Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pospešek Hrvaški

11. april 2008 ob 22:08 | Denis Sarkić |

Evropski parlament je podprl poročilo Hannesa Swobode o napredku Hrvaške na poti v EU, glasovanje o napredku Makedonije pa preložil. Swoboda je tokrat opustil poziv, naj Hrvaška pogajanja konča dovolj zgodaj, da bi lahko parlament o njenem članstvu glasoval še v tem mandatu in za novi cilj navedel leto 2011. Hrvaška je v zadnjih dveh letih zelo napredovala, odprla je 16 in začasno zaprla dve poglavji, aprila in junija pa naj bi odprli še nova poglavja. V razpravi so sodelovali tudi trije evropski poslanci iz Slovenije: Borut Pahor (PES/SD), Ljudmila Novak (EPP/NSi) in Jelko Kacin (ALDE/LDS), ki so opozorili predvsem na to, da mora Hrvaška za hitrejšo pot v EU spoštovati evropski pravni red.

Borut Pahor kot evropski poslanec o resoluciji EU parlamenta za Hrvaško:

Pahor o predvolilnih zadevah:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 22 x komentirano
  1. medek pravi:

    Nepremičninski trg na hrvaškem je hjuđ. In samo morje.
    Cela Evropa političnih kešarjev čaka na vile, pa ne sestrično od lopate. Al pa tud :)

  2. M pravi:

    Skrajni cas je, da v Sloveniji postane beseda PRIDEN psovka! Koliko generacij je bilo unicenih s to preprosto besedo. ko babica pogladi vnuka….kok si pa ti priden! Vedno te potisne v inferioren polozaj. Hcerki Sloveniji ni koristila. Na drugi strani pa je mati Evropa popustljiva do potepinskega metulja Hrvaske. kaj bi se slepili. Ta zgodba je stara, od kar obstaja clovestvo. biblija pise o njej.
    Mene ni razocarala Hrvaska, ampak nasa mati. Odpustil ji bom, pozabil pa nikoli. Tine Hribar je imel prav. cas je za drugo renesanso slovenske zavesti. nekajstoletno hlapcestvo totalitarni cerkvi in 50 letno hlapcestvo partiji se je koncalo. treba je znat zaceti nosit jajca.

  3. mr_m pravi:

    Ali ste Pahorja vprašali kako komentira dejstvo, da je Janša njega povabil v koalicijo, on pa že vnaprej izključuje?

  4. Denis Sarkić pravi:

    Jutri na shodu SD v NM…

  5. simpatikus komunalis pravi:

    Evo janša, rupli,soki,bajuki,tankoti,grimsi in ostali.dobrososedski odnosi,evropa,nato.JEBEŠ to.
    Hrvateki ladjedelnici viktor lenac milione kun spet swoboda pa kurac.me zanima kje ima vikend tako kot naši asi? Po eni strani se mi pa konc koncev hrvateki smilijo-v evropi bo recesija in alo!iz lihtenstajnskih bank bo treba ojrote prikrit!in kako? pokupi vse živo na hrvaškem.In siromaki hrvati bojo še res sam za kelnerje,sobarice,pa še kak kuhar bo vmes.edino tujih jezikov bojo morali veliko znat.
    Mi pa se jajcamo PREDSUDUJOČI V EVROPI ma prosim te.ej slovencljni zdaj pa vidimo kje smo v tej evropi.kaj vse smo moral podpisat.hrvati pa hladilnik odprejo-pa še to gorenje&zamrznejo zerp in evo so že v evropi.BOJKOTIRAJMO JESENI VOLITVE-SAJ SO STALNO ENI IN ISTI PA NAJ BOJO DO SMRTI U PARLAMENTU.zjebal so nas tako do konca!

  6. 08 pravi:

    simpaticus, ali to že ne diši po sovražnem govoru? Se pa kar strinjam s tabo. EKU=Evropska krščanska unija je dvolična koti naši vladajoči. Hvala bogu, da je Pahor spregledal in da s pokvarjenci noče nič imeti.

