosti pokrajine naj bodo(mora pa biti vezano tudi na sredstva, to bi vrjetno dalo naredili s tem da odlocamo o prioritetah in potem glede na sredstva, ki jih ljudstvo da dodelijo prve n prioritet)…

    Vsak drugacen referendum je eno navadno nategovanje in iluzija soodlocanja

  13. Ekonomist pravi:

    g. Igor Đukanović morda veste kako je kaj s podmlatkom v zares? je aktiven? sprejemajo nove člane?

  14. simpatikus komunalis pravi:

    Rudl zamisli si za mizo Grimsa,Tankota,pa Jerovška.magnetno polje zemlje se spremeni.

  15. Igor Đukanović pravi:

    Ekonomist, predvidevam, da se vprašanje nanaša na Maribor. Ja, zelo smo zainteresirani za mlade, ki imajo ideje in jih želijo realizirati pri nas. Skupina se ravno oblikuje:

    http://www.zares-podravje.si/zares-aktivni-tudi-v-mariboru/

    Kaj naj rečem? Če se odločiš za Zares in za Zares aktivne, dobrodošel! Vnaprej pa ti moram natočiti čistega vina. Vpliven v stranki boš toliko, koliko boš pripravljen delati. Če si malo zraven, se tvoj glas malo sliši… Če ti to odgovarja, bi bilo super. :-)

    Če pa hočeš biti zraven samo “evidenčno”, toliko da si član in občasno kaj pokomentiraš in odglasuješ, pa tudi vabljen. Čeprav verjetno potem s svojim vplivom ne boš prav zadovoljen.

    P.S. Na linku boš našel link naprej na zadnjo akcijo Zares aktivnih na državni ravni. Nisem zraven, a po moji oceni so zelo aktivni.

  16. Neja pravi:

    Lucko, dobro si povedal, vsebinsko, konkretno…. Mogoče bo levi trojček to uporabil. Jani Sever, se mi zdi, je do njega že kar malo nestrpen- današnja kolumna.

  17. doajen pravi:

    v imenu OČETA (levi Gregor), SINA (desni Borut) in SVETEGA DUHA (devica martija ..ups. katarina v sredini) hecni so, nasprotujejo vsemu, osebni zkaznici, pospešeni denacionalizaciji, kazenskem zakoniku, politiki do azilantov, patrijam, dursu … ko beseda (ne)teče o alternativah pa imajo svoje kljune bolj priprte

  18. 1tastar pravi:

    Udba se je dokopala do mojega dosjeja in ga objavila na tej strani.

    To pa ne pomeni, da moji kremplji niso več ostri.
    Pazi se!

  19. konec pravi:

    SD skrajna levica
    ZARES ultra-levica
    LDS levica

  20. 2tastar pravi:

    Ime je samo simbolično, 1tastar, toliko, da ne boš pozabil na svoje gospodarje, katerim si nosil informacije v prejšnjem režimu. In še vedno deluješ v pozadini, kot nekoč.

  21. Nadek pravi:

    Armani za revne???

    Slika v Delu predvčerejšnim na prvi strani je kot da bi bili na modni reviji. Vsi trije so izredno lepi, visoki, vitki, z idealnimi frizurami in v dragih Armanijevih oblačilih. Ti bodo res delali za priložnosti za revnejše!

    Danes pa spet slika kako korakajo iz dvorane DZ. Kot nekoč v Beogradu. Takrat je bil prvi Kučan in Kumer zadnji, danes pa prvi Kumer in Potrč še vedno zadnji kot dobri očka, ki spremlja čredico in kontrolira če so vsi v vrsti…

  22. B.G. pravi:

    @Nadek
    Kar se oblek tiče, se oblači tako ena kot druga stran pri istem krojaču, razlika je samo v tem, da zgoraj omenjenim bolj pristajajo.

  23. Hope pravi:

    Samo slike so pa lepe…

  24. Alpha Tonic pravi:

    Alpha Tonic daily testosterone booster for energy and performance. Convenient powder form ensures easy blending into drinks for optimal absorption.

Komentiraj