Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Blokada seje MOM

9. april 2008 ob 9:56 | Vesna Lovrec |

Mariborski mestni svet pred tednom dni pričete seje tudi ta ponedeljek ni podprl paketa podražitev komunalnih proizvodov in storitev. Na predlog svetniške skupine SDS bo mestni svet o tej temi odločal predvidoma 21. aprila, ko naj bi mestna uprava dopolnila gradivo.

Mariborskega župana Franca Kanglerja in mestno upravo je presenetila svetniška skupina SDS, ki je napovedala, da bo glasovala proti predlaganim podražitvam komunalnih proizvodov, v kolikor se točka o podražitvah omenjenega paketa ne bo umaknila iz dnevnega reda.

Vodja svetniške skupine SDS Boštjan Viher je za Vest pojasnil, da ima Mestna občina Maribor 23 milijonov evrov dolga iz preteklosti (do družbe Aquasystems,do Snage, do družbe Veolia Transport, Občine Duplek, frančiškanov, Metave, družbe Eles, grezničarjev,…) in dokler se mestni svet ne bo opredelil do tega, kdo nosi za to odgovornost, v SDS povišanja cen komunalnih storitev ne bodo podprli.

Mestne svetnike je predlog SDS po umiku točke o podražitvah iz dnevnega reda precej presenetil, predvsem iz razloga, ker je sopodpisnik gradiva za razpravo v mestnem svetu tudi podžupan Danilo Burnač, ki prihaja iz vrst SDS. Tako je Matevža Frangeža, opozicijskega svetnika iz SD zanimalo, ali koalicija v mestnem svetu še obstaja in ali Burnač svoj podpis umika. Jože Golovšek (Maribor gre gor) in Tone Gačnik (SD) sta spomnila, da je Burnač na sejah delovnih teles odločno zagovarjal podražitve komunalnih storitev in Gačnik je pripomnil, da je bil Burnač izgleda pod gasom, ko je pripravljal gradivo. Burnač mu je zagrozil, da ga bo zaradi žalitve verjetno kazensko ovadil.

Dan po seji mestnega sveta smo se pogovarjali z vodjo svetniške skupine SDS, Boštjanom Viharjem:

Župan Franc Kangler je pojasnil, da je dolg občine tesno vezan na predlog za zvišanje cen paketa komunalnih storitev in napovedal, da v kolikor svetniki ne bodo podprli 13 % dviga cen avtobusnega prevoza, bo družba Veolia terjala 1,3 milijona evrov in tako bo posledično potreben rebalans proračuna. Kangler pa je v tem kontekstu omenil tudi, da bo zaradi povzročitve materilane škode kazensko ovadil Borisa Soviča, ki je mestu županoval pred njim.

Boštjan Viher:…Milan Petek ima drugačno ideološko usmerjenost kot jo imamo mi. To pomeni, da je člna LDS. Jaz sicer ne vem, koliko njihovih članov še je v mestnem svetu, ker se to pač mesečno izstopajo ti ljudje….”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. R.Š. pravi:

    To z Milanom Petkom je zelo dobro povedal g. Viher.

    Dejansko se ne ve, koliko je še mestnih svetnikov iz vrst LDS v MOM. Kolikor mi je znano so na lokalnih volitvah dobili 6 svetnikov, nato sta dva prestopila v njihovo svetniško skupino in jih je bilo 8, nato je odstopil Goerkeš, ki je zdaj vodja Zaresa v Mariboru, nato sta odstopili tisti dve, ki sta po volitvah prestopili k njim. Zdaj bi jih torej naj bilo 5, ampak to bi bilo dobro povprašati Milana Petka.

    Je pa zanimivo, da je Milan Petek dobil pri glasovanju za župana MOM manj glasov, kot pa stranka LDS, ki ga je predlagala. To dovolj pove o njegovi priljubljenosti v LDS in pa sploh v Mariboru.

    Še bolj zanimivo je, da Milan Petek podpira podražitve parkiranja v Mariboru. Zakaj le? Mogoče zato, ker je njegov brat direktor firme City Maribor, ki ima koncesijo za pobiranje parkirninev mestu.

    Izjava g. Gačnika iz Pahorjeve stranke pa je skrajno žaljiva in kaže na nivo posameznikov iz njegove stranke. Vedno jih je polna usta, ko pa so imeli škarje in platno v svojih rokah pa so pridelali za 23 milijonov evrov dolgov.

    Vsaka čast mladeniču zgoraj, dejansko je tako, kot je povedal.

  2. Igor Đukanović pravi:

    Zanimivo. V Mariboru imamo denar za 30-nadstropno stolpnico. Občina ima denar za ustrezno spreminjanje mestnih načrtov, urejanje komunalnih priključkov ipd. Imamo denar za spremembno namembnosti določenih lokacij (beri občina “pravim” zasebnikom dovoli zidati). Nimamo pa denarja za mestni avtobus.

    O tem, kaj imajo v Grazu, ko vozovnica za vlak velja tudi na avtobusu pa lahko samo sanjamo.

  3. Zmagec pravi:

    Igor, ti raje poskrbi za to, da bo tvoja stranka dopustila svobodo govora na vaši internetni strani in da dopusti argumentirano kritiko brez žalitev.

  4. Igor Đukanović pravi:

    Na naši spletni strani imamo veliko neargumentirane kritike z grobimi osebnimi žalitvami. Dokler je tako, bi kakršnakoli frontalna akcija za večjo odprtost strani bila nesmiselna. Ti pa želim, da uspešno rešiš ta problem. V primeru, da se podpisan s svojim pravim imenom in priimkom ne boš uspel oglasiti na naši spletni strani z argumentirano ali neargumentirano a neprimitvno kritiko, ti ponujam svoje osebno posredovanje. Kontakt: igor.mat z zares.si.

Komentiraj