  7. Potrčko pravi:

    A se je kdo vprašal zakaj je pahor od vrtca naprej prisesan na državne jasli………

  8. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    matr se je “razbacal” !!… ;-))

  9. JB pravi:

    A ima Pahor novo simpatijo - Denis očitno si mu zelo všeč oz. pri srcu kot se je sam izrazil. Le kaj to pomeni? Ali to potrjuje govorice, ki nočejo in nočejo ponehati? Ali lahko omenjeno izjavo na kakršenkoli način povežemo z njegovo izjavo o nezvestobi?

    malo heca - ampak Pahor mora res pazit kaj govori

  10. 1tastar pravi:

    Pahor ima navado, da mnogo govori, če že vnaprej ve, da njegove besede ne bodo imele posledic. Take so n jegove tiskovke, takšen je njegov nastop v evroparlamentu. Protestira, če že vnaprej ve, da ga bodo preglasovali!

  11. Neja pravi:

    1tastar, kako to, da to s tako gotovostjo trdiš? Si mogoče ljubosumen na Denisa?

  12. simpatikus komunalis pravi:

    Ma ni sovražni govor-ampak mormo si priznat,da znajo susedi boljše lobirati kot bomo mi kdaj.
    Pa upam,da bomo še izražali mnenja na tem forumu,ko bodo susedi v eu-in takrat dragi moji boste videli se bo za nas marsikaj spremenilo—in to ne na boljše.Kinili bomo pa bo že vse narobe.
    Pospešek so jim pa tudi dali,ko so videli v eu,da se susedi niso v stanju sami spraviti v unijo.

  13. 1tastar pravi:

    Nimam kaj biti ljubosumen na Denisa. Ko bo on toliko dosegel v življenju, kot sem jaz, bo tudi on lahko anonimno zajebaval. Zdaj pa mora to delati za plačilo.

  14. Denis Sarkić pravi:

    1tastar, jaz tole opravljam bolj za zabavo, kot za plačilo…

  15. Neja pravi:

    1tastar, saj veš, da se samo štosiram.

  16. Niko pravi:

    ma dajte no… saj je tudi Slovenija obšla kakšen kriterij… Do takrat, ko jih je bilo treba zadostit, se je malo zategnil pas, kasneje pa se je spet nažiralo… Ma ne pozabit, da bodo volitve. Saj Pahor se mi zdi kompetenten spravit prave ljudi skupaj, ampak vseeno, vse kar se že danes govori, se govori za volitve. Ali kdo misli, da so politiki, ki obstajajo, neumni?

  17. 1tastar pravi:

    V nadaljevanju objavljam Pahorjev program razvoja po izvolitvi:

    “PROGRAM bla, bla bla.

    UVOD

    Ko

    Podpis: Borut Pahor”

  18. janez pravi:

    Saj ne more glasovati proti hrvaški ko hodi na vikend pri Umagu

  19. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    P.S.: metamorfoza iz barbike v kena ?… (rofl)

  20. tiib pravi:

    Denis Sarkić!?

    Prosim poglej v Slovenski Pravopis, če morebiti meni ne boš verjel; reče se “IMATE”, ne “IMASTE”!

  21. Denis Sarkić pravi:

    tiib, če bi ti hodil po Krasu in se tam zabaval nekaj časa, bi tudi ušlo…

  22. flayo pravi:

    Denis, dej ob priliki vprašaj Pahorja, če je pripravljen dat pisno zavezo, da se ne bo po volitvah spečal z SDS, Janšo in pajdaši?
    Naj podpiše in overi pri notarju ter seveda dopiše česa se je pripravljen odreči v primeru, če se skušnjavi ne bi mogel upreti :)

    me prav zanima…

    Lp,
    Flayo

Komentiraj