Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD brani Soviča

19. april 2008 ob 13:10 | Vesna Lovrec |

O težavah Mestne občina Maribor, kjer se trenutno kregajo okoli dolgov MOM, za katere je po besedah mestnih svetnikov iz stranke SDS ter po besedah župana Franca Kanglerja odgovorna prejšnja lokalna oblast, smo na Vesti že poročali. Povzetek medsebojnih očitkov najdete tukaj.

Socialni demokrati so zaradi številnih očitkov, da je za rdeče številke MOM kriv bivši župan Boris Sovič, pozvali mestno upravo, da naj slednja pripravi ustrezno gradivo, na podlagi katerega bi se bilo mogoče pogovarjati o odgovornosti za obstoječe stanje v MOM.

Mestna uprava je gradivo že posredovala in še preden je stvar prišla v širšo razpravo, je nanj javno odreagirala mariborska SD, ki je včeraj v ta namen sklicala tiskovno konferenco. Gradivo mestne uprave ocenjujejo za pomanjkljivo, hkrati pa ga izkoriščajo kot dobro priložnost, da – po besedah mestnega svetnika Matevža Frangeža – enkrat za vselej prekinejo z neutemeljenimi blatenji Borisa Soviča in njegove ekipe v času Sovičevega osemletnega županovanja.

Sedanjemu vodstvu MOM očitajo, da ima slednja težave pri razumevanju terminov zahtevek in obveznost:

Matevž Frangež:…« zdaj pa mi povejte, kaj je to drugega kot…. bom reku ….oprostite izrazu – nateg…..«

Matevž Frangež o mariborski koaliciji,o tem, zakaj se Sovič ni oglasil, o zasuku podžupana Danila Burnača ter tudi o tem, ali imata SD in SDS skupni cilj:

Matevž Frangež: »…kaka težka vprašanja…«

Odločitev o podražitvi komunalnih storitev v izogib minusu mestne blagajne bo znana na seji mestnega sveta, ki je napovedana za ta ponedeljek. Pričakuje pa se tudi vroča razprava zaradi gradiva, ki ga je pripravila mestna uprava.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. janez pravi:

    In ta rdeča banda bi rada vladala v Sloveniji povsod pustijo samo pufe

  2. david pravi:

    Mariborska SD tukaj ravna edino pravilno in pokončno. Da nekdo drugemu očita nekaj iz preteklosti, tega ne more delati na pamet, sploh pa ne pri zadevah kot so javne finance. Vsekakor nihče ni nedotakljiv in o vseh zadevah se mora razpravljati, vendar z argumenti in ne na pamet.

    Če je kdo pozorno poslušal, kaj je M. Frangež govoril o podžupanu pa je morda na mestu resen premislek pri županu ali je pripravljen še naprej imeti takšne namestnike, ki si čez noč premislijo in zagovarjajo popolnoma nasprotno stališče, kot pred par dnevi. Kakšni ljudje nam vodijo mesto?!

    @janez: in ti si pa resnično prebral in pogledal celoten prispevek… ker če bi, ne bi mogel kakšno takšno neumestno izjavo imeti… ;)

  3. Aleks pravi:

    Kakšna pokončnost David? Kdo pa je povzročil te dolgove?

    Lepo da govoriš kaj je M. Frangež govoril o podžupanu. Lepo bi bilo, če bi povedal tudi kaj je govoril tisiti levi Gačnik na mestnem svetu o podžupanu.

    Jaz bi se vprašal kakšni ljudje so nam vodili mesto, kakšni ga hočejo voditi in kakšne zastopnike imajo nekatere stranke v mestnem svetu.

    In ta pravi govorijo o nategu….

  4. Tomaz pravi:

    Matevž Frangež je izpadel s svojim dolgovezenenjem kot doktoriran bebec.

    Bogi Barbika s tasksnim kadrom…

  5. :) pravi:

    Zanimivo je, da ko omeni mesno občino maribor s prstom pokaže na sebe, drugi pa ponižno kimajo, SD pač, že videno 8 let na oblasti.

  6. Mato pravi:

    Za nekoga, ki zna poslušati in razumeti vse, kar se je dogajalo v tistih 8 letih, je gotovo to lahko kakovostno pojasnilo - in se mi zdi reakcija na mestu. Pa čeprav mi Sovič kot človek in kot župan nikoli ni deloval prepričjivo. To pa vsekakor še ne pomeni, da je kriminalec, kateremu se vse to očita. Glede na to, kaj se danes dogaja na desnici [dinastija Šrot s svojo neskončno mrežo, katere del je tudi današnji župan], pa se mi zdi ironično, da ljudje še kar zagovarjajo politiko današnjega vodstva MOM [pomirja pa vsekakor evidenten upad podpore]. Najbolj žalostno in trpko spoznanje pa je, da vladajoči skozi zgodovino delajo iste poteze, [neuko in naivno] ljudstvo pa vedno znova naseda: govorim o tem, da se na ves glas govori o neki aferici ali ‘velepomembni nepravilnosti’ iz preteklosti samo z namenom, da se preusmeri pozornost - in da lahko tisti, ki vladajo, v miru vlečejo svoje poteze, o katerih se bo gotovo še precej pisalo v prihodnjih petih letih.

    P.S. Tomaz, verjetno nisi dojel niti bistva tega foruma, kaj šele podane vsebine…

Komentiraj