Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prihodki sodnikov

17. april 2008 ob 0:21 | Urh Maček |

Minister za pravosodje Lovro Šturm se je danes sestal s predstavniki sodstva. Vlada bo letos za odpravo sodnih zaostankov namenila še dodatne tri milijone evrov. Ta znesek naj bi na dopoldanskem sestanku Šturmu zagotovil minister za finance Andrej Bajuk. Predlog je Šturm popoldne predstavil predsednici Slovenskega sodniškega društva Janji Roblek, predsedniku sodnega sveta Janezu Kranjcu in predsedniku vrhovnega sodišča Francu Testenu. Tako bodo po merilih, ki jih bo določil sodni svet, med sodnike razdelili skupaj šest milijonov evrov. O ponudbi bo glavni odbor sodniškega društva odločal v petek.

Predstavitev letne rešitve:

Lovro Šturm: “Tu je bilo seveda sprejeto stališče, da gre tu za rešitev, ki je pač letna rešitev, na katero se gleda kot na neko rešitev v tem trenutku, …”

O pogajanjih:

Odgovor Janje Roblek na vprašanje, če je stavka že izključena: “Zagotovo ne, o tem kaj se bo dogajalo naprej, bo odločal glavni odbor v petek.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Čakam na komentar v Delu, ko bodo spet primerjali neto plače sodnikov z bruto plačami ministrov in poslancev.

    Za primerjavo naj pa še navedejo neto plače delavcev iz Pivovarne Laško!

  2. Maks pravi:

    Glede na to, da se sodniki bunijo, da imajo v primerjavi z ostalima vejama oblasti prenizke, celo neprimerljive plače predlagam, da se ostalima vejama plače znižajo na raven sodniških pa bo! Znižali bomo javno porabo (pomoje za kar precej), pa še sodniki bojo zadovoljni (najbrž ne, ampak razlika jih pa ne bo več motila). Win - win.

  3. Fonzi pravi:

    Male pare. Podkupnina, ki ne bo dolgo trajala…

  4. AzzQim pravi:

    Vsem se pa itak jebe, ker bodo kmalu volitve - s posledicami naj se pa ukvarja naslednja vlada :D Sicer sem pa jaz tudi za znižanje plač ostalim… Če prav razumem, je spor v tem, da sodniki niso izenačeni npr. z uradniki. Torej win-win-win situacija (po Michaelu Scottu :))

Komentiraj