Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Razbremenjeni davkov

9. april 2008 ob 1:15 | Urh Maček |

Z veljavno davčno reformo sta po oceni NSi razbremenjena predvsem srednji in najnižji dohodninski razred davčnih zavezancev. Po besedah vodje poslanske skupine NSi Jožefa Horvata bo po podatkih davčne uprave v letu 2007 okrog 150.000 manj davčnih zavezancev kot leto pred tem. Poslanka Marjetka Uhan (NSi) pa je izpostavila dvojno igro Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Spev davčni reformi in prikaz primerjalnih tabel:

Jožef Horvat: “… in mi trdimo, da je delež davka glede na leto 2006, v primerjavi s prihodki, v letu 2007 manjši.”

Katastrski dohodek in plačilo dohodnine:

Marjetka Uhan: “… mi menimo v NSi, da je za kmetijstvo sedanja obdavčitev dobra, bistveno boljša kot bi bila, če bi bili obdavčeni pa dejanskih prihodkih.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. medek pravi:

    Kako nam koloradski hroč razlaga o dobri letini krompirja. Hmmm. Koloradski hrošč trdi, da nam je pustil veliko krompirja. In ni res, da so koloradski hrošči večino požrli. Glede na požrto njivo so večino pojedli revni slovenci.

    Po NSi, zadovoljen suženj koloradskih hroščev se Marjetki Bruhan in smrtnogrešnemu Horvatu seveda zahvaljuje, ker jim lahko goji krompir.

    Ave Koloradarjem

  2. Štrigon pravi:

    Kmetje bi morali plačati “desetino” plemičem brez tarnanja, ne pa da se kar naprej nekaj bunijo.
    Sedaj bo kakšen faran začel še govoriti o kmečkem puntu.
    Naši tlačani se sploh ne zavedajo, kako plemstvo skrbi za njihovo varnost.
    Meščani bi pa morali kaj več prispevati za dobrobit cerkve.
    Za preživetje je 100 € na dušo čisto dovolj.

  3. Nadek pravi:

    Poglejte, v NSi so edini, ki so nastopili s podatki in ne ocenami čez prst. Jaz mislim, da jim lahko - zaradi njihovega resnega nastopa - čestitam. Sicer pa je, tako kot so izpostavili, 10 % obdavčitev za kmete, že resnično ugodna. Ostali plačamo od 16 % naprej (27% pa do 41%).
    Predvsem pa se mi zdi super, da so odgovorili na demagogijo Cvikla in Lahovnika, ki sta že imela priložnost pokazati, kaj zmoreta, pa je bilo bolj klavrno… Pomembno se mi zdi, da ne kreditiram več države brezobrestno vse leto z akontacijami, raje plačam na koncu 30 evrov! Doplačilo NE pomeni, da skupno plačam več, ampak ravno obratno!!! Ljudje bi morali kdaj prebrati kakšne resnejše članke, ne pa le Direkta in podobno.

  4. Tomaž pravi:

    Ko sta bila Cvikl in Lahovnik na oblasti sem plačal manj dohodnine kot letos, toliko v vednost tistim ki branite naše trenutne oblastnike!

  5. Tomaž pravi:

    Aja, pa še to da ne bo pomote - imel sem popolnoma iste neto dohodke…. in ljudje, ki jih poznam pa ki niso nikoli doplačevali dohodnine so jo letos morali

  6. miro pravi:

    Tudi mene pride dohodnina približno 200 evrov več na popolnoma enake postavke. Poleg tega je NSi-jev Bajuk delno zaslužen za inflacijo, kar v praksi znese še nižje dohodke.

  7. Izak pravi:

    Informativnega izračuna dohodnine za leto 2007 še nisem dobil. Ko bom dobil odločbo in izračun dohodnine, bom zadevo lahko primerjal z obdavčitvijo s preteklim letom. Še le takrat bom lahko povedal svoje mnenje o večji davčni obremenitvi, ki jo sedaj na veliko razglašata Cvikl in Lahovnik.

    Seveda pa sedaj Cviklovo in Lahovnikovo nakladanje sprejemam z veliko rezervo in močno dvomim v njuno iskrenost. Vsi ti opozicijski popolisti v glavnem pretiravajo, ker se bližajo volitve in želijo ugajati volilcem, češ kako svinjska je sedanja vlada ko davčno privija malega človeka, ko bodo pa Cvikl in Lahovnik na vladi, pa najbrž davkov ne bo treba plačevati. To so obljubljaji tudi komunisti - partizani med drugo svetovno vojno. Vemo pa, kako se je vse končalo. Z obveznimi oddajami.

  8. Nadek pravi:

    Jaz do sedaj nisem plačal, letos pa moram plačati. Ampak, kar bi rad povedal je, da to NE pomeni, da plačam skupno več, ampak NASPROTNO - plačam manj, ker nisem skozi leto z akontacijami plačeval PREVEČ in s tem kreditiral države brezobrestno!!!! To je poanta! Treba je pogledati končni znesek in akontacijo med letom! Šele to je skupna vsota.
    Seveda bi pa tudi jaz rad državo, ki me ne bo obdavčila… naj mi jo kdo pokaže? Pa še to od kod bi brez davkov prišle vse socialne podpore, štipendije, subvencije, in podobni proračunski transferi?

    Miro, na temo, da je Bajuk delno zaslužen za inflacijo - vsak finančni minister, ki bi bil na položaju, bi jo doživel. Če bereš še kaj drugega, kot Delo in Direkt, boš opazil, da je inflacija trenutno problem številka 1 vseh pomembnih gospodarstev: ZDA, NEmčija, EU skupno, “Azijski tigri”, itd. Dogajanje v Nemškem gospodarstvu zelo vpliva na naše majhno gospodarstvo…

Komentiraj