Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Dobri sosedi

16. april 2008 ob 23:30 | Urh Maček |

Civilna družba Slovenije za pravično mejo s Hrvaško in Zavod 25. junij sta organizirala javno tribuno na temo o odločitvah glede meje s Hrvaško. Na tribuni so razpravljali Danijel Starman, Marjan Podobnik, Joško Joras, Peter Pavel Klasinc in Duša Krnel Umek. Vlado so pozvali naj ne hiti s sprejemanjem izhodišč o meji s Hrvaško. Starman je dejal, da so pripravili poziv volivcem, da naj na letošnjih parlamentarnih volitvah dajo svoj glas kandidatu ali kandidatki za poslansko funkcijo, ki bo s podpisom jamčil, “da se pri določanju meje s Hrvaško nihče v imenu Republike Slovenije nima pravice z nikomer pogajati niti ne more biti predmet arbitraže ali mednarodnega sodišča ozemlje, ki je bilo na dan 25. junija 1991 slovensko, …”

O popuščanju vlade, koalicije republiki Hrvaški:

Danijel Starman: “Zato smo malo razočarani nad to koalicijo in to vlado, ker v tem pogledu, po našem trdnem prepričanju, preveč popušča. In se kiti, recimo z uspehom po zamrznitvi ekološke ribolovne cone, …”

Poziv ljudstvu pred jesenskimi volitvami:

Danijel Starman: “Zato se mi bojimo, kaj je vlada na hitro v četrtek sprejela kot izhodišče. Za nas vse je bilo veliko presenečenje Blejski dogovor, na vrat na nos, Haag je rešitev.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Me prav zanima, kako bo “čudak z Dragonje” uresničil najnovejšo sodbo piranskega sodišča, ki mu dovoljuje odstraniti korita.

    Bomo imeli še en primer, ko izvršna oblast (policija) ne bo upoštevala sodne veje oblasti.

    Potem bo pa Joras lahko demonstriral skupaj z izbrisanimi!

  2. M pravi:

    Test zrelosti…..

  3. Brane pravi:

    Sam bi se vprašal, kaj mislijo čudaki na vladi. Bomo plačevali davke in še opravljali dela, ki so v pristojnosti vladnih služb. Še dobro, da se bližajo volitve, da spoka ta vlada z JJ na čelu na poročno potovanje in da bo začela nova vlada brez SDS-ovcev urejati stvari, ki jih narekujejo sodišča in zakoni.

Komentiraj